| Al3xandra95 a întrebat:

Https://youtu.be/XPLB5UvuY2o?si=TQmSZsTxcVfSsAtt

Oare asta să fie explicația supremă a unui sens giratoriu? Voi ce credeți? Este explicat bine?
Însă am o nelămurire cu semnalul de "stânga"... nu știu ce explicație a găsit roboțelul ăsta pentru a nu mai da semnal de stânga când intrăm în sens, însă eu una așa am învățat la școală, că orice intrare în sens se face cu semnal stânga și se iese cu semnal dreapta.
Voi ce credeți despre video?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Care sa fie scopul semnalizarii stanga cand intri in sens? Nu poti merge decat intr-o directie.

| mariuspinciuc a răspuns:

Nu știu când ai făcut școala de șoferi însă de anul trecut circulația în sensul giratoriu este considerată circulație pe benzi așa că logic n-are sens să semnalizezi stânga dacă îți ții banda. E ca și cum mergi pe banda ta și semnalizezi stânga dintr-o dată fără să trebuiască să schimbi banda. Da, trebuie să semnalizezi dacă schimbi banda în sensul giratoriu însă doar pentru acest lucru și în nici un caz nu semnalizezi stânga la intrare în sensul giratoriu. Nu știi ce înjurături îți iei, când te vede cel de pe sens opus în sensul giratoriu că tu intri cu semnal stânga după care îți ții banda și te duci tot înainte (e foarte frustrant, enervant, spune-i cum vrei). Într-adevăr, eu personal după (atenție, după) ce am intrat în sens și vreau să întorc în respectivul sens dau scurt un semnal stânga să vadă cei care intră în sens ce vreau să fac însă nu este obligatoriu. La câți intră cu viteză mare în sens, măcar să vadă lucrul ăsta. Și da, la ieșirea din sens la fel, dau un semnal dreapta, să vadă cei care intră să nu mai aștepte după mine. În concluzie, semnalizezi în sens doar dacă schimbi banda și la ieșire.