| Alexandruianis1700 a întrebat:

Salut, am si eu o nedumerire, cat se mareste amenda de 250 lei pentru rovinieta, momentan sunt plecat in strainatate si nu am avut cum sa platesc amenda? Sa raspunda cineva va rog.

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Acum am inteles, pai cel mai bine sa te lamuresti cu incompetentii de la taxe si impozite cand vii in tara!

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Amenda nu se mai mareste.
In schimb, dacă nu plateşti amenda in 30 de zile, aceasta va fi trimisă la serviciul de impozite şi taxe de la domiciliul tău şi va fi luată când te vei duce să plateşti un impozit. Dacă nu eşti plătitor de impozite se va încerca executarea silită, în primul rând prin poprire pe salariu sau conturi din bănci.
Dacă nu ai bunuri executabile silit atunci se poate sesiza judecătoria, pentru transformarea amenzii în ore de muncă în folosul comunităţii, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
"ART.39^1.(1) În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.
(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este supusă recursului.  
(4) Urmărirea punerii în executare a sentinţelor se realizează de către serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază s-a săvârşit contravenţia, în colaborare cu serviciile specializate din primării."

| Alexandruianis1700 explică (pentru Ioandelasal):

N-am avut cand sa o platesc momentan sunt plecat in strainatate, cand merg in tara ma duc la taxe si impozite, cand am vandut masina am intrebat la ghiseu daca am vreo amenda de rovinieta si mi s-a spus ca nu am niciun fel de amenda pe numele meu?‍♂️

| Ioandelasal a răspuns (pentru Alexandruianis1700):

Pot fi 2 ipoteze:
1.Tu ai fost amendat si la data vanzarii masinii amenda nu ajunsese inca la compartimentul de impozite si taxe de la primarie.
2.A fost amendat cumparatorul, inainte de a transcrie dreptul de proprietate pe numele lui, asa ca el trebuie sa plateasca.

| Alexandruianis1700 explică (pentru Ioandelasal):

Mi-a venit amenda acasa pe numele meu, sincer nu inteleg de ce mi-au zis ca nu am nicio amenda.

| suntserios a răspuns (pentru Alexandruianis1700):

O poți plăti foarte ușor online pe ghișeul.ro

| Simpatic a răspuns:

O poti plati pe ghiseul.ro, banuiesc ca merge si din strainatate si din orice colt al lumii
Nu am nicio idee cu cat se majoreaza in momentul cand trece perioada maxima.

Daca ai primit amenda fara ca tu sa fi fost la volanul masinii, iar nesimtitul care a cumparat masina de la tine nu a trecut-o pe numele sau, fa o sesizare la politia rutiera, cred ca se poate face si online atasezi Contractul de Vanzare-cumparare si mentiuni legate de faptul ca noul proprietar nu inmatriculat masina in termenul prescris de lege.
Astfel politia rutiera va lua in evidenta acest lucru si va trece intr-o baza de date numarul de inmatriculare al masinii tale si astfel nu vor mai vezi amenzi de la rovinieta.

Deja tot legea aceasta este dubioasa si prost editata, si ca sa recuperezi amenda primita este nevoie sa chemi in judecata pe cel care a cumparat autovehiculul de la tine.
Cel mai simplu poti lua legatura chiar si online cu orice avocat si iti poate explica procedura, este destul de simpla.

Greseala vanzatorilor este ca nu trec pe certificatul de inmatriculare la rubrica "instrainat catre" numele noului proprietar alaturi de data la care s-a facut vanzarea si o semnatura, din aceasta cauza politistul de la rutiera care trage pe dreapta melteanul care cu buna stiinta merge pe numele vechiului proprietar, nu il poate sanctiona pentru ca nu vede acea mentiune in certificat!

| Alexandruianis1700 explică (pentru Simpatic):

Masina era inca pe mine, uitasem sa cumpar rovinieta si m-au luat camerele pe la herculane, sincer nu mai inteleg nimic.

| Alexandruianis1700 explică (pentru Simpatic):

Mersi frumos de raspuns, nu as putea trimite pe cineva sa vada pana ma duc eu in tara?

| Simpatic a răspuns (pentru Alexandruianis1700):

Nu am nicio idee daca aceste date se dau si altor persoane decat persoanei in cauza.
De ce? pentru ca sunt oarecum confidentiale fie ca vorbim de amenzi sau de o datorie la stat, nu trebuie facuta publica
Deci parerea mea este ca nu se poate! Dar da, poti trimite o ruda sa incerce, ce te costa?

| Alexandruianis1700 explică (pentru Simpatic):

O sa se duce frate-miu sa vada despre ce-i vorba, am vorbit deja cu el.

| Simpatic a răspuns (pentru Alexandruianis1700):

Acum am inteles, pai cel mai bine sa te lamuresti cu incompetentii de la taxe si impozite cand vii in tara!

Întrebări similare