|

De la cate absențe se anulează alocația și cât timp?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania. De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional. In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.
Deci, conditia sine-qua-non, este doar sa nu repeti anul. N-are nici o legatura cu absentele.
ASF (Alocatia de Sprijin Familial potrivit Legii 277/2010) de care beneficiaza familiile cu probleme finaciare se diminuiaza sau dispare astfel:
Exemplu:

Componența familie: soț și soție și patru copii de vârstă școlara, toți frecventează școala.

Venituri familie: salariul minim pe economic - 1065 lei/6 persoane = 177, 5 lei/persoana din familie.

Drept de ASF: pentru patru copii care merg la școală ASF = 328 lei.

Modificări pe parcurs: Un copil a înregistrat 10 absente școlare nemotivate/semestru, un copil nu frecventează școala din alte motive decât cele medicale.

Calcul diminuare:

Pentru copilul cu 10 absente: 328 lei x 20% = 65, 5 lei

Pentru copilul care nu frecventează școala: se scoate din calculul cuantumului ASF. Ajutorul se va acorda pentru trei copii, diminuat cu 65, 5 lei

Cuantum nou: 246 - 65, 5 = 180, 5 lei- rotunjit = 181 lei.
Deci, sunt lucruri diferite.

| explică (pentru Salontanul):

Eu știam că de la absențe se anulează alocația..am 21 de absențe cumulate anul acesta scolar. alocația nu mi-a fost virata in cont nici luna trecută și nici luna asta aparent. mulțumesc mult pentru răspuns!

1 răspuns: