Întrebare recomandată |

Salut! Vreau sa stiu daca pot munci legal, cu contract chiar daca am pensie de handicap fara sa o pierd. Mentionez ca gradul de handicap este 1 iar pensia respectiva se acorda pentru vedere scazuta. Cer seriozitate. Multumesc!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cel mai bun răspuns ți-l poate da Casa de asigurări de sănătate de care aparții. Le scrii prin email și ei îți răspund.
Ceea ce am aflat eu de pe Internet.
De la inceput trebuie sa precizam ca, in cazul pensionarului de invaliditate de gradul I sau II situatia este foarte clara. Acesta nu se mai poate angaja dupa incetarea contractului individual de munca, nu mai poate sa incheie un alt contract individual de munca deoarece si-a pierdut total capacitatea de munca.
Deci. nu. Mai întâi că nu te angajează nimeni, căci dacă ar face asta, ar călca legea. Dacă te angajează legal trebuie să plătească elgal după tine CAS, CASS. Cum le plătește, la autorități figurezi de o dată și ca pensionar de handicap și ca salariat. Imediat pierzi pensia.

1 răspuns:
| a răspuns:

Depinde ce scrie pe dosarul tau ai sau nu drept de muncă? Daca ai drept de munca chiar si part time adica 4 ore, poti muncii fara sa pierzi pensia, dar daca pe dosar scrie fara drept de munca atunci nu poti muncii, decat daca renunti la pensie. Trebuie sa te duci la casa de pensii cu actele tale si sa îi intrebi si pe ei, si vezi ce spun ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează