| Hyperion7 a întrebat:

Este societatea actuală una matriarhală?

Răspuns Câştigător
| TornadoIDS a răspuns:

Ce înseamnă „ne conduc"? Ce anume conduc? Dacă iei statistic lucrurile, sunt mai mulți bărbați decât femei în posturi de conducere, dar asta e o formulare simplistă.

Argumentul cu violul nu prea ține, pentru că sunt cu mult mai multe femei violate de bărbați decât invers, asta în condițiile în care pe Pământ există mult mai multe femei decât bărbați. happy Neah...

Legat de creșterea copiilor, la toate speciile de animale, femela are rol preponderent în creșterea puilor, chiar dacă, la unele specii, masculul are și el un rol oarecare, dar asta e cauzat de caracteristicile anatomo-fiziologice ale femelei, respectiv posibilitatea de alăptare a puilor nou-născuți. Deci, din nou, nu prea...

Femeile - OK, știu că sună a feminism sadea asta - sau, mai bine zis, femelele, pentru că ne referim la toate speciile, sunt implicit protejate de către masculi, pentru că ele creează viață, deci descendență. Și e normal să fie așa. Natura știe ce face.

Ai spus de „nedreptățirea femeilor" de-a lungul istoriei. Citește „Maleus Maleficarum", cred că îl găsești pe net chiar și tradus din latină, și să vezi acolo nedreptățire. Dar asta n-are legătură cu matriarhatul, pentru că nu merge pe compensări aici.

Nu, din punctul meu de vedere, societatea nu e matriarhală dintr-un motiv foarte simplu: pentru a avea caracter matriarhal sau patriarhal, unei societăți, indiferent de numărul de membri, ăi este necesar un anumit grad de coeziune, echivalent cu cea tribală, ceea ce nu se întâmplă.
Societatea nu este un tot unitar, ci o sumă de indivizi într-o continuă mișcare browniană, fiecare luptând pentru el însuși, utilizând oportunitățile pe care le are la dispoziție.

Deci, nu.

45 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa parerea mea este doar pe jumatate, in unele cazuri este, in altele nu este.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da! Totul se face pentru femeie.
Cateva exemple:
- daca femeia este cu "probleme" si umbla prin "vecini" la proces tot ei i se dau copii spre crestere. Trebuie sa fii extrem de agil ca sa castigi. Eu, cand m-am despartit de prima sotie, eram militar. Ma mutasera la ordin in alta garnizoana. In instanta a mintit ca eu m-am mutat de bunavoie. Cand am cerut instantei sa-mi permita sa aduc adeverinta ca am fost mutat la ordin si nu la cererea mea, au spus ca nu este nevoie si ca nu o vor accepta proba;
-daca intr-o firma te uiti, doar femeile au serviciul cel mai usor, dar la drepturi ele au veniturile mai mari. Uita-te prin banci! Daca vezi un barbat la 5 banci e mare lucru. La drepturile sociale, insa, vor sa fie egale;
-daca o jignesti pe una sar toate: nesimtitule, etc! Daca o femeie te jigneste toate rad.
Tot ce am scris eu acum va fi incadrat la misoginism. Daca o femeie scrie rau despre barbati nimeni nu va zice ca-i misandrie.
Scor 4 - 0 in favoarea lor.

| Anonim a răspuns (pentru Salontanul):

O sa iti pui toata lumea in cap cu comul asta. Oricate argumente ai aduce, lumea o sa iti zica misogin. Tu ca barbat, nu ai nici un drept, doar dreptul sa muncesti si sa mori.

| Ararat a răspuns (pentru Salontanul):

Asta e o prostie, majoritatea custodiilor le castiga femeile pentru ca barbatii nici macar nu se prezinta la apel. Am in familie avocati, majoritatea zic ca barbatii vor sa castige custodia doar cand vor sa se razbune pe femeie, foarte putini dau doi bani pe copil.

| Salontanul a răspuns (pentru Ararat):

Asta este alta prostie si exemplu de manipulare in matriarhat. Este un principiu chiar daca ea este curva. https://ro.wikipedia.org/......_mam%C4%83

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Cam am obiceiul sa apar cauze pierdute. Asta e!

| Ararat a răspuns (pentru Salontanul):

Wikipedia e o gluma. Vorbeste cu avocati de divort.

| troleibuz a răspuns (pentru Salontanul):

"Tot ce am scris eu acum va fi incadrat la misoginism. Daca o femeie scrie rau despre barbati nimeni nu va zice ca-i misandrie."
Ba da, orice zice o femeie in ziua de azi, chiar si cand e vorba de inceli, e incadrat la misandrie.

Cat despre custodii, 80% cazuri ar fi castigate de barbati daca macar ar incerca sa lupte pentru ele.

Statisticile sunt complexe, nu se citeste doar titlul lor.

Ce ai descris nu e matriarhat.

| Holiday a răspuns (pentru Salontanul):

"Este un principiu chiar daca ea este curva."

Daca ar fi calcatul pe alaturi motiv de neincredintare a copiilor, trei sferturi dintre tati ar trebui decazuti din drepturi de dinainte de divort. Si cred ca sunt optimist cand spun 75%.hee hee

| Salontanul a răspuns (pentru Holiday):

Asa este! Barbatii inseala mai mult ca inseala si cu alti barbati. Femeile cu alte femei n-o fac. Cand spun eu ca matriarhatul isi pune amprenta.

| Holiday a răspuns (pentru Salontanul):

"Barbatii inseala mai mult ca inseala si cu alti barbati. Femeile cu alte femei n-o fac."

Asta chiar ca e din putul gandirii.laughing
Cum adica inseala cu alti barbati? Si cum adica, femeile n-o fac?!
Daca e ce cred eu ca ai vrut sa spui, iarasi te afli in eroare. Nu sunt mai multi barbati bisexuali decat femei bisexuale.

| Salontanul a răspuns (pentru Holiday):

Pai altfel nu se explica logica prin care spui ca 70% din barbati inseala si sustii ca mai multi decat femeile? Cu cine inseala? Cu extraterestrii? Asta este! Ai fost invatat de la mama sa dai mai multa crezare femeilor.

| Holiday a răspuns (pentru Salontanul):

"Cu cine inseala? Cu extraterestrii?"

Tataie, numaul de femei care ofera servicii sexuale e mult mai mare decat al barbatilor. Si in general, nu sunt casatorite, deci nu inseala pe nimeni.

| Salontanul a răspuns (pentru Holiday):

Tataie sa-i zici altcuiva nu mie. Nu cred ca am facut sex cu cineva din neamul tau!

| Holiday a răspuns:

Nici vorba. In afara de cativa frustrati care si-au luat-o intr-un fel, sau altul de la femei, nu cred ca ar putea considera cineva ca suntem in matriarhat.

| Salontanul a răspuns (pentru Holiday):

Asa este? Mie doar mi s-a parut ca m-a invins in instanta printr-o minciuna? Asa este ca doar mie mi se pare ca peste 90% dintre copii sunt incredintati mamelor? Mai citeste statistici si apoi vorbim! https://www.scena9.ro/article/copii-divort-tati-discriminare-partaj

| Holiday a răspuns (pentru Salontanul):

Este foarte normal sa fie majoritatea incredintati mamelor. Toate studiile arata ca in general primesc o ingrijire mai buna de la mame, decat de la tati. Motivele sunt multiple. Iar instanta are obligatia sa dea sentinta in interesul minorului. Faptul ca acest lucru creaza frustrari unora ca tine e alta poveste.

"Mie doar mi s-a parut ca m-a invins in instanta printr-o minciuna?"

Nu cunosc speta, si nici nu stiu ce motive a avut sa-ti dea papucii. Dar una peste alta, daca ti-a tras-o in instanta, inseamna ca e ceva mai inteligenta ca tine, nimic mai mult.

| Salontanul a răspuns (pentru Holiday):

Tocmai ai recunoscut ca este matriarhat, pe principiul ca stim noi ca femeile sunt mai bune. Asta e! Pana nu dispare aceasta mentalitate va fi tot matriarhat. Mai stiu unii care la seviciu se dadeau cocosi si acasa "sarut-mana Rodicuta". N-a fost mai inteligenta ci a profitat de faptul ca judecatoarea era fosta colega de liceu. Femeile tin unele cu altele si barbatii sar unul la gatul celuilat. Pana si in amanunte este discriminare. Doua femei isi zic una alteia: ce faci iubito? Ia sa-i zic eu unuia: ce faci iubitule? Pe loc m-ar eticheta ca gay. Doua femei merg de mana la WC. Ia sa fac eu asa sa vezi ce vorbe ar iesi. Ne-au manipulat din copilarie sa le dam tot lor dreptate si multi au impresia ca sunt stapani in casa. Vai si amar!

| Ararat a răspuns (pentru Salontanul):

