| Exilee a întrebat:

1. Mania Domnului s-a aprins din nou in Israel; el l-a starnit pe David impotriva lor, zicand: "Mergi si numara-i pe Israeliti si pe Iudei!" 1
1Par 21:1-4

2. Si a zis regele catre Ioab, mai-marele ostirii: "Du-te dar prin toate semintiile lui Israel si ale lui Iuda, de la Dan pana la Beer-Seba, si numara poporul, iar eu voi sti numarul poporului!"
1Par 21:1-4

3. Dar Ioab a zis catre rege: "Domnul Dumnezeul tau sa-i adauge poporului inca o suta de ori cat este acum, iar ochii domnului meu, regele, s'o vada; de ce insa doreste acest lucru domnul meu, regele?"
1Par 21:1-4

4. Cu toate acestea, cuvantul regelui a fost mai puternic decat al lui Ioab si al mai-marilor ostirii. Atunci Ioab si mai-marii ostirii au plecat de la rege ca sa numere poporul lui Israel.
1Par 21:1-4, 1Par 27:24

5. Si au trecut Iordanul si si-au asezat tabara la Aroer, de-a dreapta cetatii ce se afla in mijlocul vaii Gad, aproape de Iazer.
6. De acolo au mers in Galaad si in tinutul Tahtim-Hodsi, adica in Adisai, de unde au venit la Dan-Iaan, ocolind Sidonul;
7. si au venit la cetatea Tir si prin toate cetatile Heveilor si ale Canaaneilor si au iesit in partea de miazazi a Iudei, la Beer-Seba.
8. Apoi au strabatut toata tara, iar dupa noua luni si douazeci de zile au ajuns la Ierusalim.
9. Acolo Ioab i-a dat regelui cartea cu numaratoarea poporului: in Israel se aflau opt sute de mii de barbati tari, purtatori de sabie, iar barbatii din Iuda erau cinci sute de mii de razboinici.
1Par 21:5

10. Dupa aceasta numaratoare a poporului, inima lui David a prins a i se zbuciuma in piept. Si a zis David catre Domnul: "Tare mult am gresit facand lucrul acesta! Si acum, Doamne, ridica nelegiuirea robului Tau, ca foarte nebuneste am lucrat!"
1Par 21:8-23

11. A doua zi, David s-a sculat dis-de-dimineata. Atunci a fost cuvantul Domnului catre profetul Gad vazatorul 2, zicand:
1Par 21:8-23

12. "Du-te, graieste catre David si spune-i: - Asa graieste Domnul: Trei lucruri iti pun inainte: alege unul din ele, si ti-l voi face".
1Par 21:8-23

13. Gad a venit la David si i-a grait, zicand: "Alege tu ce anume sa ti se intample: trei ani de foamete in tara; trei luni de-a lungul carora tu sa fugi din fata vrajmasilor tai in timp ce ei te gonesc; sau trei zile de ciuma 3 in tara ta. Acum, deci, hotaraste si vezi ce raspuns trebuie sa-I duc Celui ce m'a trimis".Ce ar vrea sa insemne?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Cand comparam acest capitol cu textul paralel de la 2 Samuel 24, la inceput nu ne dam seama ce a stat in spatele pacatului lui David de a efectua numaratoarea poporului. 2 Samuel spune ca Domnul l-a manat pe David sa efectueze numaratoarea poporului. Aici ni se spune ca satan a fost cel care l-a incitat pe David sa faca recensamantul. Desigur, ambele afirmatii sunt adevarate. Dumnezeu i-a permis lui satan sa il ispiteasca pe David. Dumnezeu nu este autorul raului, dar permite raul, facandu-l sa serveasca scopurilor Sale mai dinainte randuite.

| Shayera a răspuns (pentru EmaS):

In raportul istoricului apare numarul de 800.000 de oamenii in stare sa poarte armele in Israel si 500.000 in Iuda. In total 1.300.000. Cronicarul prezinta 1.100.000 in Israel si 470.000 in Iuda, in total 1.570.000. Aparenta diferenta se rezolva referindu-ne la 1 Cronici 27:1-15, in care 288.000 era captenii peste mii ale celor 12 semintii si peste sute si care slujeau prin rotatie cate 24.000 pe luna.
Acesta a fost pacatul lui David, dupa ce a numarat popor si a aflat cate de multi sunt la numar ce-i ce poarta armele si-a dat seama de greseala facuta, pentru ca el acum se incredea in numar nu in puterea lui Dumnezeu..de aici si pedeapsa.

6 răspunsuri:
| DeliaDaniela a răspuns:

Ai citit versetele in contextul lor si nu ai inteles? Si ce anume nu intelegi?

| Exilee explică (pentru DeliaDaniela):

AM citit de foarte multe ori, dar acestea sunt unele din versetele pe care nu le-am inteles. Care a fost pana la urma greseala proorocului David daca a facut recensamantul poporului evreu?

| dragos38 a răspuns (pentru Exilee):

Decat sa citesti biblia care este plina de contradictii mai bine ai citi altceva.sau faci parte din vreo secta?

| AlexanderAdrian a răspuns:

Cu tot respectul, vrea sa insemne ca n-ai alta treaba.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Din ce secta te tragi? era singura intrebare la care nu aveai raspuns? ai dat funda degeaba, daca asta intrebare te macina pe tine e de rau; ti-ai indreptat viata cu ceva daca ai aflat raspunsul dorit sau deschizi biblia unde o fi si inchizi ochii si ui cu creionul pe 3-4 citate si zici ca trebuie sa ai activitate pe TPU