| djdjdj a întrebat:

Ce tip de cărți ar trebui sa citesc pentru dezvoltarea vocabularului și pentru dezvoltarea mea din punct de vedere sociabil? Mereu când socializez cu oamenii nu știu ce sa spun, nu am idei, nu prea pot dezvolta un subiect bine și as vrea sa schimb asta la mine, de-asemenea dacă știți ceva link-uri de cărți online fără plata. Mulțumesc!

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"cărți ...pentru dezvoltarea mea din punct de vedere sociabil"

orice - incepe cu manualele de școală

| Apokales a răspuns:

Orice carte, mai ales cele care-ti plac. Cartile in general te dezvolta din punct de vedere personal. Ca sa iti imbunatatesti vocabularul ia un caiet, iar atunci cand citesti cartea incearca sa iti notezi cuvintele necunoscute, cu tot cu semnificatia lor, si sa le introduci in vocabularul tau, te ajuta sa le memorezi mai bine.

| anamariarot a răspuns:

Orice carte citită te va ajuta într-o măsură sau alta, dar în ceea ce privește beletristica, varietatea vocabularului și frumusețea unei limbi e mai bine reflectată în romanele autorilor clasici. Dacă nu ești obișnuit/ă, la început ți s-ar putea părea mai dificile, dar odată ce le introduci în rutina ta, nu le vei mai percepe la același nivel de dificultate.

https://humanitas.ro/humanitas/colectii/biblioteca-virtuala
Cei de la Humanitas au pus la dispoziție niște volume interesante, să ne facem șederea mai frumoasă în perioada asta. „Portretul lui Dorian Gray" e un volum superb și e disponibil pe link-ul de mai sus.

| AlinMrs a răspuns:

Nu stiu in ce masura te va putea ajuta, insa sunt cateva cursuri faine pe artaseductiei in ce priveste comunicarea cu alte persoane, google it poate te ajuta.

| blackno1 a răspuns:

Literatura romana din 70 e la mijloc intre arhaism si neologism. Buzura, Breban, Fulga, Ademesteanu. Traducerile nu sunt la fel de bogate sintactic si lexical.

| iamcristinab a răspuns:

Orice carte reprezinta un plus in dezvoltarea vocabularului, dar cele care m-au ajutat pe mine sunt acestea:
https://www.elefant.ro/......edb5dd269c

https://www.elefant.ro/......5d5fbe5412

Cred ca le gasesti si in pdf daca o sa cauti putin, succes!