| AlexDorinel a întrebat:

De ce pe vremea comunismului nu aveai voie sa iesi din casa dupa ora 9 sau 10 seara?

9 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Sigur ca aveai voie, dar nu aveai unde sa mergi, fiindca totul era inchis la ora 10

| Harfagre a răspuns:

De unde ai scos asta, de la propagandiștii guvernului de azi? tongue

Veneam frecvent acasă după 12 noaptea de la prietena mea, uneori chiar pe la 2 noaptea. Se mai întâmpla uneori pe stradă să-ți ceară milițienii buletinul, dar chiar și milițienii erau foarte puțini pe vremea aceea. Abia după 1990 s-au înmulțit și polițiștii și secțiile de poliție.

| Zuzu1991 a răspuns:

Aveai voie, dar te pandea militia si te legitima, asa, ca aveau ei chef, in speranta ca, gasesc ceva de batut

| darrio2007 a răspuns:

Unde ai citit despre asta?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine a zis asta?

| anonimg a răspuns:

Coreea de Nord este exact Romania din timpul comunismului.
Guvernul depunea eforturi pentru ca nimeni să nu îndrăznească să-l vorbească de rău, și să nu comploteze împotriva lui. Miliția avea putere pe vremea aceea. Pe deasupra era și securitatea, o putere mai presus decât miliția, mai presus decât conștiința cetățeanului.

Comunismul încă se mai găsește în guvernul de astăzi; pentru că toți membrii guvernului de astăzi au fost comuniști, oameni cu funcții în organizațiile comuniste de odinioară. Oameni fără caracter; agenți umani ai celui rău de care vrăjmașul se folosește pentru singura lui bucurie: aceea de a aduce necaz, suferință și nenorocire în rândurile acelora care au fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Prin astfel de oameni vrăjmașul oamenilor și al lui Dumnezeu vrea să șteargă chipul lui Dumnezeu din om.
Dacă comunismul ar mai fi existat și astăzi în România, am fi fost mai rău decât Coreea de Nord.
Astăzi comunismul în România se manifestă prin diferența prea mare între salarii. Diferența trebuia să fie cel mult de 50% dintre cel mai mic salariu și cel mai mare.
Bisericile sunt corupte și fără putere. Că dacă acestea ar mustra corupția legalizată, conducerea statului ar arde bibliile și ar închide bisericile la fel ca și catolicismul antic. Chiar și în biserici Ceaușescu trimitea securiști ca nu cumva de la amvoanele bisericilor să se predice vreo tentă anticomunistă.
Păcatul este păcat și trebuie mustrat în orice vreme. Cei răi își vor mușca limbile de durere când vor vedea răul pe care l-au făcut și care l-au promovat cu toată puterea lor atingându-se de libertatea și conștiința semenilor lor. Și astăzi se face la fel; pentru că răul își schimbă forma în orice vreme și după orice vreme.
Comunismul se atingea și de credincioși și de necredincioși.

| gabicoo a răspuns:

Lenin! Nu fi trist!/
Comunismu' n-o murit/
Numa un pic s-o hodint!
winking

| Vntulalb a răspuns:

Cine ti-a spus prostia asta?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonimg):

Scri prosti. In comunism diferenta dintre salarii era de 1 la 10, ca apoi sa se reduca la 1 la 7. In comunism atunci cand cresteau salariile, aceste cresteau cu procente diferite, in functie de marime: cele mari cu 2-3%, cele mici cu 10-15% atfel ca sa se mentina raportul.
Daca diferenta ar fi de cel mult 50%, atunci ar fi cu adevarat comunism.
O gandire cu adevarat bolnava.