|

Am câteva întrebări legate de sfânta trinitate:

1.Să fii copilul cuiva înseamnă să fii supus legilor naturii, deci să nu fii divin, iar să fii divin înseamnă a nu fii fiul nimănui. Cum se poate ca Iisus să fie numit fiu și divin în același timp?

2. Creștinii spun că Iisus e Dumnezeu datorită versetelor precum Ioan 14:9 care spune „Cine m-a văzut pe mine l-a văzut pe Tată„ Dar versetele de mai jos îl descriu pe Iisus doar ca avându-l pe Tatăl în el, nefiind aceeași persoană. A spus că și adepții săi îl pot vedea pe Dumnezeu și că vor putea face miracole chiar mai mărețe decât el.

3.Creștinii spun că Iisus este Dumnezeu pentru că a fost numit Fiul lui Dumnezeu, Fiul omului, Mesia, și mântuitorul. Ezekiel a fost numit Fiul omului. Iisus i-a numit pe oamenii făcători de pace drept copiii lui Dumnezeu. În tradiție evreiască orice credincios care îndeplinea poruncile lui Dumnezeu era numit fiul său(Geneză 6:2, 4; Exod 4:22; Psalmi 2:7; Romani 8:14). Meisa înseamnă în ebraică „Unsul lui Dumnezeu„ nu Hristos iar împăratul Cirus cel Mare a fost numit Mesia. Iar titlul de „mantuitor„ a apărut și în II Împărați 13:5 Deci de ce aceste titluri au valoare de divinitate în cazul lui Iisus dar nu și în cazul altor personaje biblice?

4. Creștinii mai folosesc versetul din Ioan 10:30 „Eu și Tatăl suntem una"

Dar mai târziu în Ioan 17: 21-23 Iisus se referă la el însuși, la Dumnezeu și la apostolii săi drept una.

Cum explicați asta?

5.Este Dumnezeu trei persoane în același timp sau una pe moment?

6. Dacă sunt trei persoane în același timp atunci niciuna nu poate fi zeul complet, absolut. Ceea ce înseamnă că atunci când Iisus era pe pământ, Dumnezeu din ceruri nu a fost un zeu complet. Asta nu contrazice spusele lui Iisus despre Dumnezeu? Asta nu înseamnă și că în acele 3 zile nu era niciun zeu complet?

7. Dacă Dumnezeu e doar o persoană pe moment, atunci cine a fost Dumnezeul din ceruri când Iisus a fost pe pământ?

8. Dacă Dumnezeu este trei persoane în același timp, cine a fost Iisus în perioada dintre crucificare și reînviere?

9.Creștinii încearcă să ilustreze conceptul de trinitate prin poza asta:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Holy _Trinity_Template.jpg

Dar atunci, cum pot fi trei persoane complet diferite același lucru?

10. Dacă Iisus a fost Dumnezeu, atunci de ce i-a spus omului care l-a numit „bunule învățător„ să nu îl numească bun, deoarece numai Tatăl ceresc merita să fie numit bun?

11., Nu credeți că acest concept de sfântă treime contrazice puțin acest verset „Isus i-a răspuns: "Cea dintâi este aceasta: "Asculta Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn";" Marcu 12:29

12. Unde a fost Iisus înaintea vremii noului testament?

13. Dacă doctrina sfintei trinități este atât de importantă, de ce Iisus nu a menționat-o nici măcar o dată?

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Biblia minte, Melek taus a creat omul și universul.

12 răspunsuri:
| a răspuns:

1)DACA iti raspund la toate intrebarile tale EU ce castig?
2) Vrei ca cineva sa-ti raspunda pentru a avea motiv de polemica?
3)Daca primesti raspuns la intrebarile tale TE POCAIESTI cu marturisire publica?
Uite eu ti-am raspuns doar cu trei intrebari, astept raspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Ma scuzați ca intervin, dar discuția devine interesanta, asa ca mi-am permis sa îți răspund (și) eu la cele 3 întrebări:

1. Tu câștigi o bila alba de la zeul tău. Poate chiar îți va evalua răspunsul cu "folositor".

2. Nu doar el, suntem mai mulți, care abia așteptăm să mai tăvălim un creștin prin noroi. Ce poate fi mai plăcut de atât într-o frumoasă seara de duminica.

3. Dacă reușești sa ne convingi pe toți sa ne pocaim, îți dai seama cât de fericit va fi predicatorul vostru?

Glorie Mielului!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

1) Nu poti vorbi in numele altei persoane asa ca raspunsul este nul.
2) Inseamna ca sunteti mai multe peresoane iresponsabile si cu un caracter degradant ca sa o spun civilizat.
3) Astept contracte palpabile si apoi discutam.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti-au raspuns fanatici sectancti care fac doar propaganda pe TPU atat, sectancti sunt fanatici,minte inchisa,limitata,dogmatica,nu are rost sa iti pierzi timpul cu ei, cat despre intrebarii, iahve nici nu a avut nici un copil, acel mesia nu era fiul lui iahve si un om simplu care va aduce pace in lume si toti se vor convinge de iahve, acest mesia trebuie sa fie din neamul lui david pe cale paterna ceea ce nu a fost, crestinismul este o blasfemeie si asa este interpretat in 6000 mii de feluri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

AstalusAna deci tu inca esti in evul mediu si nu crezi ca fiecare are libertatea de exprimare, voi crestini sunteti impartiti in 6000 de religi, secte, culte si cica anonim14653876 iti bate joc, de ce religie? nici macar voi nu va intelegi intre voi in privinta bibliei,el ca ateu a citit biblia si iti pune niste intrebari,niciodata nu a spus dumnezeu sa fim prosti, sa nu ne punem intrebari, pavel sa convins de iisus el fiind un pagan care omora crestini si constatin, iisus a venit pentru pacatosi asa spune el, de aia avem minte sa gandim, nu e prima oara cand scrii asta, omule esti pe TPU nu suntem pe un sit sectanct sa stii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Draga prietene, esti intr-o confuzie, nu stiu daca ai pus intrebarea pentru ca, chiar te preocupa subiectul sau pentru a incurca crestinii la inceput de drum care nu cunosc foarte bine sfintele scripturi, desi asa pare. Hai sa analizam putin si sa dam cateva versete.
„Eu şi Tatăl una suntem" (Ioan 10:26-30).

Iisus Hristos este o persoana, Dumnezeu Tatal este o persoana, si Dumnezeu Duhul Sfant este o persoana. Hai sa rasfoim putin biblia si sa dam si cateva versete.
Vom incepe chiar de la primele pagini ale bibliei, in Geneza.
Geneza 1 :26 '' Şi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
Dupa cum vezi, Dumnezeu nu a zis ''Sa fac om dupa chipul si asemanarea mea.'' Nu, ci a zis ''Sa facem'' si ''dupa chipul si asemanarea Noastra'' Asemanarea cui? A Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant. Dar mai avem si alte versete.
Deschide te rog la Ioan 1:1 '' La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate au fost făcute prin El şi nici un lucru care a fost făcut n-a fost făcut fără El.'' In acest verset se vorbeste despre Hristos, Hristos era cuvantul, prin fraza ''toate au fost facute prin El si nimic nu a fost facut fara El'' vrea sa spuna ca Iisus este Dumnezeu, Iisus nu are inceput, si nu are sfarsit, viata Lui nu a inceput de cand s-a nascut din Fecioara, ci El a existat din vesnicie, in Ioan 8 de la versetul 56 Iisus spune : ''Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea şi a văzut-o şi s-a bucurat.
57. Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani şi l-ai văzut pe Avraam?
58. Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt mai înainte de a fi fost Avraam.''
Deci Iisus este din vesnicie, dar, asa cum soarele este unul singur, dar are lumina, putere, caldura. Tot...2005 - 2156 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Omule esti pe un site de intrebari nu pe un site sectanct, poate intreba orice vrea, imediat vezi in asta ca el e satana si ispiteste crestini prin faptul ca gandeste, da unde scrie sectanctule in biblie sa fim prosti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Logica ta e foarte buna felicitari. Cum deja ti-ai dat seama sfanta treime este o doctrina despre care biblia nu vorbeste. In Ioan 14:9 Isus se refera la faptul ca el (Isus) reflecta in mod perfect calitatile lui Dumnezeu. Dar nu ca fiind aceeasi persoana. Cand Isus era rastincnit cui a spus Tata iarta-i ca nu stiu ce fac? Daca era el Dumnezeu atunci nu ar mai fi cerut nimanui sa-i ierte. Dumnezeu la inceput era doar el. Dupa care prima lui creatie a fost Isus. Isus fost creat inainte cu miliarde de ani de a fi creati ingerii si Pamantul, iar daca Isus a fost creat ne dam seama ca are o putere limitata. Dumnezeu nu a fost creat el a existat din todeauna si are o putere nelimitata. Cand Isus a fost pe Pamant si s-a botezat cine i-a dat spirit sfant? Inainte de primirea spiritului sfant, Isus nu putea sa faca minuni. Abia dupa ce a primit spirit de la Dumnezeu a putut sa faca. Isus a invatat oamenii sa se roage lui Dumnezeu nu lui sau Mariei ci doar lui Dumnezeu. In cele 10 porunci e metionat Sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine. Asa ca daca noi ne rugam apostolilor sau Mariei e ca si cum i-am cosidera Dumnezei ceea ce lui Dumnezeu nu-i place. Isus nu e Dumnezeu. El cand a murit cine l-a inviat daca el era Dumnezeu? De aici reiese ca Dumnezu este unul singur si complet. Nu este compus din 3. Sfatul duh sau spiritul sfant inseamna forta activa a lui Dumnezeu. Adica e puterea atotputernica a lui Dumnezeu asa cum noi oamneii avem muschi. Nicidecum nu e o persoana spirituala.
Gandeste-te ca invataturile lui Caiafa si preotilor care il acuzau pe Isus au continuat pana in ziua de azi si exista multi invatatori falsi cu invataturi false. Ia legatura cu un Martor al lui Iehova intra pe jw.org dai jos de tot si dai pe cauta o intrunire si vei gasi cea mai apropiata de tine. Vei putea sa le intrebi ce vrei. Acesti oameni sunt ft pregatiti. Eu nu sunt Martor al lui Iehova dar pe viitor as dori. Nu iti spun sa devii martor ci doar sa-i intrebi...2010 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ion2019):

Cel ce a scris întrebarea este ateu.Nu dorește sa devina creștin, ci ii place sa își bata joc nu numai de Dumnezeu ci si de creștini. Dar el fara sa își dea cu seama împlinește Biblia.Domnul Isus ne-a avertizat ca vom fi urâți de toată lumea. Dar ne-a si încurajat spunând : îndrăzniți, Eu am biruit lumea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

"Eu am biruit lumea!"

De fapt a murit agatat de un par ca ultimul talhar.
Toata mizeria asta numita generic "crestinism" e de fapt inventia altora. El e doar un instrument de care s-au folosit astia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ion2019):

Iisus este Dumnezeu draga prietene, in Evrei 1:8 scrie:
Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut"? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu"?
Şi, când duce iarăşi în lume pe Cel întâi născut, zice: „Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"
Şi despre îngeri zice: „Din vânturi face îngeri ai Lui; şi dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui";
pe când Fiului I-a zis: „Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate;
Tu ai iubit neprihănirea şi ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarăşii Tăi."
Şi iarăşi: „La început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul; şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.''

Dumnezeu Tatal dupa cum vezi draga prietene se adreseaza Lui Iisus Hristos si i se adreseaza ''Dumnezeule'' Te rog citeste raspunsul meu de mai jos. O zi frumoasa in continuare, Hristos te iubeste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Asta este adevărul. Biblia minte. Nu exista asa ceva. Dumnezeu este Melek Taus aka Enki. Yezidii se închina lui Melek Taus și mulți oameni știu adevărul. Biblia și religiile sunt făcute doar sa te îndepărteze de Dumnezeu. Singurele religii ce te aduc lângă Dumnezeu sunt cele ale păgânilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează