| Andreimihaitaureete a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare: de ce stoopid, silly... sunt mai multe cuvinte in engleza de genu de ce toate reprezinta aceles cuvant, adica prost, nu inteleg. {DAU FUNDA}

Răspuns Câştigător
| nastaseelenacristina a răspuns:

Stupid=prost,silly=prostut exemplu: you are stupid=tu esti prost, don't be silly =nu fi prostut

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca nu reprezinta acelasi lucru. stupid inseamna prost in sensul lipsit de inteligenta, silly inseamna prostesc ...cand te prostesti, nuante diferite

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu intelegi pentru ca esti nub, de aia. Silly si stupid nu inseamna acelasi lucru si le poti traduce diferit in functie de context. Silly de exemplu poate fi folosit in sensul de "neserios" sau "nesuferit", poate chiar si "glumet" pe cand "stupid" e cam "prost" si atit.

| johnnny123 a răspuns:

Și în plus față de ce a spus suntserios, de ce nu ar putea să existe mai multe cuvinte care reprezintă același lucru? Ai auzit de "sinonime"?

Ia uite câte sensuri și sinonime ai și în limba română pentru cuvântul "prost"

PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ♦ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ◊ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi") Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesie etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic. ◊ Expr. Glumă proastă (sau de prost gust) = glumă fără haz, care supără, jignește. Vorbă proastă = vorbă îndrăzneață sau injurioasă; p. ext. ceartă. – Din sl. prostŭ.