| SingleForOne a întrebat:

Pentru a fi un ambasador al unei bănci, promovând produsele și serviciile acesteia (presupun că, oficial, s-ar numi consultant financiar, a nu se confunda cu ideea de angajat, pentru că voi fi platit un mic comision pe baza recomandărilor pe care le fac), aș avea nevoie de certificare de la ISF sau certificare Mifid 2?
Ambele fac referire la consultanță financiară și investiții, dar nu pot sau nu am timp să fac diferența dintre ele.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cu "diplome" si "certificate" nu poti realiza venituri.
Ca agentul de vanzari al bancii (sau altei firme) trebuie sa inveti tehnica eficienta de vanzare, prin care sa-ti realizezi veniturile.

| SingleForOne explică (pentru Bula):

Eu mă referam să nu fiu "închis" sau alte probleme, pe motiv că nu pot dovedi că știu ce fac, în lipsa unor diplome, de exemplu, ca PFA sau să mă trezesc cu amendă în lipsa unei autorizații legale... Cât despre tehnici și restul, asta este cu totul o altă discuție!

| Bula a răspuns (pentru SingleForOne):

Daca vei lucra, veti incheia un contract de colaborare (nu de munca! ).
In acel contract va fi sipulat procentajul (venitul brut) care-ti revine din contractele incheiate de tine, respectiv si statutul tau.
Probabil, tu vei fi platit ca PFA si tu vei plati taxele si impozitele aferente sumelor primite.
Aceste detalii rebuie sa discuti cu banca.

| Iulianabc a răspuns:

În calitate de ambasador al unei bănci și promotor al produselor și serviciilor sale, este posibil să fie necesară obținerea unei certificări de la ISF (Institutul de Studii Financiare) sau o certificare conform Mifid 2 (Directiva privind piețele instrumentelor financiare). Aceste certificări sunt legate de consultanța financiară și investiții și pot varia în funcție de reglementările și cerințele specifice ale băncii. Recomand să consulți băncile individuale pentru a afla cerințele exacte pentru a deveni ambasador și consultant financiar al lor. Astfel, vei obține informații clare și specifice legate de certificările necesare. Răspuns favorit te rog