| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Am niste nelamuriri legate de Biblie:
Totuşi, în ciuda necredinţei din lume, de mai multe ori Dumnezeu apare literal în formă umană reală, El Însuşi, este ca om, în Vechiul Testament (de exemplu, Geneza 3:8; 18:1-19:1; 32:22-30 / Osea 12:3-5; Judecători 13:2-23).
Daca Dumnezeu este un om,cum poate el sa ne priveasca pe toti de sus? De exemplu,daca tu esti intr-o camera fara geamuri poti vedea doar toate lucrurile din acea camera, nu si de afara.


Isus a spus, "Eu şi Tatăl una Suntem"
In Ioan 14:28, Isus a zis: "Tatăl Meu este mai mare decât Mine."
Deci eu nu mai inteleg... Daca Scriptura spune ca Ei una sunt, de ce Tatal este mai mare decat Fiul? Nu ar trebui sa fie egali din punct de vedere al dumnezeirii? Uite si alte versete:
În Ioan 5:19, Isus a zis, "Fiul nu poate face nimic de la Sine, ci numai ceea ce El vede pe Tatăl făcând"
În Ioan 7:16, Isus a zis: "Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce Ma trimis pe Mine"


Ioan 4:24 spune, "Dumnezeu este Duh,"
Deci mai sus s-a mentionat ca Dumnezeu este om,iar aici spune ca Dumnezeu este duh!? E o diferenta mare intre om si duh. Duhul,in special nu are carne si oase si nu poate fi vazut de ochiul uman.


Si daca aceste Dumnezeu este atotstiutor ar putea sa prezica o tragedie, nu-i asa? Si daca mai este si atotiubitor ar putea sa impiedice acea primejdie.Corect? Si atunci, de ce n-o face? Acum sa va vad!

38 răspunsuri:
| danut a răspuns:

DACA vei citi Crezul Crestin te vei lamuri in NELAMURIRILE tale. Daca nu te lamureste Crezul Crestin incearca la alta rubrica.

| danut a răspuns:

Mai nou neputinta aduce ignorarea. Asa apar ideile "stiintifice".

| anonimg a răspuns:

1-ul paragraf.
Dumnezeu nu este om. Domnul Hristos S-a întrupat în natură umană; dar El nu este om.
Noi oamenii am fost făcuți după chipul și asemănarea Lui. Adică în ce privește înfățișarea fizică, gândirea, rațiunea, etc.

Paragraful 2.
Sunt una în caracter; și împreună au același obiectiv: salvarea omului.
Domnul Hristos a spus: "Tatăl este mai mare decât Mine." (Ioan. 14:28) Și dacă nu ar fi fost așa, atunci nu mai avea nevoie să Se roage Tatălui.

Paragraful 3.
Când a spus că Dumnezeu este duh S-a referit la ce-a de-a treia Persoană a dumnezeirii: Duhul Sfânt. Dacă este scris că noi suntem templul lui Dumnezeu și că Dumnezeu dorește să locuiască în noi, acest lucru îl poate face prin Duhul Sfânt.

Paragraful 4 se referă la educație. Mărturisirea păcatelor, asumarea răspunderii, Îl poate întoarce pe Dumnezeu de la pedeapsa (educația) promisă.
Poate că aici pe pământ sunt oameni care găsesc plăcere în a-și corija copiii cu educatie aspră. Dar nu așa stau lucrurile și la Dumnezeu. Alții nu-și pedepsesc (educă) copii deloc. Acestea două sunt extreme.
Părinții ar trebui să cunoască caracterul lui Dumnezeu și să-L urmeze.

| Celcestietot a răspuns:

Când Iisus spune că Ei sunt una, se referă la faptul că Aceștia servesc aceluiași scop.
Cum ne poate privi Dumnezeu de sus? Simplu. Dacă oamenii au ajuns în spațiu, cu ce ar fi Creatorul mai prejos ca omul? Cu nimic, El este la un alt nivel superior, de neatins.
Când scrie că Dumnezeu este Duh, iarăși, se referă la Duhul Sfânt, Duhul Sfânt de la Tatăl purcede.
Cum să nu împiedice Dumnezeu tragediile? După ce că ți-a dat Biblia din care poți vedea evenimentele viitorului, tu mai ești și nerecunoscător și nici macar nu ai sesizat intervenția Sa în lume sau nu ai citit despre ea. M-ai văzut, să nu crezi că nu am răspunsul la problemele de natura Biblicăwinking.

