Întrebare recomandată | Ematei a întrebat:

Care este profilul ideal de tată?
Mulțumesc

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un tată ideal este acela care învață pe copilul lui băiat să se comporte ca un bărbat, prin exemplu viu și care petrece timp împreună cu copilul lui la joacă și apoi la activități serioase concrete, ca să învețe ceva despre viață pe viu, în realitate.
Un tată ideal este pentru o fiică un exemplu de corectitudine și iubire ca de la un tată la o fiică, învățând-o că poți fi prieten cu un bărbat, fără a fi amanta lui.

Bula
| Bula a răspuns:

Sa fie miliardar in euro sau dolari si sa stea toata ziua acasa cu copii, jucandu-se cu ei si invatandu-le tot timpul cand sunt acasa si sunt treji.

| Lioana a răspuns:

Un tata ideal ar trebui: sa aiba timp de petrecut cu copiii, sa fie amuzant si jucaus dar si serios atunci cand e nevoie, sa-si iubeasca sotia pentru a fi un model bun pentru fiul lui si sa aiba principii de viata sănătoasă.

| Bizon95 a răspuns:

Pe vremuri barbatul trebuia sa aduca bani in casa, sa fie stalpul familiei, sa impuna disciplina, sa dea sfaturi care sa dezvolte copii puternici, etc.

in ziua de azi ambii parinti trebuie sa faca acelasi lucru:

- sa ofere un camin (o casa, siguranta zilei de maine, etc.)
- sa aiba timp... SERIOS de petrecut cu copii si SA SE BUCURE CA PETREC TIMPUL CU, COPII
- sa ofere dragoste (NU, nu numai femeia) pana sus la modul ca, este cel mai bun prieten al copilului si copiLul se grabeste sa ii spuna tot ce se intampla, NU ca orice ii spune, parintele intoarce impotriva copilului si il "trage la raspundere" moment in care decat sa ii spui parintelui ceva, mai bine mananci bataie
- sa faca educatie... CUM TREBUIE... exemple:
sa NU forteze disciplina ci sa invete copilul sa aiba auto-disciplina (cel mai TAMPIT exemplu e ca acasa nu sunt lasat la calculator si fortat sa invat si ajung la facultate in alt oras, asa ca ma joc non-stop pe calculator, nu dorm, etc.)
copilul sa ajunga sa fie sigur de sine, sa aiba incredere in el insusi, sa se cunoasca pe el insusi, etc.

insa deja bat campii, descriu exceptiile care confirma regula, atat de putini parinti sunt in stare sa fie asa, iar cel mai IMBECIL exemplu din tara asta era pe vremea armatei obligatorii cand marea majoritate ZDROBITOARE a parintilor nu isi dadeau seama deloc ce RATATI DE PARINTI SUNT, cand spuneau: du-te in armata si o sa devii barbat

era treaba LOR sa te faca barbat, nu a armatei, in care, daca nu esti barbat or sa te faca PRIN ABUZURI!

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

In ziua de azi e geu sa fi om, da pai tata intelegi ce vreau sa spun. https://www.youtube.com/watch?v=wcinzmfZeCc

| StrongHeart a răspuns:

Sa te invete sa te aperi de ceilalti atunci cand esti de atacat,sa te invete cum sa te comporti cu fetele,sa te invete cum sa te comporti in societate si cum sa nu fii un nesuferit si sa o iubeasca pe mama copilului foarte mult si sa existe cat mai putine certuri si violenta, sa te dea la un sport de mic si sa te invete sa citesti, sa petreaca timp cu familia nu sa stea plecat la munca si sa vina sa doarma sau sa bea, sa te invete sa fii chibzuit cu banii si sa iti dea sfaturi cand ai nevoie.
Pe scurt, sa se implice in viata copilului.

| NGheorghe a răspuns:

Ce miliardar visează Bulă?
Un tată ideal este cel bea mult (nu doar alcool), cel ce nu se poate întreține pe el (darămite pe restul familiei), cel ce se întoarce acasă in "an nou" și la Paști (sau mai rar), cel ce încă cere bani (împrumut) de la proprii părinți, cel care are copii peste tot pe unde merge (nu doar in poze) si care este prieten cu toată lumea.

| Dandinelle a răspuns:

Un tata ideal da un exemplu bun copiilor lui, are grija sa ofere copiilor libertatea de dezvoltare si oportunitati pe viitor. Nu bea deoarece stie ca e un exemplu prost si alcoolul nu este benefic si este un drog nociv happy. De asemenea vorbeste CU pruncul nu vorbeste spre el. Cam asa ar trebui sa fie si o mama ideala.

| TristanTzara a răspuns:

Unii zic că Aavram, părintele biblic. Nu este tată mai ideal decât cel care vrea să te omoare că așa i-au zis vocile din cap.

| TristanTzara a răspuns:

Liam Neeson.

| marevna13 a răspuns:

Sa respecte faptul ca mama are mai multe drepturi decat el in ce priveste copilul.

| Pandicornita a răspuns:

Trbuie sa isi inteleaga caopilul sentimental. Fiind la al treilea copil pot sa zic ca sunt un tata bun. Nu iti bate copii cand gresesc doar avertizeazai.

Întrebări similare