| Eliose a întrebat:

Deci Fraților, mă frământă și pe mine o întrebare, pentru care am tot căutat răspuns dar nu am găsit până acum. De ce sunt ilegale drogurile clasice (Marijuana/Cocaina) și sunt legale altele poate cu o rată de mortalitate mai mare sau cel puțin egală, gen alcoolul sau țigările+ multe alte prostii care la fel sunt dăunătoare sau chiar mortale pentru organism? Adică bineînțeles că la Cocaină o supradoză poate fi fatală, dar la fel este și cu alcoolul, marijoana dându-ți o stare de relaxare totală cu liniște și voie bună în schimb țigările dăunează de la prima țigară. Deci ceva îmi dă cu sfânta ",", gen e logic, dacă pui un grup de câte 5 bărbați masivi cu un istoric nu prea de casă într-o cameră și le dai câteva sticle de alcool, pei e jale frate. Unul dintre ei o să moară sigur, dar dacă îi pui pe aceeași indivizi într-o cameră cu un cui pe fiecare, o să-și facă poze și o să se împrietenească. Nu încurajez consumul de nici una, este pur și simplu pentru cunoștința mea interioară, mă bazez pe voi pentru un răspuns, Mulțumesc! Iar desigur cel mai bun raspuns primește fundă.

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Pentru că vasta majoritate a oamenilor sunt capabili să consume alcool cu moderație. Oricine poate să stea pe canapea și să bea o bere în timp ce se uită la un film, fără să o ia razna.

Cocaina nu funcționează așa. Nu poți să spui "trag doar puțină cocaină, cât să mă simt bine". Dacă ai început să o consumi, este aproape imposibil să o ții sub control.

| Brizbriz a răspuns (pentru johnnny123):

Ca sa completez cu marihuana
marihuana e in general buna, in unele locuri, chiar e legala, iar cam peste tot e legala pentru bolnavi grav in faza terminala care altfel nu pot avea pofta de mancare, deloc

DAR, in general nu e legala, din cauza ca la, destul de rar, dar TOTUSI, marihuana are efect absolut advers, si anume, respectivul devine paranoic si chiar violent, si se poate rani serios, sau pe cei din jur, iar din cate am inteles "sentimentul" e MUUUULT mai puternic decat aia care devin violenti la bautura

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte simplu: drogurile dau o dependenta mai rapida, mai mare, sunt mai scumpe decat alcoolul si tigarile si statul nu incaseaza nimic din veniturile obtinute prin comercializarea lor.