| BookWorm23 a întrebat:

De ce sunt atat de multi snobi si critici literari impotriva autorilor precum J.K. Rowling, Stephen King, George Martin, Tolkien, etc?

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Pentru că ei nu au fost în stare să scrie ca cei enumerați de tine!

| anonim14653876 a răspuns:

Nu prea am văzut nimeni împotriva lui Tolkien. Cred că e cel mai respectat autor al secolului 20. Universul e probabil cel mai complex și bine construit univers fictiv din istorie. Hobbitul și stăpânul inelelor sunt extrem de populare și acum și dacă mai lași un secol îți spun eu că Tolkien va ajunge printre scriitori ca Chaucer Shakespeare Dickens Milton Byron și Swift. Singurele critici pe care le-am văzut la adresa lui sunt că descrierile lui de peisaje sunt prea lungi și obositoare(nu sunt deloc de acord pentru că mi se pare că ăsta e unul din motivele pentru care cărțile lui sunt așa bune), că sunt prea multe mistere lăsate nedezlegate (asta e unul din elementele care face mitologia lui așa fascinantă) sau că sunt prea multe specii de creaturi malefice prin natură, imposibil de reabilitat precum orcii, trolii, dragonii etc.( cumva sunt de acord dar tolkien era folclorist deci se potrivește. Plus creaturile malefice trebuie să reprezinte coruperea creației lui Eru Iluvatar, zeul lumii lui tolkien, deci nu am o problemă cu asta).
Cea mai mare critică pe care am văzut-o la adresa lui Martin e faptul că nu a mai publicat o carte din asoiaf de peste un deceniu și oamenii încă așteaptă Winds of Winter. Mulți și-au pierdut speranța că vom vedea seria completă înainte de moartea lui Iliescu. O altă critică pe care am văzut-o e că lumea lui e multe prea violentă întunecată, crudă, cu foarte puține elemente pozitive și mult prea concentrată pe elemente sexuale. Plus ritmul e cam lent și intriga pare să nu aibă sfârșit sau climax.
La JK Rowling sincer aș putea să scriu un eseu despre de ce am ajuns să urăsc Harry Potter. Personajele sunt doar caricaturi superficiale, lumea creată de ea este extrem de lipsită de sens, o grămadă de contradicții, poveștile de dragoste sunt oribile, la fel și cele de redemption sau moarte a unui personaj, sistemul de magie nu are sens și e foarte prost dezvoltat, mult potențial pierdut, toate cărțile au aceeași intrigă etc. Și deși a fost o strategie de marketing genială din partea ei să maturizeze cărțile pe măsură ce audiența ei creștea, dar literar vorbind e o mizerie. Primele 3 cărți sunt de copii și următoarele patru la genul young adult iar asta creează o mulțime de probleme pentru Canon. Să nu mai vorbesc de faptul că JK Rowling a creat cursed child plus multe contradicții cu contul ei de twitter și pe deasupra mai este și o transfobă proastă.
Nu prea sunt familiar cu criticile lui Stephen King deci nu voi comenta.

| 19flo79 a răspuns:

Critica si reclama negativa inseamna elemente de marketing in urma carora cresc vanzarile... happy

| GabrielUpat a răspuns:

Sunt si cei mai cunoscutii scriitor actuali. Dim moment ce ai multe carti scrise sau carti foarte bune sau citite de multe persoane, atragi si foarte mari atentie pe partea de crititca.
Asta e parerea mea

Întrebări similare