| サクラ a întrebat:

Buna,as vrea sa-mi recomandati niste carti de citit, daca se poate ceva drama.Nu vreau carti gen harry poter sau twiligt.Am citit carti de Dumas,Preda, V.Hugo,Rebreanu,Drumes,Cella Serghi, Clawell Dau funda si vreau cat mai multe raspunsuri.Am 17 ani.

Răspuns Câştigător
| Euletitia a răspuns:

Buna! iti recomand sa citesti celebrul roman al lui Margaret mitchell, "Pe aripile vantului", merita. O alta sugestie ar fi mai putin cunoscuta opera a lui Margaret Mitchell, povestirea "insula pierduta", are un stil inegalabil. Poti incerca si cartile lui Charlotte Bronte("Jane Eyre", "profesorul"), Emily Bronte("La rascruce de vanturi"), Anne Bronte("Agnes Grey", "Necunoscuta de la Wildfell Hall"). O alta carte superba e "Qvo vadis", opera polonezului Henryk Sienckiewicz(un rom, an de dragoste si un roman istoric de pe vremea raspandirii crestinismului in Impreriul roman condus de Nero). Mi-a palcut mult si romanul lui Daphne du Maurier, "Rebecca"(l-am citit si in engleza si in romana). O alta sugestie de elctura ar fi nuvela lui Ernest Hemingway, "Batranul si amrea" sau romanul lui Graham greene, "Sfarsitul ueni iubiri". Din literatura romana iti recomand, pe langa ce ai citit deja, operele lui Ionel Teodoreeanu("Lorelei, "La Medeleni"), "Ciresarii" de Constantin Chirita, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi"-Camil Peterscu. Ultimele carti citite de mine au fost roamnele lui Stendhal, "Rosu si negru" si "manastirea din Parma"(pe acre i citesc acum, n-am terminat-o inca...mai am vreo 100 de opagini) si sunt deosebite, ti le recomand si tie. Felicitario pentru preferintele de lectura, nici eu nu citesc si nu am citit Twillight sau Harry Potter. Spor la citit in continuare si numai bine!

| Euletitia a răspuns (pentru Euletitia):

Scuze pentru greselilie de ortografie..am scris in graba si am inversat cateva litere, fara sa vreau, si nu am recitit raspunsul inainte de a-l publica pentru a-l corecta.Merci de funda, ma bucur ca ti-au ajutat sugestiile mele.

| サクラ explică (pentru Euletitia):

N-are nimic mi-am dat seama ce ai vrut sa scrii.Pe aripile vantului am citit-o, e cartea mea preferata si continuarea Scarlet de Alexandra Ripley si alte cateva din lista pe care ai dat-o.

| Euletitia a răspuns (pentru サクラ):

"Scarlet" de Alexandra Ripley nu mi-a placut deloc, desi initial eram foarte incantata sa aflu viata ulterioara a eroinei mele preferate. Insa cele doua romane difera atat de mult unul de celalat...stilul, prezenatarea, chiar si personajele Scarlet si Rhet sunt atat de diferite de cele create de Margaret Mitchell. Nu am perceput-o ca pe o continuare a romanului, ci ca pe un alt roman, a carui actiune se petrece in aceeasi epoca si personajele au aceleasi nume. Daca ar fi fost un roman de sine statator, fara sa incerce sa constituie continuarea unei capodopere si sa includa aceleasi personaje ar fi fost ok, asa nu am putut nici macar sa-l termin(am citit primul volum si jumatate din al doilea, apoi n-am mai suportat si m-am oprit)...dar, in fine, gusturile nu se discuta. O zi faina!

6 răspunsuri:
| Alsodrfegnha a răspuns:

Ai incercat si "Huliganii" de Mircea Eliade? E un roman pragmatic si, la ce ai insiruit tu acolo, sigur va fi pe gustul tau, pentru ca si eu am aceleasi preferinte si mi-a placut opera asta. Altceva ti-as mai recomanda "Vapaia"-Henri de Regnier sau "Renuntarea"-M. Butor. Si "Romanul cocainei" este de luat in seama, scris de Agheev, si sa nu uitam de "Falsificatorii de bani"-A. Gide. Sunt multe, foarte multe carti care merita citite. Jos cu Twillight \m/

| AwakenTheMonster a răspuns:

Nu vreau cărţi gen Harry Potter, zici.
Ai citit vreo carte din serie, zic?
Încearcă,, În curte la Dionis " de Mircea Eliade.
Este o serie de nuvele care urmăreşte în mod direct şi indirect, pe două planuri paralele, evoluţia unei violoniste, numită Leana ( se citeşte Le Ana, btw, nu Leana de la Ileana ), care vine de la Iana – zeiţa vânătorii ş.a.m.d, care cântă prin cârciumi, pe baza unor versuri scrise de iubitul ei, care e poet, dar pe care nu-l cunoaşte - Adrian. Doar cântă ce scrie el, deşi nu interacţionează în niciun mod unul cu atul.
În esenţă, mitul orfic este dus, prin fiecare nuvelă, de către anumite personaje : Hrisanti, biologul, Leana, etc. În ultima nuvelă şi cea mai importantă, de altfel, este pus în prim-plan chiar Adrian, ţinut strâns la umbră în toate celelalte, care este chemat la un hotel de un personaj necunoscut. Hotelul, etajul 21 reprezintă chiar trecerea între pământ şi infern. Bine, nu ştiu ce înţelegi de la mine, dar citind cartea, e prea clar.
La capăt, se află Leana, care explică tot :
,, Eu le-am spus doar ce m-ai învăţat : că sunt îndrăgostită de tine, că eşti poet şi că te cheamă Adrian. "
În fine, am scris deja cam mult, dar nu are cum să nu-ţi placă expresia Leanei :
,, Dar pentru păcatele mele, am ajuns să cânt prin cârciumi. Dar eu n-am fost făcută pentru asta. ".
Auzi,,, Enigma Otiliei " ai citit?
Încearcă Die Klavierspielerin de Elfriede Jelinek. E o carte excepţională.
Încearcă, de altfel, Papillon de Henri Charrière.

| サクラ explică (pentru AwakenTheMonster):

Da,am citit Enigma Otiliei si alte romane formate din mai multe volume, am dat si eu cativa autori ca doar nu era sa-i insir pe toti.Din Eliade n-am citit decat Mayitrei si La tiganci.