|

Salut. Sunt clasa a 11-a la un liceu pe profil "Electronica Automatizari" si vreau sa ma transfer la alt liceu pe profil "Turism si alimentatie"

Am vorbit cu secretarele de la liceu la care vreau sa ma trasfer si mi-au spus sa fac cerere de transfer la sfarsitul semestrului acesta. Mie directoarea de la liceul meu mi-a spus ca nu pot sa schimb profilul decat la sfarsitul anului dar e in contrariul a ceea ce au spus cei de la liceul la care vreau sa ma transfer. Acum, ma poate ghida cineva si sa imi spuna care sunt pasii de urmat? Sunt foarte nedumerit. Imi mai este si frica ca directoarea sa nu vrea sa ma lase sa ma transfer. Multumesc frumos.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Există o a treia opinie, pe care nu ați luat-o în calcul. Este vorba de Inspectoratul școlar județean. Mergeți acolo și discutați această problemă. Iar, dacă ei spun că varianta secretarelor este corectă, directoarea trebuie să se conformeze. Dacă este corectă varianta directoarei, atunci nu aveți decât să așteptați să se termine anul școlar curent.
Dar, repet, mergeți la inspectorat! Este instituția care și aprobă toate aceste transferuri, se ocupă de legislație. Ce vă vor spune ei, este literă de lege! Directoarea, secretarele, vor face întotdeauna ce li se transmite de la inspectorat! Succes!

| explică (pentru romeo78):

Multumesc frumos, credeam ca daca ma transfer in vacanta interesemestriala nu are treaba inspectoratul. Mai astept si alte raspunsuri, multumesc inca o data tongue

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Are dreptate directoarea de la liceul tau, aceasta este regula, dar exista si unele exceptii.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, art.155, alin.(3) si (4) citez:
" (3)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau specializării se efectuează în perioada vacanţei de vară.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;  
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;  
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;  
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;  
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;  
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."

| a răspuns:

Tu poti face cererea cand vrei si o poti depune la secretariatul liceului unde doresti transferul, ca oricum nu poti fii mutat/ transferat in mijlocul anului scolar, pana nu dai diferentele si pana nu aproba directorul.
Din pacate transferurile sunt facute numai la inceput de an scolar, conform legii invatamantului.