| Meme10Memu a răspuns:

Ala era doar un om cu forma de om prin care vorbea Dumnezeu. Dupa ce a terminat de vorbit cu Avraam s-a dematerializat.

| Panamax a răspuns:

La Stejarul din Mamvri YHWH si doi malachim (in unele carti ortodoxe au tradus cu trinitatea, dar este eronat) au mancat un vitel o gramada de azime si lapte si unt etc.Cu aceeasi ocazie si Sara a ramas insarcinata.

1. Apoi Domnul S-a arătat iarăşi lui Avraam la stejarul Mamvri, într-o zi pe la amiază, când şedea el în uşa cortului său.
2. Atunci ridicându-şi ochii săi, a privit şi iată trei Oameni stăteau înaintea lui; şi cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor şi s-a închinat până la pământ.
3. Apoi a zis: "Doamne, de am aflat har înaintea Ta, nu ocoli pe robul Tău!
4. Se va aduce apă să Vă spălaţi picioarele şi să Vă odihniţi sub acest copac.
5. Şi voi aduce pâine şi veţi mânca, apoi Vă veţi duce în drumul Vostru, întrucât treceţi pe la robul Vostru!" Zis-au Aceia: "Fă, precum ai zis!"
6. După aceea a alergat Avraam în cort la Sarra şi i-a zis: "Frământă degrabă trei măsuri de făină bună şi fă azime!"
7. Apoi Avraam a dat fuga la cireadă, a luat un viţel tânăr şi gras şi l-a dat slugii, care l-a gătit degrabă.
8. Şi a luat Avraam unt, lapte şi viţelul cel gătit şi le-a pus înaintea Lor şi pe când Ei mâncau a stat şi el alături de Ei sub copac.
9. Şi l-au întrebat Oamenii aceia: -Unde este Sarra, femeia ta?" Iar el, răspunzând, a zis: "Iată, în cort!"
10. Zis-a Unul: "Iată, la anul pe vremea asta am să vin iar pe la tine şi Sarra, femeia ta, va avea un fiu". Iar Sarra a auzit din uşa cortului, de la spatele lui.

| Algo098 a răspuns:

Scrierile din Biblie sunt contradictorii, lipsite de logica, de coerenta si au rostul de a ridica fantezia la nivel de credinta. Daca exista un Dz puternic si iubitor, spitalele erau goale si toata lumea era fericita. Daca puterea si iubirea lui Dz inseamna spitale pline si nefericire, atunci e de asteptat ca si viata de apoi si tot restul promisiunilor fanteziste sa ramana la stadiul de fantezie. Un Dz invizibil si inexistent poate da ajutor si viata vesnica tot invizibile si inexistente.

| bogdanivasciuc54 explică (pentru Algo098):

Dar cum iti explici experientele mortii clinice? Atunci cand oamenii spun ca au iesit din corp si au vazut un tunel, raiul, iadul, Iisus, Dumnezeu, cei plecati dincolo si vin si povestesc despre intamplrile lor.Sunt zeci de videori pe Youtube de genul acesta.
https://www.youtube.com/watch?v=bz2_zi6q_D4
https://www.youtube.com/watch?v=GhEDWNB1og4&t=955s
https://www.youtube.com/watch?v=gRqfXJQukgg&t=648s
https://www.youtube.com/watch?v=z1Gi80TXs-0&t=1926s

| Algo098 a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

E vorba de halucinatii provocate de medicatia folosita, combinata cu dorinta de a iesi in evidenta. Sunt clipuri facute pentru audienta, nu e ceva real. Puterea si iubirea lui Dz nu se vede asa de bine in vise si halucinatii, in minuni inchipuite si inventate. Puterea si iubirea lui Dz o vedem nonstop cand vedem ajutorul inexistent pe care-l da oamenilor aflati la nevoie, vezi spitalele pline cu bolnavi. Youtube e pe fantezie si scamatorie.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

"Scrierile din Biblie sunt contradictorii, lipsite de logica, de coerenta "
Te-ai gandit ca mintea TA este TOTAL confuza si nu poti intelege ceva ce altii inteleg? Nu mai cere cuiva, in speta LUI Dumnezeu sa REPARE ce ai stricat TU, pune mana SINGUR si repara. Dumnezeu NU ESTE Agentie pentru puturosi si handicapati. Daca Dumnezeu a FACUT si lumea vizibila si cea invizibila poate face ce vrea dar asteapta ca tu sau altii ca tine sa puna mana sa-si faca treaba, de aceia AVETI PROPRIETATI, le cumparati si va bateti pe ele, sa le folositi, nu sa va faca voua ALTCINEVA treaba.

| danut a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

La o populatie de sapte miliarde mai sunt si niste BOLNAVI MINTALI care sa sustina asa ceva. Eu ma asteptam chiar la mai multi cretini pe pamantul asta.

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Scrierile din biblie nu sunt asa cum le-am descris (contradictorii, lipsite de logica si coerenta) fara motiv. Sunt asa pentru a induce in eroare pe cei care le citesc si nu isi folosesc logica elementara. In felul asta cei care nu gandesc ajung sa creada tot felul de fantezii, cum ar fi "viata vesnica" fix dupa moarte, nu inainte, de la un personaj inexistent, inventat, surd, orb, mut, impotent, invizibil, incredibil de puternic si iubitor de sunt spitalele pline cu bolnavi si marea iubire si putere ii lasa fara nici un ajutor. Asa cum Dz cel invizibil si inexistent cu puterea si iubirea lui uriasa nu e in stare sa ajute cativa oameni aflati in nevoie, tot asa le va darui tuturor conform scrierilor fanteziste din biblie o viata vesnica, tot invizibila si inexistenta dupa moarte. Dz daca ar fi fost real, toata vina ar fi fost numai a lui, pentru ca el ar fi facut lucrurile gresit si tot el ar fi fost acela care nu a fost in stare sa le repare, dar e doar o poveste primitiva, scrisa de oameni primitivi si rastalmacita de-a lungul timpului si prin urmare nu am nici o pretentie de la un personaj inexistent sa faca ceva bun sau rau.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

Traiesti intr-o fantezie bolnavicioasa, suferi de mania pesecutiei si a conspiratiei. Eroare este in incercarea ta disperata de ati gasi un drum dupa mendrele tale. Spitalele sunt pline de cei ca tine dar Dumnezeu este PREZENT pentru cei care stiu SA-L recunoasca. Dragule, Biblia este o suma de carti scrisa in peste una mie cinci sute de ani, cum poti analiza tu asa ceva cand nu poti cuprinde in existenta ta amarata aceasta perioada de timp. Esti lipsit total de minima intelegere ca sa nu mai spunem de studiu adecvat, fasa-i pe altii sa gandeasca in acest sens ca sa nu te faci de rusine. EU POT dovedi ca Dumnezeu EXISTA dar tu poti intelege acest lucru, ma indoiesc avand in vedere ceea ce ai scris, parca abia ai terminat clasa ajutatoare.

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Niste scrieri primitive rastalmacite nonstop mii de ani reprezinta o simpla fictiune. Daca era adevar in 2000 ani nu i se mai zicea credinta, i se zicea adevar. Asa a trecut proba timpului si a ramas o fantezie. Nu ai ce studia, cand personajul principal e o fictiune si toata bunatatea, iubirea si puterea personajului inseamna spitalele pline si oamenii lasati fara nici un ajutor. Totul se face cu stiinta, nu cu credinta. Credinta e fantezie. Dz exista pe hartie si in mintea naivilor care cred ca exista asa ceva, ca realitatea e alta si se vede fara a fi nevoie de minuni false si inchipuite sau de asocieri fasnteziste intre reralitate si fictiune. Nu ai ce intelege din povesti primitive care nu au nici o legatura cu realitatea. E usor sa inventezi un personaj invizibil despre care sa spui ca e bun, sa inventezi un personaj negativ despre care sa spui ca e rau, dar asta nu ajuta la nimic. Tot ce e bun pentru om e facut prin munca cinstita, nu vine din fantezie. Un om bolnav are nevoie de un doctor, o masina de un mecanic si asa mai departe. Cu ritualuri primitive, poezii si cantece nu se face nimic. E un spectacol trist si o amagire pentru toti.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

