| Albert11 a întrebat:

Ieri v-am intrebat cum as putea sa o conving pe mama mea sa ma lase sa stau treaz pana mai tarziu, nu doar pana la ora 8. Multi mi-ati spus ca la varsta mea am nevoie de somn din diverse motive. Ok. Am incercat sa ma impac cu ideea dar cu noua regula chiar nu ma pot impaca. Inainte de culcare ma unge pe fata, maini, trunchi si picioare cu foarte mult ulei de masline. Cica este benefic dar nu imi place de loc cum se simte piele dupa ce este data cu atata ulei (nu am voie sa dorm cu sosete si ma mai sterg de pat fara sa vreau iar mama ma mai da cu un strat pentru ca doarme cu mine ca nu are incredere sa ma lase de capul meu). Solutii?

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Intr-adevar, ciudata chestia cu uleiul de masline. Cred ca mama ta are ceva obsesii gresite.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai o mamă super grijulie, super protectoare.
La o anumită vârstă, un băiat ar trebui să doarmă singur iar nu cu mama lui. Să îi spui asta mamei.
Ungerea cu ulei de măsline nu e rea nici ea, dar pe urmă este normal să te ștergi căci important este ce intră în piele.
Iar somnul cel mai bun este, începe la ora 10. Deci dacă te pune la ora 9.45 în pat, este numai bine.
Să îi spui astea toate. Băiatul mare doarme singur, se unge el singur pe picioare iar la 10 e în pat. Așa să îi spui.

| anonimg a răspuns:

Eu sunt unul dintre aceia care te-au încurajat să depui efort ca să te culci devreme.
Dar nu sunt de acord cu obiceiul ungerii corpului cu ulei de măsline.
Am impresia că nu există un tată în casa aceea, un bărbat care să judece de la cauză la efect. Nici bărbații și nici femeile n-au nevoie să-și ungă corpurile cu ceva. Mama ta trebuie doar să vă ofere o alimentație sănătoasă în care să includă toate vitaminele. Corpul trebuie să fie curat seara, și nu îmbâcsit de creme sau uleiuri, oricât ar fi acestea de sănătoase.
Dacă nu există un bărbat în casa aceea care să i-a măsuri, poți suna la protecția copilului. Nu toți care se numesc părinți judecă corect lucrurile. Părinții n-au voie să facă ce vor cu copii lor. De aceea statul român vine în ajutorul copiilor prin protectia copilului.
Prin folosirea cremelor, fardurilor și uleiului pe corp, organismul nu-și va mai lua vitamina E din alimente așa cum este sănătos pentru piele. (Vitamina E este responsabila cu sănătatea pielii și se găseste în uleiuri și creme). Astfel pielea va deveni dependenta de creme și uleiuri; iar capacitatea organismului de a-și extrage vitamina E din alimente va fi oprită.
Dacă este nevoie poți sta de vorbă și cu medicul de familie și să-l întrebi dacă ungerea cu ulei va avea efecte negative pe viitor.
Oricum ar fi, părinții n-au voie să acționeze împotriva voinței copiilor lor. Judecata mamei tale nu este sănătoasă: pentru că ea vrea să fi sănătos la trup, dar în schimb îți calcă voința în picioare; și asta este cel mai grav lucru. Și pentru asta protectia copilului îți va veni în ajutor.

| Geaninapink99 a răspuns:

Mama ta e ciudata. Fara suparare. Spune i tatalui tau ca ceea ce face ea nu e bine. Nu e sanatos. Vorbeste cu ea