|

Salutare! Intr-o institutie publica,managerul refuza sa lase o parte din angajati sa isi desfasoare activitatea cand vin la serviciu (le incuie incaperea unde isi desfasosra activitatea, ii ameninta ca ii da afara, etc).Ar putea sa sune la politie sau nu e de competenta politiei? Angajatii sunt planificati sa isi desfadoare activitatea exact in locul unde managerul le interzice sa intre.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Politia nu are nici o atributie in acest sens. Salariatii respectiv pot reclama la organul ierahic superior sau ITM.

| a răspuns:

Daca managerul companiei schimba activitatea din ziua aceea esti obligat sa-i urmezi instructiunile, pentru ca el este autoritatea in acea companiei.
Evident ca ai posibilitatea sa refuzi si sa-ti dai demisia.
Politia nu are nici o atributie in incinta companiei.

| explică (pentru Annastassia):

Managerul imi poate schimba activitatea dintr-o zi numai cu o activitate pe care eu o am in fisa postului. Daca ma pune sa fac ceva ce nu e cuprins in fisa postului nu am nicio obligatie sa sa prestez activitatea.Eu sunt in fiecare zi programat sa-mi desfasor activitatea acolo unde el nu ma lasa sa intru.

| a răspuns (pentru bobonel):

Vezi ca, exista in fisa postului sau contractul de angajat, o fraza in care se specifica ceva de genul : " si alte activitati cerute de seful sau managerul tau", care-i da dreptul sa te trimita unde vrea el si cand vrea.
Nerespectarea ordinului primit de la directorul companiei, poate sa duca la desfacerea imediata, a contractului de munca!
Toate, dar absolut toate contractele au asa ceva, ca angajatorul sa-ti mai poata da si altceva de lucru, daca este cazul.

| a răspuns:

Incearca sa dai de seful lui sau chiar patronul firmei
daca voi nu va desfasurati activitatea se numeste ca firma poate da faliment, iar voi sa ramaneti fara job, iar daca sefii nu stiu ce face el, s-ar putea sa nu il dea afara pana in pragul falimentului cand va fi prea tarziu

| a răspuns:

Știi prost. Managerul poate să-ți dea sarcini/activități complementare/suplimentare, pe care tu, ca angajat ești obligat să le îndeplinești.

Însă dacă acele activități depășesc o perioadă mare de timp (cca 6 luni) managerul trebuie să-ți schimbe fișa postului.