Bună.
Eroarea judiciară este de când lumea și pământul.
Unul plătește cu 7 ani din viață pentru că a furat o brichetă, alții care intră la grup sunt lăsați liberi (cazul: mită pentru permise din Argeș - aici chiar cei care au dat permise au omorât oamenii, indirect, cei drept, etc.) pe motiv că s-a întârziat prelungirea mandatelor 2 zile și avocații au făcut recurs; mergi să te operezi de apendic (o operație care normal durează 17 minute) nu te duce în salon ci la morgă (cică complicații, etc) - medicul cel mult nu mai profesează, operatul în schimb a plecat fără cale de întoarcere (viciu al actului medical), etc.
Trăim într-o lume cu multe lacune și lipsă de procedură (nu există cadru legal pentru o faptă "X") și legea este făcută din nevoia de a apăra sau a răspunde în fața ei.
Nu sunt de acord cu pedeapsa capitală (execuția capitală prin injecția letală, etc.) și asta deoarece implicit cel puțin două familii sunt lovite de suferință și marcate pentru totdeauna (amintirile negative dor tot timpul și urmăresc individul pretutindeni): familia făptașului și familia victimei.
Oare dacă se recurge la o soluție extremă, familia victimei se vindecă emoțional? Nu, niciodată.
Sunt cazuri în care victima devine făptuitor, și din făptaș victimă! Aici este o eroare umană sau nu?!?
Noi nu suntem perfecți, legea nu are cum pentru că noi o facem, din defecțiunea noastră, defectă.
Pa, pa.
Oi fi eu mai dusa cu pluta, dar chiar cu pedeapsa cu moartea, nu sunt de acord. Citisem si eu mai devreme articolul asta si m-am infiorat.
Eu cred ca cea mai buna solutie, pentru violatori, criminali si alte animale de-astea, e cumularea pedepselor. In felul asta, au la dispozitie cate 5-600 de ani de parnaie sa-si dovedeasca nevinovatia.
@ Legiuitoarea: Laguna? Sau laCuna?
Executie capitala? Asta nu e pleonasm?
Finalul articolului e de poveste. Cei mai periculosi indivizi sunt imbecilii investiti cu putere. Un "proces drept si echitabil" justifica condamnarea unui nevinovat, incredibil.
Oliana, iti recomand un film: The life of David Gale. Te pup, clujeanco (ioi, dor mi-i de voi).
Personal nu sunt de acord cu pedepsa capitala, inchisoarea pe viata e cea mai potrivita, in caz de eroare judiciara se poate rezolva.
Iti lasa un gust amar astfel de cazuri, dar sunt rare...nu cred ca nu merita pedeapsa cu moartea un nenorocit care isi omoara fosta iubita in plina strada si zi sau unul care rapeste un copil nevinovat, il violeaza si/sau omoara...sincer astia ar trebui omorati fara nici un fel de judecata...
Eu niciodata n-am fost de acord cu pedeapsa capitala, dar sustin pedepsirea pe masura infractiunii. Nimeni nu era dreptul sa ia viata cuiva, nici atunci cand respectivul ia viata altcuiva, dar avem dreptul sa pedepsim un infractor, aspru. Daca se dovedeste ca infractorul era de fapt victima unei erori judiciare, (cum s-a intamplat de multe ori sa faca inchisoare nevinovatii) ar trebui recompensata financiar cu o suma suficient de mare cat sa-si refaca viata, si guvernul sa-i asigure integrarea in societate, iar cei care au anchetat cazul sa fie sanctionati sever.
Socant cazul si dureros. Ei au imbecilii lor si noi pe ai nostri. Nu sunt de acord cu pedeapsa capitala. In scumpa noastra tara doar asa ceva mai lipseste, ca in rest... avem de toate.
Sunt cazuri in care statul greseste din pacate . Insa sunt si cazuri in care nu
. Eu nu am fost niciodata de acord cu pedeapsa cu moartea fiindca am mai zis la o asemenea intrebare : Noi nu avem dreptul sa luam viata unui om, oricat rau ar fi facut
.
Nu cred ca suntem in masura sa decidem viata sau moartea unui detinut chiar daca ar produce Apocalipsa ... Pedeapsa capitala e una dintre prostiile rasei umane. Daca ne-am pune putin neuronii la contributie sigur am gasi ceva echitabil
. Oricum Romania nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu pedeapsa capitala... n-avem noi bani de injectii letale
si in plus avem exemple destule... unul din cele mai recente... Stanculescu
Normal ...cine si-o cauta si-o gaseste... dar referitor ca caz ...nu stiu trebuia sa se faca in asa fel incat sa aiba dovezi clare precum ca el a infaptuit crima...am auzit zeci de intamplari de genu
SI chiar daca nu suntem noi de acord crezi ca putem schimba ceva? Nu suntem noi de vina ca se produc(desi nu are trebui)astfel de erori grave...Trist caz! Si poate ca nu este singurul!
Pai da, dar cand criminalul iese din inchisoare si mai omoara un om nevinovat cum e, daca probele sunt concludente si juste isi merita pedeapsa.
Desi poate cea mai buna pedeapsa ar fi inchisoare pe viata fara drept de eliberare, decat pedeapsa cu moartea!
Ai vazut stirile de la tv de astazi? cu americanul omorat in 91 si acum se dovedeste ca a fost o greseala, mai ales ca a fost o greseala stiintifica si nu una judiciara?! in 1991 reursele pentru cercetare erau limitate si de multe ori erau incomplete, ceea ce a dus la condamnarea unui inocent.
@furni-eu sunt de parere sa le dea pedeapsa pe viata.nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva, nu trebuie sa fie neaparat copilul meu, insa ganditi-va totusi cate erori de acest gen au fost si nu au iesit la suprafata.sunt total impotriva pedepsei cu moartea. cel mai echitabil este sa-l inchida pe viata, asa, daca din intamplare mai tarziu se descopera ca este nevinovat, il pot scoate din inchisoare.chiar daca ii vor plati daune morale de ordinul milioanelor, insa daca ai omorat un om, sub nici o forma nu ii mai poti reda viata.si erori judiciare sunt cu miile.chiar si in tara noastra a fost un caz in care un barbat a stat 11 ani inchis pentru o presupusa crima, iar criminalul in tot acest timp a fost in libertate. daca acea persoana ar fi fost condamnata la moarte si executata? imi este greu sa cred ca sunt persoane care gandesc ca pedeapsa capitala este cea mai buna in acest context. iar finalul...chiar nu mi-as fi dorit sa-l citesc, asta apropo de comentariul lui |hep hap.este infiorator ce cred unii cretini.
''intr-o decizie recenta, doi judecatori ai Curtii supreme au afirmat ca executarea unui om a carui nevinovatie a fost dovedita ulterior ramane "valabila", atat timp cat acesta a avut parte de "un proces drept si echitabil".
chiar sunt curios ce inseamna pentru ei un proces drept si echitabil.
si un bonus:
http://www.youtube.com/watch?v=-sFr7K7Ob40
Da, Enigma, dar exista gratierile si coruptia si altele. Speta: Pedofilul care a omorat copilul X se poarta bine in inchisoare si iese dupa cativa anisori si ce crezi ca face? Omoara surioara, de exemplu? Esti multumit? Cred ca mi-am iesit din fire cu discutia asta. S-ar putea sa fiu exagerata. Dar e ceea ce simt. Mi-e frica pentru sufletele inocente pe care noi adultii ar trebui sa le aparam.
Infiorator, nici acum nu-mi vine sa cred ce am citit! Pedeapsa cu moartea...nicio justitie omeneasca nu are dreptul sa ia o viata atata timp cat nu o poate da! E o fata a justitiei cu care nu am vrea nici unul dintre noi sa aiba de a face...infiorator e singurul cuvant care imi mai vine in minte!
Http://www.youtube.com/watch?v=tv68tKohY2E&NR=1
si off topic un gardian http://www.youtube.com/watch?v=EMRHohvn9dA :))
Buna.
Parerea mea este ca toti si-o fac cu mana lor. Daca tu ai ajunge intr-o noapte singura acasa sau esti singura undeva si iti da unu cu ceva in cap si apoi te violeaza si iti fura tot...eu zic ca ai sa iti doresti ca peroana respectiva sa moara. dc sa nu existe o pedeapsa si pentru ei? mii de fete sunt omorate zi de zi si violate...si da, eu sunt de acord cu pedeapsa.