| Free007 a întrebat:

Salut,sunt student în ultimul an la facultate și am pensie de urmas. O să beneficiez de aceasta și pe parcursul verii, respectiv până în septembrie când trebuia depusă adeverința în anii anteriori?

6 răspunsuri:
| just4ubr2015 a răspuns:

Da pana in sept

| Free007 explică (pentru just4ubr2015):

Alr mersi mult, am dat și mail la casa de pensii to be sure, îmi era ca fac foamea până la găsirea unui loc de muncă dacă încerc să intru în domeniu?

| gabicoo a răspuns:

Anul universitar se termină la sfârșitul lunii septembrie. Deci Da.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Legii nr.360/2023, privind pensiile publice, citez:
"ART. 73
  Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor, dacă susţinătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.
  ART. 74
  Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
  a) până la vârsta de 16 ani;
  b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;"
Asa fiind vei primi pensia de urmas pana la sustinerea examenului de licenta, bineinteles fara a depasi varsta prevazuta.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca ai pana in 26 de ani, o sa iei pensia in continuare. Daca totusi, te incadrezi in acesti ani, vei primi pensia de urmas inclusiv pana in luna octombrie.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Anul universitar se termina la sfarsitul lunii septembrie, dar casa pensiei continua sa-ti dea pensia de urmas, inclusiv in luna octombrie, pentru ca atunci in luna aia, tu ar trebui sa reinoiesti dosarul.