|

„A-I mulţumi lui Dumnezeu când vântul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit; a-I mulţumi însă când este furtună, atunci se arată adevărata recunoştinţă." (-Ioan Zlataust)Întotdeauna avem motive concrete pentru a fi recunoscători divinităţii. Care sunt totuşi motivele sau cauzele existenţei obstacolelor pe care le avem de înfruntat în viaţă?

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

" În textul citit Iacov ne prezinta cateva indemnuri care sa ne ajute in calea credintei:
1. Bucurate cand treci prin incercari.
De ce? fiindca incercare ne ajuta sa crestem spiritual, sa ne maturizam spiritual.
Incercare lucreaza rabdare.Rabdarea aduce maturizare, intregire, desavarsire.
Intotdeauna in incercari trebuie sa privim la rezultatul acestor incercari care este maturizare, crestere, desavarsire. "
" 3. Ferice de tine daca rabzi ispita.
Atitudinea pozitiva a crestinului in fata incercarilor are ca rezultat final viata vesnica sau cununa vietii vesnice. "

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Adversitatile vietii ne apropie mai mult de Dumnezeu. Acolo se vede credinta autentica. Unii sunt credinciosi numai cand este vreme buna, insa cand vine incercarea credintei, se cearta cu Dumnezeu. Dar in incercare are loc transformarea care ne face mai asemanatori cu Domnul Isus, aducem roada Duhului Sfant care este dragostea, bunatatea, rabdarea. Domnul Isus a suferit, ucenicii au suferit, noi suferim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu Dumnezeu e de vina pentru obstacolele care le intampinam.In primul rand din cauza imperfectiunii mostenite, apoi a sistemului in care traim si apoi a lui Satan. Iacov1:13

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce da d-zeu furtuna? Ca sa-i poti multumi dupa aia ca te-a speriat? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar dacă nu au făcut parte din scopul lui Dumnezeu cu privire la noi, problemele cu care ne confruntăm ne pot ajuta să cultivăm o credinţă mai mare în El şi alte calităţi preţioase. (1 Petru 1:6, 7)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A vedea in obstacolele vietii, ceva normal, si a le aborda si depasi cu bucurie si curaj. daca ar fi calea neteda ca in palma, ar fi plictisitor.iar noi oamenii de prea mult bine, ne creem singuri necazuri.adica ne scarpinam in locuri ascunse si fara sa ne manance cand nu avem ce face.in aceste obstacole nu trebuie sa suferim.ci sa fim fericiti ca iov, care spunea; primim de la Dumnezeu binele si sa nu acceptam si raul? fericiti veti fi cand v a vor defaima si va vor prigoni din cauza numelui meu.caci plata voastra multa este la ceruri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Face referire ca si cand iti e bine, si cand iti e rau, sa-i multumesti lui Dumnezeu ca e aproape, si doar prin suferinta te caiesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat