Am sustinut astazi examenul de capacitate al clasei a VIII- a si am cateva nelamuriri cu privire la modul de corectare. Doua taieturi se iau in calcul? Daca la comentariul secventei am scris 6 randuri...? (mai mult)
Cine stie carti sf/fantasy gen Cartea Pierduta a Vrajitoarelor,Academia Vampirilor, Jurnalele Vampirilor? DAU FUNDA!
Ce credeti ca va pica la examenul de Bacalaureat la romana la partea a treia la Liceele Tehnologice?
Daca la examen la partea a 2-a la compunere nu am scris un obiectiv turistic si am scris doar la munte se puncteaza? Trebuia sa fac o compunere ca am fost in excursie l un obiectiv turistic
Voiam sa vă intreb cum este corect pururi sau pururea sau sunt corecte ambele forme? Multumesc anticipat!
Am o mica intrebare: Cum as putea sa ma pricep mai bine la franceza? Adica, nu ma prea pricep la aceasta materie si o colega de a mea se pricepe, si cand ea raspunde, ma cam fac "mititica"...? (mai mult)
Tocmai am dat capacitatea de clasa a 8- a ...si vreau sa stiu daca am gresit, daca am scris patru trasaturi ale genului liric, in loc de doua trasaturi, atat cat imi cerea! Are ceva? Credeti...? (mai mult)
1. E scump să publici o carte? 2. De fapt, care sunt toți pașii pentru a lansa o carte? 3. Voi ați scris/publicat vreuna?
Vreau carti gen,, Invocarea " ( Kelley Armstrong). Cine mă poate ajuta?;)
Ce să fac înainte de examen .cum să învăt eficient?
Salut, am si eu o intrebare. Maine este examenul dinnclasa a 8 a la romana. Dupa parerea voastra ce credeti ca s-ar putea da la prima compunere?
Stie cineva niste carti romance bune? Sunt ok si cele de pe wattpad.
Ce credeti ca pica anul acesta la BAC romana, subiectul 3, profil uman :D? Vreau doar parerea voastra, fara sa imi dai programa ca o am...:* Astept raspunsuri
TPU! Imi recomandati ceva carti de citit vara asta? Nu prea imi plac cele, adica cele pe care le fac la scoala. sa nu fie cu vampiri, varcolaci - nu imi plac
Cine stie ce va pica anul acesata la bac la romana...proza sau poezie? Nu stiu ce sa mai fac sa invat. :(
luni este evaluare la limba romana pentru clasa a VIII- A. Si uni zic ca o sa fie usor, alti zic ca anul acesta o sa fie foarte greu. Alti zic, ca daca simularea a fost grea, atunci examenul ...? (mai mult)
Poate pica balada la Evaluarea Nationala la romana?
In clasa a 11-a, la limba romana, ce opere trebuie citite?
Ce credeti ca va pica la EN romana?(intrebare fara raspuns) =))))
Buna,am scris un articol, insa nu am blog si as vrea sa il public.Pot sa il public pe un anumit blog sau trebuie sa fie neaparat cel facut de mine? Multumesc frumos
Preau si eu sa citesc o carte in engleza (pentru a- mi imbogati vocabularul) si cuvintele noi si traducerile lor vreau sa le scriu undeva in ordine alfabetica. Intrebarea este daca exista o aplicatie...? (mai mult)
Credeti ca Povestea unei pasiuni de Ford Madox Ford este inspirata din fapte reale?
Ce cărți de dragoste recomandați? Dar să fie scrise de autori mai autohtoni! Fundă!
Hey, este cineva care a citit,, Drumul regasirii" de Romel Moga, si poate sa-mi spuna si mie daca e... interesanta, ceva despre stilul autorului;) fundita
Credeți că ar putea pica la Bac anul acesta? La profil Real, la Limba Română.Așa după voi. Din câte am înțeles de la unii profesori cică nu se dă poezie și ar putea pica dramaturgie.Voi...? (mai mult)
Am o intrebare scurta, de la ce note se iau in clasa a-VI-a : Prem 1 Prem 2 Prem 3 Ment 1 Ment 2 Ment 3
Imi place la nebunie sa scriu. Stiu ca e foarte ambiguu aceasta formulare, dar o sa o clarific putin. Imi place sa scriu despre orice, in format gen roman. Nu vreau sa ma "lansez"...? (mai mult)
Imi puteti spune in ce cazuri se scrie "sa" si "s-a"?
Imi poate spune cineva care sunt speciile literare studiate in gimnaziu? Daca se poate si cu titlurile respective.
Cei care au vazut The magicians,cartile Fillory sunt adevarate, adica chiar exista?
În literatura română ce este un "personaj individual"?
Salut.Am auzit de la o profesoara de romana ca la subiectu 3 la romana (BAC) poate veni la alegere...de exemplu scrie despre o poezie apartinand lui Blaga sau Nichita Stanescu. Help! @@@
Poate sa-mi zice cineva ce s-a dat in ultimii ani la examenul din clasa a 8 a la romana? Ma refer la prima compunere.... S-a intamplat sa se dea pana acum acelas subiect in 2 ani?!
Mie mi-a iesit media generale 9, 78 si unui coleg 9, 82 si de aici vine imtrebarea mea: De ce el v-a l-ua premiul I si eu premiul II? Pt ca este diferenta doar de 4 sutimi.
Stie cineva cate volume are seria instrumente mortale? Multumesc! :)
La bac se da si costache negruzzi sau ion pillat? am auzit ca da, dar in programa nu apar, deci voi ce ziceti?
O scrisoare de la revedere către colegii care vor pleca din clasa a 5-a?
Sunt o mare fana a seriei "Harry Potter" si dupa cum cred ca stiti autoarea a scris si al optulea volum. Stiti cumva daca va aprea si in Romania?
Stiti vreun site de unde pot descarca in format pdf sau word basmul popular Miron si frumoasa fara corp?
Ce opere se fac la literatura in a 12-a?
Hello TPU. Vreau sa scriu o poveste pe Wattpad, dar nu am idei. Vreau doar un inceput, poate sa fie de orice gen: aventura, actiune, dragoste, drama, comedie, etc. :D Vreau, DOAR idei, okay? :...? (mai mult)
Heii TPU! Cine imi poate spune ce carti de citit v-au dat profosorii de romana in clasa a 9-a? =]]]]
Vreau si eu o sceneta comica potrivita pentru sfarsitul clasei a 4-a. Sceneta sa fie in 3 persoane. Multumesc!
Hey! A picat vreodata la bac Riga Crypto si Lapona Enigel? Ori Leoaica tanara, iubirea? Sau joc secund..sau Testament? A, sau Eu nu strivesc corola... intreb asta pentru ca pentru bac am pregatit Plumb...? (mai mult)
Cum se numeste cartea in care 2 prieteni sunt inchisi intr-o camera si sunt trebuie ca unul dintre ei sa moara pentru ca celalalt sa fie eliberat?
Care sunt cele mai cunoscute carti din genul crima/criminalistica, preferabil nu fictiune si in limba engleza?
Ce credeti ca o sa pice anul acesta la bacalaureat la romana la subiectul 3?
Ce va pica la romana sub III, LA BAC?
Imi trebuie un speach(discurs)unei profesoare de muzica la sfarsitul clasei a 8-a.Imi poate da cineva un model?
Este vreo problema daca la bac incadrez enigma otiliei atat in realism, cat si in modernism? Este obligatoriu sa aleg un singur curent literar?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
angel6lust întreabă:
sebijr întreabă:
m7PGmirelapopescu întreabă:
TeodorPivot întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Delia
O stii pe Delia de cand facea parte din trupa N&D? Te provocam sa ne demonstrezi ca esti fan adevarat!