| elaventurero a întrebat:

Ce faceți? Voi pe acolo? Ce, cum sunteți? Ce carti pentru dezvoltare personala recomandați? Sau unele care v-au schimbat vouă viziunea despre lume?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Https://noutatidinstiinta.wordpress.com/......unatatire/


Nu este surprinzător faptul că o carte bine aleasă ar ajuta la auto-îmbunătățirea populației generale. Dar metaanalizele raportează și eficacitatea biblioterapiei în sprijinirea adolescenților cu depresie sau anxietate ușoară, la fel ca și studiile individuale ale depresiei ușoare cu adulții tineri și a depresiei ușoare până la moderate la adulții în vârstă.

Deci, aici sunt 12 cărți pe care clienții mei și cu mine am găsit de ajutor în auto-îmbunătățire. Pentru că am o carieră și un antrenor personal, nu un psihoterapeut, cu excepția unei singure cărți (The Demon Noonday), aceste cărți vizează o auto-îmbunătățire pentru publicul larg, nu pentru cei cu anxietate sau depresie clinică, deși ar putea fi utile pentru ei, de asemenea.

Cu excepția cărții care a fost listată ultima dată, am inclus numai cărțile care au stat testul timpului atât cu publicul cât și cu mine: Chiar dacă le-am citit ani în urmă, sunt încă de ajutor.

ChangePower de către colegii noștri Blogger de Psihologie Today, Meg Selig. În ciuda faptului că eram un scriitor de auto-ajutorare, eu văd în mare parte o astfel de scriere, dar nu și această carte. Ea favorizează practica practică încercată și adevărată față de pop-psi. De exemplu, cartea sugerează repetarea zilei viitoare:

Inspirați orice persoană sau situații care ar putea declanșa o perioadă de expirare și imaginați-vă că vă confruntați cu succes. După ce ați făcut-o în cursul zilei, discutați cu dvs.: Cum ați făcut-o? Incepeti sa va ganditi completand aceste goluri: „Mi-a placut ca eu _. Aș vrea să am ___. Aș putea întări planul meu cu _.

Subtitlul cărții, „Secretele la schimbarea succesului", implică faptul că aceste sfaturi sunt sugestii atomice și individuale. De fapt, ele sunt prezentate într-o secvență care ar putea cuprinde un plan general pas cu pas pentru îmbunătățirea vieții.

Cele șapte obiceiuri ale oamenilor foarte eficienți de către Stephen Covey. Cele șapte obiceiuri se reduc la: 1) Aveți o viziune personală pe care ați fi mândru să o căutați. 2) Căutați mai întâi să înțelegeți, decât să fiți înțeles. 3) Continuați învățarea. Acestea sunt evidente, dar de prea multe ori nu sunt făcute, deci sunt niște mementouri utile, distribuite în limba engleză.

Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii de Dale Carnegie. Am ales să nu mă uit înapoi la carte înainte de a scrie acest lucru, astfel încât să pot menționa doar ceea ce mi-a rămas în cap în toți acești ani. În concluzie, este: Pentru a obține ceea ce doriți, trebuie să oferiți oamenilor ceea ce doresc și ceea ce majoritatea oamenilor doresc este să se simtă bine despre ei înșiși și să-și rezolve problema. Această carte scrise în 1936, a vândut mai mult de 15 milioane de exemplare, iar astăzi, rangul său de vânzări Amazon este încă în rândul cărților de auto-ajutorare # 13.

Cum să te oprești de îngrijorare și să începi să trăiești de Dale Carnegie. Pagina mea preferată este „Partea întâi într-o coajă scurtă" Iată esența ei:

Norma 1: Să trăiți în compartimentele de zi. Nu mâncați pentru viitor. Doar trăiți în fiecare zi.

Regula 2: Data viitoare când Trouble with a Capital T te sprijină într-un colț, întreabă-te: a) Care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă nu-mi pot rezolva problema. b) Pregătiți-vă să acceptați cele mai grave dacă este necesar. c) Încercați cu calm să evitați cele mai grave.

Regula 3: Amintește-ți prețul exorbitant pentru sănătatea pe care o poți plăti dacă îți faci griji excesiv.

Trei minute de terapie de către terapeut și colegi Psihologie astăzi blogger Michael Edelstein. Cartea ajută cititorii să creeze un exercițiu personalizat de trei minute, care, dacă este repetat zilnic, în câteva săptămâni, reduce adesea semnificativ anxietatea ușoară până la moderată, depresia și abuzul de substanțe.

Fântâna de Ayn Rand. Acest roman este deranjat de unii ca fiind insuficient luând în considerare factori externi care ar putea milita împotriva succesului unei persoane. Dar majoritatea clienților mei (și alții) care au citit această poveste despre un arhitect care a triumfat asupra forțelor individuale și sociale puternice, a considerat că este împuternicirea, că nu trebuie neapărat să fim victime ale externalităților. Este, de asemenea, o citire plăcută și rapidă.

Mitul puterii masculine. Scris de liderul neoficial al mișcării drepturilor omului, dr. Warren Farrell, această carte oferă un sprijin solid pentru mulți bărbați care se simt nedrept direcționați din cauza genului lor. Cititorii orientați academic ar putea dori să citească Legalizarea Misandriei de Paul Nathanson și Katherine Young.

Demonul Noonday de Andrew Solomon. Acest câștigător al Premiului Național de Carte oferă o privire personală profundă asupra depresiei severe. Mi-a ajutat să înțeleg visceral ceea ce știam intelectual: că atunci când un episod de depresie severă lovește, s-ar putea să nu fie dispus să-l poarte – poate că trebuie să-l călărești, iar cu majoritatea oamenilor, în câteva zile,.

Arborele dăruitor și cartea pe care o inspiră pe care am scris-o, Venus și Iris. Deși sunt cărți scurte de ilustrație, aparent pentru copii mici, ei explorează problema cât de mult să sacrifice pentru dragoste.

Viața mea exagerată de Pat Conroy (Prințul Tides, Marele Santini) cu Katherine Clark. Citesc asta acum. Tatăl lui Pat era un monstru, un băiat alcoolic care îl bate pe Pat aproape în mod constant pentru nimic în mod esențial și în mod imprevizibil – Pat nu știa niciodată când grăsimea lui

„În ciuda unei otrăviri din copilarie și a travaliului suplimentar de-a lungul drumului, Pat a reușit să devină nu numai un autor de mare succes, ci să creeze o viață care sa încheiat, după cum rezumatul editorului a pus-o" plină de familie și prieteni, precum și dragoste și fericire. „

https://www.psychologytoday.com/......ment-books

| AvalohAlyn a răspuns:

Buna.
Iata cateva carti bune de genul:

Dr. Daniel G.Amen-Puterea creierului
Tony Robbins-Putere nemarginita
Norman Vincent Peale-Forta gandirii pozitive
Louise L.Hay-Poti sa iti vindeci viata
Louise L.Hay-Puterea este in interiorul tau
Rhonda Byrne-toata seria de carti''Secretul''(The Secret) adica Puterea,Magia, Secretul, Secretul-invataturi zilnice, Eroul.
Eckhart Tolle-Puterea prezentului
Eckhart Tolle-Cum sa ajungi la pacea interioara
Usa secreta catre succes(am uitat autorul)
Puterea extraordinara a subconstientului tau(Joseph Murphy)

Lectura placuta, succes!

| EyesClosed a răspuns:

Cărțile de dezvoltare personala sunt bullsh*ituri, sunt scrise doar pentru că se vând din cauză că oamenii caută soluții la probleme în cărți, nu în realitate. Daca vrei sa citești ceva care sa îți schimbe viziunea și în același timp sa fie și ceva inteligent citește cărți de Richard Dawkins sau Jacob Bronowski, oamenii ăștia sunt niste genii și oameni de știință și chiar ai ce învăța de la ei decât de la un autor random de cărți de dezvoltare personală.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Tata bogat tata sarac. Robert Kyosaky
48 de legi ale puterii si succesului (Robert Greene) / The laws of human nature/ Maiestria
Ganduri de catre sine insusi (Marcus Aurelius)
Can't hurt me (David Goggins)

| BlackRaven45 a răspuns:

Recomand urmatoarele:

- ''Incepe cu ce nu-ti place!'' de Brian Tracy
- ''10 cai pentru a face fata persoanelor care iti fac rau'' de Lillian Glass
- ''Emotiile negative'' de Latifa Gallo
- ''Oameni si vocatii'' de Isabel Briggs Myers si Peter B. Myers
- ''Micro-trauma'' de Margaret Crastnopol

Nu e prea mult, dar sper ca ti-am fost de folos cat de cat.

| Foame a răspuns:

Parerile sunt impartite, eu unul am o parere foarte buna despre uni autori care au carti de dezvoltare personala de ce? Pentru ca oamenii aia chiar au obtinut rezultate. Iti zic cativa autori pe care ii urmaresc daca te ajuta:
1.Tony Robbins
2.Napoleon Hill
3.Ray Dalio
4.John Gray
5.Jim Rohn
Oameni cu rezultate si strategii incontestabile.
Trebuie sa ti minte ca cunostintele nu inseamna putere ci potentiala putere, actiunea distruge cunostintele in fiecare zi din saptamana, zi si noapte.
"Nu lăsați învățarea să conducă la cunoaștere. Lăsați-vă învățătura să ducă la acțiune."-Jim Rohn

Întrebări similare