anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt cartile care le-ati citit si nu le veti mai citi in viata voastra? Si de ce ati facut aceasta alegere?

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Toate. De ce as citi de doua ori aceeasi carte?

| J0B0MAT a răspuns:

Toate pe care le-am citit, in afara de Alchimistul.

| iulianr a răspuns:

Cred ca toate. Daca am citit-o o data, nu mai are rost si a doua oara...stiu ca mesajul poate fi perceput diferit de la o varsta la alta, dar nu le voi mai citi iar, chiar daca mi-au placut. Oricum, daca e vorba de carti care nu mi-au placut, pot sa amintesc aproape toate cartile de pe lista de "lectura obligatorie" de la scoala. Daca sunt obligat sa citesc ceva nu o fac cu placere si dupa cativa ani retin doar acea "obligatie", care ma determina sa nu mai pun mana pe cartea aia niciodata.

| gingergirl1 a răspuns:

Dupa ce ne-am intalnit, de anna told laughing pentru ca mi s-a parut o intreaga porcarie toata ideea cartii. Era vorba despre o tipa " cuminte " si un golan, si toata actiunea se baza pe relatiile intime dintre cei doi.
Am primit-o de la prietena mea cea mai buna, si am zis " ok, hai sa o citim " laughing
Dar in rest...toate cartile pe care le-am citit, in afara de asta, mi-au placut foarte mult. Numai in vacanta asta am citit vreo 10 carti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pentru ca ti-a placut foarte mult? zic eu

| Teardrop a răspuns:

Îngeri și Demoni de Dan Brown.
În viața mea, o carte nu m-a făcut să mă simt așa de mizerabil. Nu spun că ideea n-a fost bună, sau că stilul lăsa de dorit (nici nu era ceva extraordinar, da' nici foarte rău nu era).

Dar să-ţi bat joc de cititor în halul în care a făcut-o cartea aia mi se pare revoltător! După ce 500 de pagini treci printr-o acţiune previzibilă, relativ monotonă, în ultimele 50 apar 100 de răsturnări de situaţie, care te fac să simţi că nu contezi deloc, că ideile şi opiniile pe care ţi le formezi şi reformezi sunt degeaba, că părerea ta ca cititor nu contează, şi că eşti un nimeni în drum, că autorul are toată puterea şi că nimănui nu-i pasă de ceea ce crezi sau simţi tu legat de acţiune şi personaje. Una e să-l surprinzi pe cititor (aşa cum face Agatha Christie, de exemplu, cu răsturnările de situaţie de la final), să-i faci să simtă diferite emoţii (aşa cum face G.R.R. Matin de exemplu, când îşi omoară personajele) şi alta e să-ţi baţi efectiv joc de părerea lui cu 100 de răsturnări de situaţie în ultima' juma' de oră de citit!

Slabe şanse să mai citesc vreodată cartea aia, la cât de mizerabil m-a făcut să mă simt!