| FanMedical a întrebat:

După revoluție mai există încă în România cărți interzise?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-am auzit sa existe dar ar putea exista daca au continut ce contravine prevederilor OUG 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, cu md. si compl. ulterioare.

4 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

In orice tara si orice regim vor fi carti sau subiecte de presa cenzurate de putere fara sa se aplice vreo lege anume. Cine e la butoane iti da ce ii convine si iti ia ce nu-i convine.

| CuriousStuff a răspuns:

Nu exista, odata cu caderea comunismului am primit si o libertate de exprimare si personala si a presei destul de mare. Oricine poate sa scrie si oricine poate sa citeasca orice vrea.

| oprescudorin11 a răspuns:

Ce revolutie?
Dragii mei, orice schimbare de regim implica interzicerea unor drepturi, promovarea altora! Homus hominis lupus....sau asa ceva! Sigur ca niste cretini au inlocuit alti cretini! Discutiile se poarta in alte limbaje de lemn, cu alte cretisnisme! Sa-ti dau exemple?
Ce copil sa fii sa pui astfel de intrebari! Ma mir!

| moshulica a răspuns:

Nu exista o lista de carti interzise.
Exista insa opinii a caror mediatizare (in carti, articole, pe internet sau chiar si oral) este interzisa de lege, de ex. negarea holocaustului.

Întrebări similare