| bossalecs a întrebat:

Hey in cartea,, Elevul Dima din a 7a despre ce este vorba?

Răspuns Câştigător
| サクラ a răspuns:

Romanul are in centru pe adolescentul Dima care doreste sa intreprinda alaturi de alti colegi o calatorie, dar nu reuseste acest lucru.Deasemenea este un roman de dragoste destul de trist.Incearca, nu vei regreta.Alte cari de Drumes mai sunt Invitatie la vals, Scrisoare de dragoste si Cazul Magheru, ti le recomand.

2 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Fiu de diplomat, elevul Dima păşeşte pentru prima oară într-o şcoală de stat în clasa a şaptea. Grig reuşeşte să îşi creeze rapid un grup de prieteni şi va înfiinţa împreună cu aceştia Asociaţia Română pentru Experiţia Transoceanică (ARPET), organizaţie a cărui scop era descoperirea unei comori în insula Grigorida. În scurt timp, Dima va reuşi să coopteze în jurul acestui ideal nevinovat majoritatea elevilor din şcoală. În paralel cu aventura arpetistă, elevul Dima se îndrăgosteşte de Lotte, fiica gazdei sale, alături de care trăieşte o pasională dragoste adolescentină.
Refuzând tirania unui profesor care folosea bătaia pentru educaţie, Dima se erijează în cavalerul salvator şi stârneşte o mini revoltă în sala de clasă. Pedepsele primite pentru incidentul cu profesorul Atilla sunt un alt motiv de iritare pentru arpetişti, care organizează un protest de stradă; Dima este arestat iar sediul organizaţiei ocupat de autorităţi.
Încercând să-şi caute dreptatea, fuge la Bucureşti şi pozează în faţa autorităţilor în Ioana D’Arc a modernităţii, fără succes însă. Plănuieşte cu Lotte o sinucidere vindicativă, însă cei 2 adolescenţi sunt salvaţi în ultimul moment de tatăl lui Dima. Fără să ştie că Lotte supravieţuise, Grig îşi continuă studiile în Anglia şi revine în ţară peste 15 ani, la decesul tatălui său. Speranţa naşte din nou în sufletul său atunci când află că Lotte trăieşte, dar va rămâne din nou dezamăgit de faptul că prima sa iubire se căsătorise.

| Emena a răspuns:

Despre adolescenta

Întrebări similare