| Br3tanicu a întrebat:

Recent am primit o amenda cu noua lege cu covid de 2000lei,as vrea sa stiu daca nu o platesc, ii poate afecta pe ceilalti membri ai familiei? Sora mea primeste alocatie complementara, o afecteaza cu ceva?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sanctiunea contraventionala este strict personala, nu afecteaza cu nimic pe ceilalti membri ai familiei, esti singur raspunzator daca o platesti sau nu.
Dacă nu plateşti amenda aceasta va fi trimisă la serviciul de impozite şi taxe de la domiciliul tău şi va fi luată când te vei duce să plateşti un impozit. Dacă nu eşti plătitor de impozite se va încerca executarea silită, în primul rând prin poprire pe salariu sau conturi din bănci.
Dacă nu ai bunuri executabile silit atunci se poate sesiza judecătoria, pentru transformarea amenzii în ore de muncă în folosul comunităţii, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu md. şi compl. ulterioare si ordonantelor militare.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca nu platesti amenda, atunci ori te vor executa silit, ori ti se va schimba in pedeapsa in detentie sau munca in folosul comunitatii.
Evident, datoria ta va fi supusa si penalizarii, deci va creste zi ce trece.

| lupudepenet a răspuns:

Nu.Efectele amenzii sunt strict personale.Deci doar pe tine te vor afecta.

| mihai69 a răspuns:

Nu, dar te va afecta pe tine. Se transformă în zile de detenție (sau muncă în folosul comunității).