|

Salut, am o intrebare, vreau sa ma mut in Germania sa muncesc acolo, am primit o oferta buna, cum se face cu domiciliul, daca imi inchiriez un apartament pot sa am domiciliul acolo sau ramane cel din Romania? In plus, daca vreau sa-mi cumpar o masina trebuie sa o inmatriculez in Romania sau pot sa o inmatriculez acolo? Daca trebuie sa o inmatriculez in Romania, trebuie sa platesc si taxa auto?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Domiciliul ramane cel din actul de indentitate, adica cel din romania, dar iti poti stabili o resedinta in germania, un fel de domiciliu secundar, unde vei primi actele oficiale, corespondenta etc(trebuie sa faci niste declaratii la politie in sensul asta).

4 răspunsuri:
| explică:

Eu locuiesc in germania de 10 luni si muncesc cu contract din romania, masina am inmatriculat-o cu nr de tol si adresa e de romania.iti trebuie un fel de flotant(anmeldung)si drept de munca(daca vii cu firma de ro til face firma). Eu caut un apartament sa-mi aduc prietena si sa invat germana pentru a ma stsbili aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Sal, eu stau in germa, am terminat cu actele, lucrez aici de ceva timp si as vrea sa imi iau o masina...stie cineva cat m-ar costa taxele aici? sau de unde pot afla?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

In legaura cu stabilirea in Germania nu e greu daca ai un contract de munca legal in care poti demonstra ca ai un venit iti gasesti chirie. dupa care iti vei face la Rathaus(primarie)anmeldung(adresa). Nu e complicat.Cu masina asta vreau si eu sa ma interesez ca vreau sa imi iau masina si sa ramana aici inmatriculata sa platesc aici taxe si asigurare etc si sa o duc in tara sa circul cu ea acolo. sper ca ti-am fost de ajutor daca aflu ceva si de masina te tin la curent. daca afli tu ceva te rod spune-mi si mie.Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

am un prieten in germania pe care il vizitez regulat. domiciliul il are inca in romania. masina e inmatriculata in romania si platesti doar la noi taxele (care sunt mult mai ieftine decat la ei oricum).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează