Fiindca o ambulanta costa 120 000 de euro si nu avem destule ambulante, pe cand scuterul cu acre aduce baiatul pizza costa mult mai putin. Si apoi, nu ai nevoie de un doctor ca sa faca pizza, pe cand ai nevoie de doctor pe ambulanta. Si, in plus, medicul de pe ambulanta e platit mult mai prost decat baiatul care aduce pizza.
Mg, eu am spus ca sunt foarte multi medici care nu primesc spaga si mi se pare o lipsa de buna-cuvinta sa consideram ca e bine ca niste oameni cu multa scoala si specializare e normal sa fie platiti mai putin decat baiatul de la pizzerie.
Un rezident de anul I, care are minim 25 de ani, castiga in medie 700 de lei. Nu are cum si de la cine sa primeasca spagi si atentii. Ia ganditi-va cum traieste acest om. Sau la posibilitatea ca sunt amandoi medici, sot si sotie si au si un copil mic? Imaginati-va cam in ce situatie e pus omul asta cand i se ofera bani? Eu am vazut medici care isi aduc copiii la urgenta cersind de la colegi antibiotice si paracetamol fiindca nu au bani sa le cumpere.
Si atunci, le doresc celor care cred ca toti medicii trebuie acuzati ca iau spaga, sa-si vada si ei copiii chinuiti de febra si sa cerseasca un paracetamol ca sa-i aline. Si abia apoi sa vorbeasca.
Poate ca pizzeria e mult mai aproape de locuinta ta decat spitalul? ![]()
@brigaela, si ce conteaza ca-i post platit. De ce nu s-a facut instructor auto? Asta-i place, asta face. Trebuie sa-si repecte meseria. Si... nu cred ca duce vreun medic grija zilei de maine. au pacientii grija asta.
@brigaela, probabil ca multi se bucura la auzul acestei vesti cum ca, am mai avea si medici cinstiti si binevoitori in Romania, pacat ca sunt pe cale de disparitie.
@ laur. Iti garantez ca nu vine mai repede o pizza decat o ambulanta.
Problema de fapt este ca ambulantele care ajung sunt slab echipate, cu medici care isi dau foarte putin interesul.
( exceptiile se aplica la fel ca in toate cazurile, si aici. La mine a venit ambulanta in maxim 7 minute, si mi-a si salvat viata. )
Pentru ca pizza vine intr-un Matiz iar medicii intr-o furgoneta. ia ghici: Cine se strecoara mai repede prin strazile Bucurestiului?
E pe scuter baiatu care livreaza si se strecoara in trafic (adica se suie pe trotuar, trece pe rosu, etc)
Pt brigaela!
Ceva nu este ok. N-am auzit si nu stiu pe cineva care sa se duca cu mina goala la medic. Nu cred ca este corect sa spui ca medicii nu au venituri extra...
Da, am auzit de medici ca nu le ajung banii, de intretinere, de studii la copii, benzina... da, dar ...intretinere la doua trei case, studii la scoli cu bani si fite, benzina la citeva masini...
Da, banii nu ajung daca traiesti peste posibilitati si cu speranta, sau luarea in calcul si a banilor care vin extra salariu...
Nu spun ca este cazul dvs...
@ brigaela
N-am pomenit nimic de salariu si cine ar trebui sa cistige mai mult. Problema este ca amestecati lucrurile... Cel cu pizza este platit de PARTICULAR, medicul de STAT. Aici face lumea confuzie! Un privat poate plati cit vrea el atita timp cit are cistig si interes, statul nu poate plati decit atit cit ii permit incasarile. Mai este o diferenta, la particular muncesti de-ti sar ochii! la stat ...sa fim seriosi, timpul trece, leafa merge...
Imi pare rau ca nu pot crede situatia acelor medici, eu stiu cit a platit familia mea medicilor pentru niste consultatii care s-au dovedit si gresite iar persoana este bine-merci ...decedata! Interesant, nu?
Floricica_4953 întreabă:
Puffulets ♥ întreabă:
•.•°..::paffy::..•.•° întreabă: