|

Care sunt avantajele si dezavantajele cartilor necitite? Dau Funda

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca este o carte proasta citita este o pierdere. Exista cititori maratonisti, de obicei sunt criticii literari.George Calinescu se considera un fel de damnat caci citea din cauza ca trebuia sa evalueze un script sau altul si nici nu stim cata pierdere de vreme!
Mai este un exemplu interesant, Nicolae Iorga, care -si masura capacitatea de citire in metri cubi de carti. Numai ca el le citea la modul rapid, nici nu le taia, doar le sufleca' (pe vremea lui si o parte din vremea mea, cartile trebuiau taiate(separate paginile ).
Personal, am citit carti recomandate de prieteni verificati sau cand gaseam o carte, citeam la intamplare cateva pagini, daca mi se parea maculatura, ii lasam pe altii sa le citeasca. Nu am regretat niciodata ca nu am citit vreo carte intalnita, regret ca nu am recitit de mai multe ori o carte citita!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca este vorba despre o carte proasta, nu pierzi nimic necitind-o, ba mai castigi si timp.In schimb, daca omiti sa citesti o carte buna vei fi mai sarac spiritualiceste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In timpul in care citesti cartea/cartile poti face multe alte lucruri.Iar daca citesti poti afla chestii noi utile care te vor ajuta la un moment dat si iti va imbogati vocabularul, exprimarea, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează