Întrebare recomandată |

Salutare la toata lumea.Lucrez la o firma de curierat din Romania,iar zona unde am fost repartizat are foarte putine locuri de parcare, chiar foarte putine, maxim 35-40 pe o raza de vreo 2-3 km, unde sunt o multime de magazine la care trebuie sa duc marfa.Intre linia exterioara a soselei si trotuar exista un acostament care permite parcarea masinilor fara a afecta circulatia, inclusiv a autobuzelor mari...Problema e ca exista 2-3 smecherasi in politia de pe zona care tot dau amenzi,inclusiv noua,cei care livram, ca lor "nu ne pasa". Intrebarea mea este, se poate obtine vreo hartie de la primarie/politie ca sa parcam si in locurile unde este interzisa oprirea/stationarea?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Firma de curierat sa faca demersuri la Primarie si Politia rutiera, avand in vedere si prevederile OUG 195/2002, rep. in 2006, citez:
"ART. 63
  (1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste aceasta durată, imobilizarea se consideră staţionare.
  (2) Nu se consideră oprire:
  a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin aceasta manevra nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;
  b) imobilizarea autovehiculului având o masă totală maximă autorizată de până la 3, 5 tone, atât timp cât este necesar pentru operaţiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unităţile comerciale.
  (3) Pentru autovehiculele care transportă mărfuri, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. b), administratorul drumului public împreună cu autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul poliţiei rutiere, vor stabili programe sau intervale orare pe timpul nopţii, în care oprirea sau staţionarea este permisă pentru distribuirea mărfurilor."

| a răspuns:

Discuta treaba la primarie sa le bagi in cap ca ai o sarcina de facut