|

Poate pica poezie la subiectul 3 la simularea de la romana?(sunt in clasa a 11-a)am o profa foarte buna la liceu si nu ne-a predat nimic legat de poezie, ce trebuie sa argumentez legat de exemplu de poezia Luceafarul?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

La poezii poti argumenta doar tema si viziunea despre lume happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, e posibil sa pice poezie, cel mai probabil o sa pice Mihai Eminescu, din câte ne-a spus nouă profa. Spre exemplu, cum ai spus si tu, la Luceafăr poţi începe cu apariţia, iar apoi poti scrie ca este structurat in patru tablouri, si spui despre fiecare, in primul tablou apare o poveste fantastică de iubire între doua fiinţe, aparţinând unor lumi diferite, al doilea tablou prezintă un început de idila intre semeni, tabloul trei prezintă călătoria interstelară a Luceafărul si dialogul cu Demiurgul, iar tabloul patru prezintă povestea fericirii omului prin iubire si revelaţia Luceafărului aspura diferenţelor dintre cele două lumi. Poti continua spunând ca viziunea romantică e dată de structură, de tema, de relaţia geniu-societate, de alternanţa planului terestru cu cel cosmic, de motivul Luceafărului, de amestecul speciilor de metamorfozele lui Hyperion.
Iar in caz ca vrei sa scrii odă, începi cu definiţia odei, care e următoarea: Oda este specie a genului liric cu caracter solemn, in care se exprimă sentimentele de admiraţie, de preamarire faţă de un ideal, de o personalitate, de un eveniment. După ce ai scris definiţia, scrii in ce an a apărut oda, deci apariţia, apoi strucura poeziei; spre exemplu: Poezia este structurată in 5 catrene cu rima imperfectă, iar apoi explici fiecare strofă. Eu una asa voi face in caz ca pică poezie.
Sper că te-am ajutat. Mult succes! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BCosmina):

Deci este tema si viziunea despre lume intr-o poezie studiata sau care ar fi cerinta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Neverrrrrr):

Da, chiar acum m-am uitat pe un model. Îţi cere tema si viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BCosmina):

Ok merci, nu merge sa iti dau funda, nu stiu de ce, dar nu cred ca te-ar interesa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează