| Intelligence a întrebat:

Care e cartea ta preferata? Scrie intr-o fraza despre ce e vba in ea.
A mea e : Memoriile unei gheise, de Arthur Golden.

18 răspunsuri:
| Pricked a răspuns:

Seria A Song of Ice and Fire.

| thegatekeeper a răspuns:

Una dintre cartile mele preferate este "Cimitirul animalelor" de Stephen King, care descrie o serie de intamplari bizare ce au legatura cu un vechi cimirit indian si felul in care protagonistul si alte personaje se raporteaza si invata despre moarte. Mai pe scurt, subiectul cartii este moartea.

| Alsodrfegnha a răspuns (pentru thegatekeeper):

Ai citit "Jocul lui Gerald" tot de King?

| thegatekeeper a răspuns (pentru Alsodrfegnha):

Da, de doua ori. Mi s-a parut geniala ideea romanului, dialogul lui Jessie cu "vocile" din mintea sa si rememorarile anumitor parti din trecut. Cred ca as putea sa-l citesc si de 10 ori si tot nu mi s-ar parea mai putin interesant.

| Aberdeen a răspuns:

Buna!

"Casa noptii" de P.C Cast.(vreo 9 vol. aparute in Romania);

Zoey Redbird, este o adolescenta de 16 ani, a carei viata o ia complet razna in momentul in care primeste Semnul Noptii.
De aici si pana la volumul 9 incep tot felul de aventuri si intamplari semnificative ale tinerei Insemnate.


cartea merita citita, este scrisa intr-o maniera artistica si deosebita iar autoare iscusita si cunoscuta in afara, cartea avand un succes destul de mare in alte tariwinking.

sper ca te-am ajutat.o zi buna iti doresc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mircea Eliade-Maitreyi

| fadnox a răspuns:

Ai citit Memoriile unei gheise?
merita citita?

| Intelligence explică (pentru fadnox):

Am citit-o de 3 ori. Prima data la 11 ani(imprumutata), apoi nu mi-am permis sa o cumpar, dar n-am uitat de ea. La 15 ani am citit-o a2a oara cand mi-am luat-o din premiul pentru primul loc de la scoala. Si a 3oara-acum la 17 ani. Am vazut si filmul, dupa.dar nu se compara. sfatuiesc sa citesti mai intani. Pt mine poate eu obsesie, dar imi place f.mult cultura lor, arta gheiselor..si tot ce tine de asta. Incerc sa gasesc cat mai multe filme sau seriale in genul. Am vizionat chiar si serialul Curtezana, dar orikum..Gheisele-s gheise!

| Euletitia a răspuns:

Buna! Cartea mea preferata este "Pe aripile vantului", scrisa de Margaret Mitchell. Este un roman de dragoste, dar si istoric, ce prezinta viata lui Sacrlet O'Harra, de la 16 la 28 de ani, cu toate fazele prin care trece ea, cu cele 3 casnicii care le are, cu lupta ei pentru a -si pastra proprietatea de suflet, Tara, cu relatiile ei familiale si sociale, cu modul in care tanara reuseste sa razbata in viata intr-o perioada trista a Americii de Sud(razboiul de secesiune, ce are ca urmare eliberarea negrilor si preluarea puterii politice de catre yankei), o perioada in care oameni conservatori si stilati, ca Melanie sau Ashley Wilkes se simt ratati, in timp ce oamenii puternici si intreprinzatori, ca Scarlet sau Rhet Butler, resuesc sa se descurce bine, ba chiar si sa-si sporeasca veniturile si sa se bucure de avere si prosperitate. Intr-un cuvant, "Pe aripile vantului" este o capodopera a literaturii universale, un roman scris intr-un stil inegalabil, cu o protaginista adorabila si cu multa actiune, dar si iubire si visare. Il recomand tuturor! Este, in opinia mea, o lectura obligatorie pentru toti cei pasionati de citit!

| Alsodrfegnha a răspuns (pentru Euletitia):

Iti recomand si continuarea "Scarlett" de Alexandra Ripley. Este la fel de reusita ca opera lui M. Mitchell. Prezinta viata lui Scarlett dupa acel faimos "Tomorrow is an another day". Welcome happy

| Euletitia a răspuns (pentru Alsodrfegnha):

