| SporeBox a întrebat:

Este pe aici cineva care sa fi publicat o carte? Eu incerc sa lucrez la un roman si sper sa imi iasa cat mai bine dar vreau sa stiu ce o sa fac cu el dupa ce o sa il termin. Cred ca pot sa gasesc niste edituri care sa primeasca carti de la scriitorii incepatori dar as vrea sa stiu exact ce trebuie sa fac. Adica daca o sa o trimit prin email, daca ma contacteaza ei sa imi spuna daca o sa o publice etc. Am auzit ca trebuie sa dai si o suma de bani si as vrea sa stiu cam cat si cam cat o castigi. Nu vreau sa ma imbogatesc din chestia asta dar cred ca nimeni nu ar vrea sa iasa pe minus. In rest daca mai sunt informatii suplimentare pe care mi le puteti da. Multumesc anticipat.

3 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Depinde de ce contract vrei. Poti alege sa platesti tu integral costul de printare al cartilor si le vinzi cum poti. Sau pui tu jumate si editura jumate si le oferi o cota parte din profit dar se ocupa de trimiterea in librari, calcularea banilor care iti revin etc. Cel mai ieftin la inceput e sa ii lasi pe ei sa faca tot dar vor pastra o cota mai mare din profit. Insa daca ai succes poti negocia alti termeni mai convenabili pentru urmatoarea carte.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Vezi că poți să le publici pe Magazin Play (GooglePlay) și în Appstore (dar la Appstore ai nevoie de aplicația Pages și parcă și de un iPhone.)

| lorena66 a răspuns:

Ti-as sugera ca intai sa incerci sa rescrii romanul pe aplicația wattpad (daca deja e terminat). In cazul asta, descriindu-l poate vei observa greseli pe care atunci nu le-ai observat. Sunt site-uri pe internet care-ti spun exact cum se publica cartile, vorbind de contracte si castig. Ar fi bine sa te informezi de acolo, informatiile oferite vor fi mai sigure decat aici. Mult succes!