| calubalan a întrebat:

Imunitatea parlamentara a reprezentat de peste 20 de ani tinta suprema a fiecarui ales. De aici, toate celelalte decurg de la sine: privilegii, influenta, acces la resursele publice. "Libertate, egalitate, fraternitate" - ce bine suna, dar in ce societate mai exista asa ceva? http://gandeste.org/politica/pretul-imunitatii-absolute/ 9505

4 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

A fost o chestie premeditată. Cum crezi că altfel ar fi trecut o parte din avuţia ţării în curţile lor? Doar fiscul american ar mai putea face ordine în nebuloasa avere a demnitarilor. M-am bucurat când am auzit că băncile elveţiene se desecretizează, m-am bucurat de asemenea când am auzit că guvernul Boc a invitat reprezentanţi ai fiscului american pentru a ajuta la punerea la punct a unor legi menite să facă dreptate şi în această problemă.
Sunt sigur că dacă s-ar confisca averile ce nu pot fi justificate, am avea cu toţii un trai mai îndestulat apropiindu-ne de nivelul de trai occidental.

April
| April a răspuns:

Imunitatea parlamentara a fost si inca mai este un paravan pentru toate afacerile necurate, fie ele private, dar mai ales facute cu statul. Intr-o tara civilizata si cu traditii politice si cutume bine implementate, un politician asupra caruia exista fie si cea mai mica banuiala renunta de bunavoie la imunitate pentru a lasa legea sa faca lumina.La noi singurul politician care a renuntat la imunitate pentru a fi cercetat in conditii normale ca oricare alt cetatean al tarii este, dupa cate stiu, Traian Basescu.In ultima vreme, insa, sloganul politic cel mai la moda este lupta pentru o Romanie "a bunului simt". Sa speram ca ceva se va schimba, pana la urma.Totusi un fenomen ma pune pe ganduri si nu mi-l pot explica:cum se face oare ca oamenii simpli, ca mine si ca tine, care nu avem veleitati de luptatori de strada, ies cu pancarte si slogane si tipa isteric in favoarea unui primar corupt,"jignit"de indrazneala procurorilor de a-l cerceta? Tot astfel cum ma intreb ce-i face pe alti cetateni sa fac corp comun in jurul unui preot fie el acuzat de crima printr-o asa-zisa exorcizare, sau care are obiceiuri adulterine? Se spune ca un popor are politicienii pe care-i merita.Si inclin sa cred ca modul in care se manifesta public o buna parte dintre concetatenii nostri indica un haos moral care favorizeza si impertinenta alesilor, care se cred mai presus de lege, aparati si de principiul, constitutional de altfel, al imunitatii. Vreau, adica, sa spun ca nu sunt singurii vinovati. Vorba lui Cosbuc:
"Cei ce poarta jugul si-a trai mai vor
Merita sa-l poarte, spre rusinea lor!"
Sa auzim si de bine!






j

| anad a răspuns:

Coruptia exista in toate societatile si in cele democratice si in cele totalitare. Fenomenul ia amploare acolo unde legiuitorul nu a aplicat legile si nu a descurajat si limitat acest fenomen. Din pacate la noi in Romania justitia este aservita oamenilor puterii care si-au creat privilegii si legi pentru ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista Curtea Europeana a Drepturilor Omului, ea e o instanta peste toate statele din Europa si deciziile ei si mai ales felul cum interpreteaza ea Conventia Europeana a Drepturilor Omului care e un tratat si care la noi in tara teoretic se aplica, e obligatoriu la noi in tara. Potrivit Curtii Europene a Drepturilor Omului orice fel de imunitate poate fi eliminata daca impiedica condamnarea celui ce a savarsit o infractiune, asta inseamna ca daca s-ar aplica si la noi in tara acesta interpretare, care e obligatorie, cei care au imunitate pot sa fie judecati fara nici o problema insa cei care aplica legea, aia de sus, fie sunt corupti fie imprudenti sau se tem sa aplice astfel legea.