Nu o sa primesti nici o amenda, fapta nu este contraventie si politia nu are o asemenea atributie.
Discuta cu administratorul sau cu presedintele din blocul in care stai. ei trebuie sa fie de acord sa iti ti bicicleta in scara blocului nu vecinii.
Eu zic daca imi da amenda nu am intrebat cine trebuie sa fie de acord
Întreabă politicos Administrația blocului unde îți poți parca în mod civilizat bicicleta. Întreabă dacă există rastel pentru biciclete.
Adu vorba și despre depozitarea gen dulapuri.
Dacă dulapurile sunt ok, îți pui și tu un dulap în care pui bicicleta.
Poate cu întrebarea ta le vin în minte administratorilor să monteze un rastel de biciclete.
Administrația te poate amenda. Pot inventa o contravenție pentru depozitarea pe căile de acces sau blocarea căilor de acces. Dar dacă instituie regula, trebuie să o respecte toată lumea.
Administratia nu are nici un drep da a amenda doar poliția poate sa fac acest lucru
Numește-o taxă daca te simți mai bine așa.
Administrația poate aplica amenzi prin regulamentul de ordine interioara (ROI)
Da, puteți primi amenda de la pompieri pe asociație dacă blocați căile de acces în bloc.
Da dar si cei care tin dulapuri in scara blocului nu?
Normal! Oricine, doar trebuie sa faca cineva sesizare. Pompierii nu vin asa, din proprie initiativa.
Amenda vine pe asociație. Mai departe cine plătește bănuiesc că stabiliți voi.
Scara blocului este spatiu comun, cota parte a tuturor locatarilor, ori depozitați toți, ori niciunul..nu,nu te poate amenda poliția nu are atribuții, au atribuții pompierii, in cazul in care sunt blocate căile de acces, in eventualitatea unui incendiu