Deci e matriarhat pentru ca femeile au doua avantaje (dintre care unu e pur si simplu fals), dar cele 100 de avantaje de a fi barbat nu fac tara asta patriarhala? rolling on the floor Ce spui tu, daca ar fi real, s-ar numi sexism si atat. Si sincer, e amuzant ce consideri tu problema ca barbat, ca iti zice cineva gay. Asta inseamna sa ai viata usoara, te raneste si o floare. Poate daca voi, homofobii, nu ati folosi gay ca insulta, n-ar exista asemenea jigniri. Sa stii ca feminismul lupta cu sexismul de ambele parti, dar nu esti pregatit pentru discutia asta. Abia intelegi termenul de matriarhat.

| Salontanul a răspuns (pentru Ararat):

Serios? Ce pregatire ai in domeniu? Normalitatea este homofobie? Interesant! Si femeile au sute de avantaje, doar ca la unii manipularea feminina s-a inradacinat adanc.

| Ararat a răspuns (pentru Salontanul):

Eu nu am, dar neamul meu da, ajung mamele sa se roage de tati sa vina la judecatorie sa faca 50-50 si ei nu vor laughing daca ai auzi tu cate am auzit eu, ai fi misandru. Bine ca esti ferit de lume si marea ta problema e ca esti facut gay daca ii spui iubi unui prieten. Pai mi se pare normal cand urasti femeile si ridici in slavi barbatul sa fii numit asa. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget. Ceva ascunzi tu. Oamenii normali nu sunt asa inraiti.

| Holiday a răspuns (pentru Salontanul):

"Tocmai ai recunoscut ca este matriarhat, pe principiul ca stim noi ca femeile sunt mai bune."

Femeile sunt mai bune la unele lucruri, barbatii la altele. Daca tot invidiezi femeile, si spui ca au job-uri misto, de ce nu te-ai dus sa lucrezi intr-o fabrica de confectii, de exemplu. Chiar crezi ca nu te primeau, daca aveai abilitatile necesare?!

"Ia sa-i zic eu unuia: ce faci iubitule? Pe loc m-ar eticheta ca gay. Doua femei merg de mana la WC. Ia sa fac eu asa sa vezi ce vorbe ar iesi."

Doi barbati isi spun "ce faci c. oaie?", si nu e nicio problema.

Culmea e ca exact astia ca tine, care se plang de faptul ca femeile pot face lucruri fara sa fie etichetate, sunt primii care eticheteaza barbatii daca le fac.

"N-a fost mai inteligenta ci a profitat..."

Cand stii sa profiti de situatie esti inteligent.

"Femeile tin unele cu altele si barbatii sar unul la gatul celuilat."

Nu prea te-ai invartit printre femei, asa-i? De fapt e tocmai invers. Tu doar pui botul la fenta. Faptul ca vorbesc frumos intre ele, nu inseamna nimic, de fapt.

"...si multi au impresia ca sunt stapani in casa"

Ce intelegi prin "stapan in casa"?

| J0B0MAT a răspuns:

În ce univers paralel trăiești de întrebi asta? Uită-te cine conduc țările, asociațiile, companiile în proporție de 90% în toate țările.Și nu includem aici țările arabe și cele în care femeia nu prea are niciun drept.

| Hyperion7 explică:

Va rog, fara astfel de discuții

| troleibuz a răspuns (pentru Hyperion7):

La ce discutii te astepti cand pui intrebari absurde care gadila egoul misoginilor?

| Hyperion7 explică (pentru troleibuz):

Cred că această întrebare este mai rezonabilă pentru dumneavoastră
https://www.tpu.ro/......-asteapta/

| Hyperion7 explică:

Bine,așa e, oarecum
Însă nu putem spune pe deplin că femeile nu sunt așa importante.
Adică sunt meserii la care bărbații sunt mai buni și sunt meserii la care femeile sunt mai bune.
Daca e sa o iei din perspectiva unui bărbat, da, femeile poate nu par așa relevante cum nici pentru femei bărbații nu par relevați, de exemplu.

| Hyperion7 explică:

Depinde.Aici nu pot sa trag o concluzie pripită, fiindcă nu știu dacă e neapărat o statistica, cat mai degrabă ceva subiectiv.

| anonim3248 a răspuns:

Un om trage direct cu arma doar într-o unică situație.

| StoicAnalysis a răspuns:

Inca nu, dar se incearca.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pana ce nu dispare coruptia din pacate da.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Op ce hoț esti, sti ce intrebari sa pui ca sa trigaruiesti lumea laughing as putea sa imi spun si eu parerile, dar voi transforma postul in vonpulivan vs feministe si simpi. Asa ca nu am sa zic nimic, imi iau niste pop corn si astept circul. Sa inceapa jocurile laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

De fapt, este una perfect patriarhala.

| troleibuz a răspuns:

O intrebare absurda cu raspunsuri si mai absurde. Evident ca nu.

| 4evergentleman a răspuns:

Este cocalara,majoritatea se cred psihologi,filosofi, dramaturgi, oamenii de știință, genii și nu știu nici cele mai simple ecuații sau pic de cultura generala, sa nu mai zic de grandomanie,"toți" vor să pară ceva ce nu sunt și să își arată abilitățile de ghiolbani. O societate de maneliști in care toți de cred bombardieri și interlopi

| TornadoIDS a răspuns:

I wouldn't touch this with a 20-foot pole... laughing laughing

Vonpulivan, dă și mie niște popcorn, beutura o dau eu. happy

| TornadoIDS a răspuns:

Hai să mă bag, deși am zis că n-o fac.

La ce te referi, mai exact, când spui „matriarhală"?
Nu uita că ambele concepte, patriarhal și matriarhal, au corespuns întotdeauna cu contextul social, istoric și tehnologic.
O orânduire matriarhală în Pleistocen diferă de una din Cuaternar, tocmai din cauza diferențelor impuse de dezvoltarea tehnologică și intelectuală.

Întrebarea e vagă, și impune răspunsuri superficiale bazate mai curând pe concluzii subiective și punctuale decât pe un context general.

Deci: la ce te referi, mai precis?

| Hyperion7 explică (pentru TornadoIDS):

Răspunsul e simplu,la faptul ca in ziua de azi femeile ne conduc și n-o zic c-as fi misogin,din contra,dar daca e sa o luam per total,spunea cineva la o întrebare că și bărbații ajung sa fie violați de femei și chiar bătuți de unele,femeile cresc copiii,deci ii feminizează,femeile sunt peste tot,la orice loc de muncă, oriunde, femeile sunt cele mai îndreptățite in orice situație, spre deosebire de bărbați și astea sunt doar câteva situații, nu știu dacă neapărat subiective, dar cam așa am văzut eu lumea din ziua de azi.Stiu că femeile au fost neîndreptățite o buna bucata de vreme, de-a lungul istoriei noastre cel puțin.Acum nu știu exact daca chiar femeile devin mai impunătoare in societate sau pur și simplu e o iluzie.

| Hyperion7 explică (pentru TornadoIDS):

Corect! Absolut de acord!

| Ararat a răspuns (pentru Hyperion7):

"femeile sunt cele mai îndreptățite in orice situație*
Da. Foarte indreptatita am fost cand ma hartuia un coleg si cei de la HR nu au vrut sa faca nimic si a trebuit sa fac plangeri si sa imi schimb locul de munca.
Mai bine spune ca nu iesi din casa si asculti podcast-uri dubioase, e ok.

"Femeile sunt peste tot". Umm, suntem 51% din populatie, care e problema ca sunt peste tot, esti gay, vrei o lume de barbati? Wtf, ce planset absurd.

| Hyperion7 explică (pentru Ararat):

Ba ies din casa,vad situația,însă,daca e sa compari situațiile în balanță,daca un coleg de-al tau ar fi supus aceluiași tratament la care ai fost supusă, șansele ar fost egale în soluționarea acestei probleme.
Cât despre prima parte, mai am de adăugat și faptul că există și situații în care acesta nu este îndreptățită, nu intru in detalii, însă mai multe sunt cazurile în care femeia ar fi îndreptățită din mai multe aspecte.
Și ps. nu ascult niciun fel de podcast.

Nu e vorba că aș vrea să fie o lume de bărbați, din punctul meu de vedere ar fi ok așa cum e lumea în acest moment.Eu am adus argumente cum că femeile sunt importante în societate, nu că n-ar fi, dupa cum zic alții.Asta e diferența,că ai citit doar ceea ce ți-a convenit,e strict problema ta,însă eu am zis că femeile sunt importante în societate,nu am zis că am ceva împotriva cu faptul că ele sunt peste tot.
Nu eu sunt ăla care s-a plâns,te rog sa reiei ceea ce eu am scris și apoi să deduci din nou concluzia.
In orice caz, posibil sa mai existe elemente interpretabile, însă na, daca te-am ofensat in vreun fel, îți cer scuze!

| Florian80 a răspuns:

Evident ca nu! Si in niciun caz in Romania, unde patriarhatul este atat de bagat in capul oamenilor de mici incat...nu sunt sanse de schimbare nici in viitor.