Merci de recomandare. Am citit primul volum si aproximativ un sfert din cel de-al doilea al romanului lui Alexandra Ripley, "Scarlett"(chiar le am in biblioteca personala, ca si cele doua volume ale romanului "Pe aripile vantului"), dar nu mi-au placut. Cartea ar fi fost destul de ok si de bine scrisa, daca nu si-ar fi propus sa continue o capodopera cum este cea scrisa de Margaret Mitchell.Asa,personajele construite de Alexandra Ripley nu poarta decat numele de Scarlet O'Harra si Rhet Butler, lipsindu-le acel "ceva" care m-a facut sa-i ador in "pe aripile vantului". mai mult decat atat, stilul celor doua autoare este evident diferit, astfel ca nu are "aerul" unei continuari, ci al unei carti care valorifica aceleasi nume de persoanej si locuri. In fine, asta e parerea mea... daca vrei sa-ti fac si eu tie o recomandare de lectura, citeste "insula pierduta" dde Margaret Mitchell(am primit-o la premiu in clasa a10-a si de atunci am recitit-o de doua ori...e incantataoare). este o povestire de nici o suta de pagini, scrisa de celebra autoare pe filele a doua caiete de csoala, si descoperita abiain 1996, dupa ce decenii intregi s-a crezut ac singura ei opera a fost "Pe aripile vantului". Manunscrisul(cele doua caiete) a fost predat editurii de fiul luiHenry Love Angel, primul iubit al lui Margaret, caruia aceasta i-a dedicat povestirea "Insula pierduta", o frumoasa poveste despre iubire, pasiuni mistuitoare, onoare si curaj, toate traite intr-un decor fascinant a insulei Laysen din Pacific, scufundata in urma unei tragedii. Lectura placuta iti doresc!

| Alsodrfegnha a răspuns (pentru Euletitia):

Acu' fiecare are pareri diferite despre operele celor doua... meritul diversitatii biologice. Cat despre "Insula misterioasa". slabe sanse sa o citesc la cum ai descris-o pentru ca genul romantic nu este pe placul meu desi am citit cateva opere reprezentative care m-au impresionat. Thx anyway happy

| Nolifenodeath a răspuns:

Immortality scrisa de Robert Sheckley
Este o poveste despre un om care a murit in anul 1958 si a inviat in anul 2110 dar s-a trezit intru-n alt corp i-a fost transferat sufletul de o corporatie numita Rex.
Personaj principal Blaine a murit intru-n accident de masina.
In anul 2110 poti merge pe marte sa locuiesti si este masinari de sinucis.
Scuze nici eu nu am citit-o toate mai am destul.

| Alsodrfegnha a răspuns:

Incearca Mizerabilii. As putea rezuma opera prin "lupta contra sinelui, a societatii a timpului". Merita. Decat sa stai si sa citesti despre cum se inmultesc varcolacii sau dorm vampirii (si fac referire la cartile patetice de autori contemporani, nu la opere precum "Interviu cu un vampir"), mai bine citesti ceva care iti ajuta in viata plus ca are si ceva istorie bine conturata, adica nu te plictisesti. Have a nice day happy

| NeverSayNever a răspuns:

Istoria iubirii de Nicole Krauss, este o carte misterioasa, interesanta si te tine cu sufletul la gura si nu e siropoasa...e frumoasa.

| Sherlockdima a răspuns:

Memoriile lui Sherlock Holmes.

| aliiluvyou a răspuns:

Cred căăă... Casa de sticlă- Vampirii din Morganville.
Este vorba despre o fată, prezentată ceva gen tocliară. Fiind batjocorită la cămin se mută într-o casă din Morganville. Colegii ei de casă nu erau cei mai normali, ceea ce a determinat-o să stea acolo. 'Casa de sticlă' e un joc de cuvinte, pentru că pe propietar îl cheamă Michael Glass. Înţelegi ce vreau să spun.
Dacă eşti fan al vampirilor, ţi-o recomand. happy
Ok, am scris mai mult decât o frază, dar ce contează? laughing

| ClaudiaAsaftei a răspuns:

Pai la mine e o serie de carti. e vorba despre seria de carti "Vampire Academy", Academia Vampirilor. Este vorba despre 2 fete care sunt eleve la o academie de vampiri (obviously laughing ) si una din ele se pregateste sa devina gardian pentru cealalta. E foarte foarte tare! big grin xx