anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hi! Cum pot afla daca poza asta are drepturi de autor?! Fundita!

http://i.imgur.com/D1jNlMH.jpg

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna! Dar poza aceasta are drepturi de autor?!
http://blogs.ft.com/photo-diary/files/2014/08/flag.jpg
Am gasit-o aici: http://blogs.ft.com/photo-diary/category/asia-pacific/china/page/7/

Din cate am vazut, avea autor. Asta inseamna ca trebuie sa iau contactul cu autorul pentru a primi drepturile de a o posta?

| MedionTcO a răspuns (pentru anonim_4396):

Din cate am vazut scrie sub fotografie de cine e facuta. Poti pune un hastag cu numele autorului.

| anonim_4396 explică (pentru MedionTcO):

Sa pun hashtag cand o voi posta pe Wikipedia? Imi arati cu sa fac acest hashtag ca totul sa fie sigur? Presupun ca la sectia "Autor".

| MedionTcO a răspuns (pentru anonim_4396):

Da.

| anonim_4396 explică (pentru MedionTcO):

Ca sa fac hashtag-ul trebuie sa pun # urmat de numele autorului? Adica asa: #Kim Kyung-Hoon sau #KimKyung-Hoon?! Ajutor. Pentru asta dau fundita!

| MedionTcO a răspuns (pentru anonim_4396):

Da asa se face. happy

| MedionTcO a răspuns:

Dispozitiile privind drepturile asupra fotografiilor difuzate in mediul on line sunt cuprinse in cadrul Legii nr.8 din 114 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, lege ce a suferit cateva modificari de-a lungul timpului, motiv pentru care ma voi referi strict la prevederile actuale. Desi legea, cu tot cu modificarile aduse acesteia, are un numar de 106 pagini, am sa ma refer doar la dispozitiile ce privesc tema de fata, in speranta ca nu-i va trece nimanui prin cap sa ma roage sa scriu un articol privind alte subiecte referitoare la dreptul de autor, caci nu mai am putere sa o iau de la capat :-).

Dreptul de autor asupra fotografiilor este garantat, comportand atribute de ordin moral si patrimonial, astfel incat, daca o persoana publica o fotografie preluata de pe un site doar pentru ca i s-a parut "dragalasa", fara a urmari un scop patrimonial, totusi fapta respectiva cade sub incidenta legii.

Independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in forma nefinalizata, opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, autor al acesteia fiind una sau mai multe persoane fizice. Conform art.4 din lege, se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia fotografia a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica. Deoarece acesta este subiectul care ne intereseaza, trebuie sa mentionez faptul ca, potrivit art.15 alin.(1), se considera publica orice comunicare a fotografiei, realizata prin punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau alte retele de calculatoare, astfel incat oricare dintre membrii publicului sa poata avea acces la aceasta din orice loc sau in orice moment ales in mod individual. Sper ca te-am ajutat. ^^

| anonim_4396 explică (pentru MedionTcO):

Deci nu are drepturi de autor? Eu as vrea sa folosesc imaginea pentru a o incarca pe Wikipedia.