anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

?! Monarhia Salveaza Romania?!

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Care monarhie, Galamaz? cea formata dintr-un rege care are 150 de ani si Dudă ala,care crede ca politica e un fel de piesa de teatru? si,in spatele lor, cine?!
si,jos, la baza, cine? nu tot noi?!
Eventuala salvare trebuie` sa vina din noi.

18 răspunsuri:
| PetreConstanta a răspuns:

Numai Dumnezeu mai salveaza Romania

| Ghost a răspuns:

Eu cred ca nu mai apuca Dumnezeu sa vada vreodata romanii salvati si fericiti

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Monarhia mai lipsea in Romania!

| Intruder19 a răspuns:

Daca nu s-ar fi instaurat comunismul acum Romania ar fi fost altfel.Acum nimeni nu mai poate salva Romania.

| Bogdanux a răspuns:

Merg pe vorba lui Seth, ar fi o minune din cer ca Romania sa fie salvata, dar e echivalent cu zero.

Momentan...

| Flav a răspuns:

Salvarea nu consta in sistemul politic, ci in noi, in oameni, in mentalitate, iar aici, eu nu vad nicio salvare.

| DrumuriFictive a răspuns:

Monarhia e o forma de guvernamant deja depasita.Nu se mai incadreaza in cerintele unui stat, oricare ar fi el.De ce pui problema monarhiei? Cata stereotipie in comentariile celorlalti.Stati linistiti, sunt multe state precum Romania; nu suntem un caz izolat.In fond d`aia nu mai puteti voi de Romania.va doare in cot.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

O nu! Sigur nu!

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Iar vrei să pari inteligent sad?

| bebetho a răspuns:

Nu ţi se pare că Băse face pe monarhul deşi teoretic trăim în democraţie?

| Hombre a răspuns:

Este evidenta pozitia negativa la toti fata de monarhie, totusi statul modern Roman monarhia la creat, pe neamul acesta al nostru Carol I ne-a invatat ora exacta si tot in tampul regalitati Romania era asezata intr-o pozite favorabila in Europa. Sa amintim si de regina Maria care a calatorit la conferinta de pace de la Paris. Ea a pledat pentru cauza românilor, reamintindu-le aliaţilor occidentali enormul sacrificiu al Armatei Române. Serviciul adus României de regina Maria a fost crucial, deşi puţin înţeles. Când negociatorul şef al delegaţiei româneşti, primul ministru Brătianu, a început să piardă teren, regele a rugat-o pe regină să intervină, iar aceasta a plecat într-o misiune neoficială la Paris şi la Londra.
A rezultat astfel România Mare, care reunea provinciile istorice ale Transilvaniei, Bucovinei, Moldovei, Basarabiei şi Munteniei. Cred ca trebuie sa fim putin prudenti cand avem intentia de a da cu pietre in monarhie chiar daca de 60 de ani se face asta si sa cunoastem ce a facut monarhia pentru Romania si ce a facut cei care au urmat de la inlocuirea ei.
@Flav, politicul este capul a tot ce misca intr-o tara.
@ Leocerba, care cizmar, Ceausescu, care facultate muncitoreasca, Iliescu si care marinar betivan, Basescu? Care salvare de la noi mă?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Hombre: Nimeni nu a negat rolul pozitiv pe care l-a avut monarhia în apariţia şi dezvoltarea României moderne aşa cum o cunoaştem astăzi.
Pe de altă parte, ar trebui conştientizat o dată pentru totdeauna că monarhia, ca şi teocraţia, sunt forme de guvernământ care pur şi simplu nu mai sunt viabile pentru secolul ăsta.
În monarhie, practic, familia regală e mai "egală" în faţa legii decât oricine altcineva.

regis
| regis a răspuns:

Sincer m-am gandit serios in ultima vreme la asta, desi pana cu putini ani in urma eram republican convins.
Cu siguranta regulile si imaginea unei case regale nu pot aduce decat un suflu pozitiv peste noroiul cocalaro-manelistic in care ne-au ingropat politicienii romani ai ultimilor (multi) ani. Nu imi pot imagina un membru al familiei regale nici macar aratandu-i degetul mare unui monarh spaniol, precum un fost ministru de externe, da' de unde folosind expresii ca "tiganca imputita", "gaozar", "bai, pasarica"... Si ce interesant ar fi un filmulet cu Mihai al Romaniei lovind un copil in timpul unui miting...
Din pacate insa opinia generala este cea impartasita de DrumuriFictive sau kongeriket, care considera ca tari precum Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia nu au reusit inca sa se modernizeze. Eu unul m-as multumi sa traiesc si intr-un mic principat neadaptat secolului XXI, gen Luxemburg sau Monaco, asa, inapoiate cum or fi ele.
Iar asta cu familia regala mai "egala" in fata legii e de-a dreptul hilara. Hai sa ne bucuram ca suntem egalii familiei Basescu sau macar ai Elenei Udrea. Bai fratilor, voi va auziti ce spuneti?!?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Regis: Habar n-am cum e-n Olanda sau Spania însă pentru Danemarca, Suedia şi Norvegia, îţi pot garanta că statul nu întreţine familia regală (care are afaceri şi se auto-susţine), spre deosebire de Anglia, care se confruntă cu un trend crescător anti-monarhist din cauza sumelor uriaşe din bani publici care se duc pe întreţinerea domeniului regal (care nu e deloc mic!).
Prin urmare, monarhia în România ar fi prilej de mai multă gaură în buget!
Cât despre familia regală prezumtivă mai civilizată decât băselu'... e discutabil. Dacă băselu' e idiot, nu înseamnă că oricare alt viitor preşedinte este obligatoriu la fel de idiot şi trebuie schimbat tot sistemul de guvernământ, nu? Dacă crezi asta, e un non-sequitur.
Mai mult decât atât, caută isprăvile ducelui de Edinburgh şi p'ormă mai discutăm despre civilizaţia de care dau (NOT!) dovadă membrii familiilor regale.
Tocmai de-asta am o problemă cu acest sistem, pentru că membrii familiei regale sunt deasupra legii, or... într-o societate care tinde spre egalitarism în drepturi, nu poate fi monarhală!
Numai bine.

| Hombre a răspuns:

@kongeriket, comunistule, "intr-o societate care tinde spre egalitarism in drepturi"!? drepturi egale promiteau comunisti, si nu s-a intamplat asa pentru ca nici nu avea cum, le-a tras-o la fraieri, sefi o duceau bine restul, la coada. Ai auzit de, egali in fata legii? Asta este regula democratiei, fie monarhie s-au republica. Egalitarismul este chiar impotriva firi noastre umane atat conceptual cat si anatomic. Cine ti-a bagat in cap ca toti avem aceia-si inaltime, greutate, inteligenta, si spirit creativ sa fim egalitaristi!?!? O interesanta forma de organizare apropiata in sensul drepturilor egale a fost atinsa in "chibuturile" evreiesti. Sefu' esti suptire pe tema asta, studiaza diferenta dintre monarhie si republica in special in Romania punele in balanta, analizeaza independent si apoi vorbim. Dar pana atunci da-mi un raspuns, poti egaliza un prost neputincios cu un inteligent creativ?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Hombre: Capitalistule care eşti tu capitalist happy.
Ia zi-mi cum pot fi TOŢI cetăţenii egali în faţa legii când ai în frunte un monarh neales şi care are succesori pe baza criteriului de ereditate şi care este întreţinut de toţi cetăţenii până crapă? Cum e monarhul egal cu toţi cetăţenii în faţa legii?
Nu de alta dar nu se "pupă" egalitatea în faţa legii cu monarhia.

regis
| regis a răspuns:

@kongeriket - amesteci amanuntele cu fondul. Este discutabila intretinerea familiei regale de catre stat, dar de aici si pana la a declara monarhia ca forma de guvernamant depasita este cale lunga. Familia regala nu este deasupra legii in monarhiile constitutionale, insa republica noastra a aratat de mai multe decenii o certitudine: cei aflati la conducerea ei nu sunt deasupra legii, ci ei sunt legea in sine. La fel de cert este faptul ca statul intretine toate institutiile republicii, insa mult mai putin eficient. Iar aceste institutii intretin o intreaga gasca ce se afla in spatele lor. Iar daca l-am dat pe Basescu ca exemplu este si pentru ca el se afla acum in prim plan, dar aceste comportamente sunt caracteristice intregii clase politice si mai putin familiei regale romanesti. Iar atunci cand unul dintre monarhi nu s-a ridicat la nivelul exigentelor acestei clase, a fost eliminat.

| rsandu a răspuns:

Și eu cred că Monarhia este SINGURA soluție pentru un viitor bun al României. Majestatea Sa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai, poate fi oricând Regina noastră (oficial - că neoficial deja este). De altfel republica, care a fost adusă în 1947 de tancurile rusești - că România n-a fost niciodată republică, în toată istoria ei anterioară! - nu e întreținută acum de cine știe ce idee mare și nobilă, ci de un singur scop: ca, în debandada unei țări care n-are Suveran ("sat fără câini"), să se poată fura la greu bani din bugetul public! Fără M.S. Regele Mihai nu am fi azi în NATO și U.E. - probabil, știți asta. Oamenii politici aleși, indiferent de funcția lor, sunt mereu șantajabili și „utilizabili" de către partidele care i-au pus în funcții - nu uitați asta! Singurul care este deasupra jocului politic - DA, așa TREBUIE să fie! - este Regele (sau Regina). Citiți cu atenție Constituția din martie 1923, cea care a făcut România mare și bogată - nu e greu de citit! - și veți afla o mulțime de detalii despre cum trebuie să funcționeze CORECT un Stat, într-o democrație autentică și în libertate. Tot acolo puteți citi și ce atribuții/funcții au Regele sau Regina, care NU sunt de GUVERNARE, ci de REPREZENTARE și de UNIRE națională pentru scopuri importante! Apropos, Monarhia NU se contrapune democrației, ci dimpotrivă: cele mai autentice democrații europene sunt Monarhii - vedeți Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Spania, Belgia ș.a! Ideea că „toți oamenii sunt egali în drepturi" e un „drog" comunist, pe care unii încă îl repetă orbește, fără să-l înțeleagă: CUM SĂ FIM TOȚI EGALI? E una să spui că oamenii sunt egali ÎN FAȚA LEGII și alta să afirmi că toți au DREPTURI egale! Ce, eu am dreptul să locuiesc în casa dumitale... sau la Palatul Cotroceni? E o absurditate! Oamenii nu au fost niciodată egali, sunt diferiți și e foarte bine că lucrurile se petrec așa! Și mai este ceva: Familia Regală NU CERE Tronul! Ei locuiesc aici, au activități publice în beneficiul României, dar ESTE OPȚIUNEA ȘI RĂSPUNDEREA NOASTRĂ, a oamenilor obișnuiți, ca și a Parlamentului, să decidem dacă țara asta vrea să fie o Monarhie respectată și prosperă - cum a fost în 1866-1947 - sau rămâne o republică bananieră, veșnic măcinată de corupție. Când M.S. Regele Mihai a fost întrebat dacă trebuie organizat un referendum pentru revenirea la Monarhie, el a răspuns: „Atacurile împotriva Monarhiei și împotriva mea dovedesc că actualii conducători ai țării nu sunt siguri pe poziția lor. Ei știu mai bine decât toți că republica a fost instalată fără să se consulte părerea poporului. Acum vor s-o consulte, dar pentru a o determina să legitimeze vechea fraudă.
Când regii Olandei sau Norvegiei și-au părăsit țara din pricina nemților, au consultat poporul când s-au întors în țară? Ce să-l întrebe? Dacă între timp s-a obișnuit cu stăpânirea lui Hitler? Românii ar trebui să fie întrebați în acești termeni: VREȚI VOI să rămâneți cu o formă de guvernământ pe care v-au dat-o rușii în 1947?"