|

1.Dacă un om care niciodată nu a auzit de Dumnezeu moare, merge în rai?

2Dacă cineva,deși a auzit de Dumnezeu,dar niciodată nu a auzit ceva despre el,moare, merge în iad?

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

1Depinde de ce a facut si cum s-a comportat in viata.
2Acelasi raspuns ca la 1.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

"1Depinde de ce a facut si cum s-a comportat in viata."

Cu alte cuvinte feriti-va sa aflati ceva despre acest spiridus, ca puteti ajunge in iad orice ati face. daca nu-l pupati in fund...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Unii da, alții nu. Este scris că Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință. Deci dacă oamenii aceștia au trăi frumos pe pământ, se vor bucura și de Noul Pământ.
Dar dacă au trăit urât pe pământ, prin aceasta se fac singuri nevrednici de Noul Pământ.
CuriosulusoiruC2 ți-a răspuns foarte bine și merită fundă.

2. Întrebarea a doua nu o pricep. Recunosc că sunt și eu mai greu de cap. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La 1 vei afla cand iti va veni vremea ca nu vei merge nicaieri, sufletelul tu n-o sa se duca nici in rai, nici in iad si nici n-o sa bantuie pe Pamant, va muri odata cu corpul si punct.
2. La fel ca la punctul 1.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CookieDog):

Esti sigur?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Superior):

Mai mult ca sigur, e motivul pentru care sunt in viata, dincolo e nimic. Iar frica... frica ne opreste de fiecare data.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crestinii sunt foarte selecti in a alege pasajele, dar exista clar pasaje (zise de Iisus!) in care si un ateu poate fi salvat. De exemplu: pilda talantilor (in care un ateu ce nu a primit destule parale, e salvat doar prin inmultirea la ce a primit), pilda samariteanului (samariteanul era practic ne-evreu si se tragea mai mult sau mai putin din filisteni) si mai ales pilda ce descrie judecata ("separarea oilor de capre"), in care Iisus critica in fapt credinta si considera ca cei ce vor fi salvati vor fi cei care au facut fapte bune.

Legat de Iad: Iadul e o inventie relativ tarzie a crestinatatii, el fiind practic inexistent in VT si aproape inexistent in Noul Testament.

Daca citesti perspectiva Noului Testament e cam asta: are sa fie o inviere a 2-a pentru judecata si cei "din Iad" au sa ajunga sa fie nimiciti a doua oara ("moartea a doua"). Se credea in inexistenta dupa moarte ca si Iad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru KhludCiprian):

Amandoua povestirile spuse de Domnul Isus NU se refera la atei ci DOAR la cei credinciosi. Talantii sunt daruri primite de poprul lui Dumnezeu si trimisi la "lucru", unii si-au facut treaba si altii NU.
Samaritenii tot evrei erau dar poporul evreu s-a divizat la un moment dat, citeste VT si vei afla asa ca ai zbarcit-o si aici. Si caprele si oile sunt acelasi popor, unii au facut ce trebuie iar altii nu asa ca-si vor primi rasplata dupa faptele lor.
Ai dreptate, iadul este o inventie catolica impreuna cu purgatoriu.
Da dupa moarte, la un moment dat PENTRU UNII va veni invierea pentru Judecata Finala dar acestia pana atunci vor fi MORTI, maancati de viermi, inexistenti iar Iadul va fi TOATA planeta care va arde pentru vecie (de altfel si soarele impreuna cu TOT sistemul solar) (scrie in Biblie).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Draga Danut, ma bucur ca imi raspunzi si ma bucur de asemenea ca ai citit raspunsul meu in forma, dar din pacate nu in continut.

1. In afara de 2 Petru (care foloseste cuvantul grecesc Tartarus), poti sa imi dai o referinta biblica directa la Iad? Nu Gheena ce nu mai exista azi (ar fi existat daca Iisus ar fi venit imediat asa cum a promis), ori iaz de foc in care vor fi nimiciti (deci oamenii nimiciti nu au sa mai existe dupa), ci Iad. Multumesc,

2. Daca ai fi deschis orice carte de istorie a zonei Israelului ai fi inteles ca razboaieie dintre filisteni (numiti generic canaaniti in literatura istorica) si israeliti, ei fiind doar o alta etnie de atunci. Canaanitii au pastrat traditiile canaanite in mare parte, dar totusi unde scrie in Vechiul Testament de samariteni? Ce pasaj ai in gand? Am citit Vechiul Testament. Tu l-ai citit?

Legat de pilde, imi spui de ce crezi ca pildele se potrivesc doar pentru credinciosi? Ca-s destule pilde ce par a discuta despre altii care nu-s credinciosi, ori credinciosi cu numele si e evident asta. Probabil ca sa iti spun ce a zis Iisus pentru pilde: e ca voi credinciosii sa le cititi dar sa nu le intelegetiwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru KhludCiprian):

"Draga Danut, ma bucur ca imi raspunzi si ma bucur de asemenea ca ai citit raspunsul meu in forma, dar din pacate nu in continut."
Draga Ciprian, cineva se poate referi la raspuns DACA asesta nu este dat de cineva indoctrinat si are o oarecare valoare semantica.
1) Sincer eu nu am gasit cuvantul Iad in Biblie si nici nu-i vad rostul deoarece este asemenea Purgatoriui o inventie din Evul Intunecat adica post Biblic. Unde ajung oamenii dupa Focul care va arde Pamantul scrie in Biblie asa ca opinile unora sau altora devin o NULITATE pentru mine.
2) Filistenii din Biblie nu sunt Samaritenii ci un trib de origini grecesti iar Samariteni sunt URMASI lui Avraam din fiul nelegitim. Ce spun unii istorici devine un lucru de ignorat cand intervine Biblia in discutie.
Pildele AU FOST SPUSE ucenicilor si POPORULUI evreu care era de aceiasi religie cu Hristos, DECI AU FOST FOARTE bine intelese iar cunoasterea se transmite si urmasilor, tu nu esti pe acolo se pare asa ca, chestia cu intelegerea las-o pentru altii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

14 Când neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi sunt singuri lege,
15 şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor, fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gândurile lor, care sau se învinovăţesc, sau se dezvinovăţesc între ele.
16 Şi faptul acesta se va vedea în* ziua când, după Evanghelia** mea, Dumnezeu va judeca, prin† Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
Romani 2:14-16

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1/2 - Raiul si iadul nu exista. Sunt metode de subminare a oamenilor folosite de crestinism si implicit de liderii sai. Crestinismul contureaza personalitatea oamenilor inca de mici sa devina slavi, blajini, supusi si lipsiti de vointa si putere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează