Dupa expirarea perioadei de suspendare poti solicita restituirea permisului de conducere si iti va fi restituit pana la terminarea procesului penal.
Nu se stie cat timp va trece, poate trece si 1 an.
Este bine sa inchei cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei si poate scapi cu renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, caz in care se va mai aplica o suspendare a dreptului de a conduce pe 180 de zile.
Daca esti condamnat penal, Indiferent de condamnare (amenda penala, inchisoare cu suspendarea executarii) permisul de conducere iti va fi anulat si vei putea obtine un alt permis, dupa reusita la examinare, numai dupa trecerea unei perioade minime de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
In orice caz este bine sa te consulti cu un avocat specializat pe legislatia rutiera.
Prietenul tau nu știa, dar tu știai că n-ai permis!
Ești într-o continuă negare a realității!
Chiar și acum preocuparea ta e sa ridici permisul. Ar trebui sa fii lăsat pieton pe viață!
Manevra de depășire la trecerea de pietoni! Poate fiind pieton vei pricepe gravitatea faptelor tale!
Daca eram pe o stradută pustie si in fata mea era un sharan de mergea cu a 1 a si statea pe telefon la 23:30 noaptea.
L am depasit cu a 2 a cu 45\h
Nu conteaza viteza, ai depasit pe trecere.
La ora aia te-a pus prietenul sa probezi masina? Lasă vrăjeala. Mă cam indoiesc sa spui adevarul.
Daca ăla nu stia de permisul tau, tu stiai.
Nu ti-as mai da deloc permisul.
Aici Ioandelasal greseste. Recuperarea permisului suspendat ca urmare a întocmirii unui dosar penal se poate solicita Poliției Rutiere numai după ce se obține clasarea cauzei sau achitarea în instanță. In cazul tau permisul va fi anulat, deoarece vei primi o pedeapsa penala, inchisoare cu suspendare sau amenda penala.
Deci poti sa-ti iei adio de la permis, pana vei face din nou scoala de soferi si vei da din nou examen.
Citeste aici: https://www.faragrija.ro/procedura-recuperare-permis-suspendat
In dosar scrie ca am fost oprit le am recunoscut ca am permisul suspendat am fost testat 0.0 si ca am condus 400m sa probez masina ca batea ceva la ea, chiar se anuleaza permisul de tot? Nu exista alte variante
E caz penal, chiar daca te alegi cu o amenda penala. Permisul se anuleaza. Doar daca dosarul se claseaza atunci poti primi carnetul inapoi.