"Un om bolnav are nevoie de un doctor, o masina de un mecanic si asa mai departe."
Numai din "gandirea" exprimata in aceste noime primitive dovedesti neputinta de a intelege cum si ce este viata. Daca tie ti se par doar "povesti primitive" scrierile Biblice nu inteleg de ce mai scrii pe aici, nivelul tau "intelectual" depaseste putinta intelegeri si vi tu, o mica ejectie a parintilor tai sa ne dai lectii despre Dumnezeire si scrieri de doua mii de ani, te-ai uitat dimineata in oglinda cand te-ai sculat? Ti-a sarit IQ-ul de 200, ce mari universitati si doctorate ai facut? Daca esti tare si mare cu intelectu, explicane si noua cum HAOSUL poate face DOUA lucruri complementare superevoluate in acelasi timp?

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Multumesc pentru raspuns si pentru daovada a aceea ce inseamna credinta in ceva fals si ce efecte poate avea asupra omului obisnuit. Se vede din acest raspuns iubirea fata de aproape si bunatatea pe care o induce aceasta credinta. Nici nu aveam pretentii prea mari de la cineva care considera stiinta inferioara credintei, deci e un raspuns normal si firesc care reflecta gradul de cunoastere si de intelegere a unui om care crede in povesti. Cand lucrurile sunt evidente, e inutil sa mai cauti explicatii pentru ceva ce nu exista. Daca spitalele pline cu bolnavi inseamna puterea si iubirea lui Dz cel invizibil, e inutil pentru oricine sa mai creada ca un asemenea personaj e capabil de ceva (bun). E usor sa inventezi pesonaje fictive, apoi sa spui ca acesta e adevarul, dar realitatea arata cu totul altceva. Nu degeaba se zice ca minciuna are picioare scurte si dupa un timp mai lung sau mai scurt adevarul iese la lumina.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

De ce NU raspunzi la intrebare si bati campii cu spitalele, lasa lucrurile inexistente acolo unde sunt si raspunde la o intrebare ATEE sau nu poti?
A, esti neputincios in a gandi si arunci neputintele tale pe altii? Lasa povestile si raspunde la intrebarea cu aparitia din HAOS a fiintelor COMPLEMENTARE ca despre timp, scurt sau lung nu ai posibilitatea sa-i afli lungimea. RASPUNDE la intrebarea logica pe care ai primit-o si poate iti spun SIGUR cat mai ai de trait pe planeta asta.

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Din limbajul folosit se vede ca te prinde bine credinta in spiridusi si se mai vede ca ideea ta de baza e ca ce nu se cunoaste se poate inlocui prin fantezie. Daca eu nu as sti teorema lui Pitagora, dupa logica ta ar insemna ca exista Dz si ca credinta ta e adevarata. Iti place sa te crezi informat, atotstiutor, dar cunoasterea ta e doar credinta si se stie ca credinta nu e echivalenta cu cunoasterea. Credinta si siguranta pe care o ai iti sugereaza ca un personaj invizibil (a carui putere, iubire si bunatate inseamna spitalele pline cu bolnavi si oameni lipsiti de pretiosul ajutor divin), atunci cand nu avea ce face s-a apucat si el sa faca niste animalute dupa chipul si asemanarea lui, dupa care s-a dat la fund si asteapta sfarsitul creatiei sale happy Mai mult, vad ca esti si ghicitor, comparabil cu ceilalti care au ocupatii similare. Crezi ca un personaj invizibil si neputincios o sa-ti dea viata vesnica infinita pentru ca crezi in povesti inventate de indivizi primitivi, ca citesti carti cu povesti, reciti poezii, te stropesti cu apa si daca mai faci si alte ritualuri primitive? Crezi ca daca ar exista un personaj puternic si infinit ar fi interesat sa dea viata infinita unui om simplu care nu valoreaza nimic pentru el? Crezi ca infinitul tine cont de finit? Iti faci iluzii degeaba. Pentru un personaj infinit, finitul e egal cu zero. Ce face un om in viata lui finita e egal cu zero pentru un Dz infinit. Totul se plateste. Nu-ti da nimeni infinitul pentru nimic. Poti sa citesti cate povesti vrei, poti sa executi toate ritualurile primitive, poti sa crezi in ce vrei ca nu poti obtine infinitul cu nimicul pe care il faci. Asta e viata, nu ai de ce sa te superi ca nu faci nimic cu supararea.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

Dasteptu lui tata RASPUNDE la intrebare ca altfel glasuiesti la pereti.

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Inteleg ca ai o ierarhie a valorilor rasturnata cu fundul in sus. Pentru tine credinta e inaintea stiintei, povestile si ritualurile primitive iti garanteaza infinitul din partea personajului de poveste asa incat orice raspuns ti-as da, vei ramane la credinta pe care zici ca o ai si cu care fara indoiala ca te mandresti. Chiar cu dovada in fata nu vei reusi sa vezi realitatea. Daca incerci sa convingi pe cineva de o anumita credinta, nu are rost sa-ti pierzi vreamea cu mine, ca sunt destui naivi care cred orice li se spune si vei avea succesul asigurat. Eu nu cred in povesti si in fantezie. Ce e adevarat se verifica. Ce nu se verifica merge bine la credinta. Daca nu existau oameni inteligenti care sa creeze ceva util, la ora asta, eram fiecare la coliba noastra cu sapa de lemn in mana citind povesti cu zei si zane (era lucru mare si daca stiam sa citim si daca aveam din ce citi).

| danut a răspuns (pentru Algo098):

Auzi pustiule, este cineva pe aici care-mi stie ocupatia, l-as ruga sa o spuna el ca sa nu crezi ca inventez dar nu l-au mai vazut demult, probabil ca s-a saturat de atata siinta de la nestiutori. Lasa stiinta la locul ei ca habar nu ai cu ce se mananca si nici cei ca tine. Pe cand inca nici nu existai ca mormoloc eu umblam cu stiinta in buzunar. Nu sti cu cine vorbesti copilasule. Daca nu crezi in povesti raspunde la intrebarea pusa.

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Am o propunere mai buna. Ca sa nu cazi in ridicol si mai mult decat ai reusit pana acum, eu am sa te trec frumos la "Ignora utilizator" si te sfatuiesc sa faci acelasi lucru. E mai bine pentru amandoi. Cand vei avea nevoie de ajutor divin si nu-l vei avea, sa-ti aduci aminte ce ti-am spus despre Dz. Oamenii iti vor fi singurul ajutor cum se intampla intotdeauna si tu stii foarte bine lucrul asta.

| RAY a răspuns (pentru Algo098):

Nu e prima oara cand face asta, mereu jigneste alti useri

| Algo098 a răspuns (pentru RAY):

Un om credincios cu adevarat se comporta altfel. In felul asta a reusit sa arate ca nu are nici educatie religioasa, nici credinta. happy

| RAY a răspuns (pentru Algo098):

Doar fanatism dogmatic atat

| Algo098 a răspuns (pentru RAY):

Probabil considera ca are in felul asta un avantaj, dar viata e prea scurta ca sa ne facem probleme din nimic.

| Algo098 a răspuns (pentru RAY):

Cand nu are argumente, incearca sa minimizeze interlocutorul in ideea ca epitetele folosite s-ar rasfrange asupra celor spuse de acesta, dar efectul nu e cel dorit. Valoarea de adevar a unei afirmatii se verifica si nu depinde de calitatile aceluia care o face.

| slayer09 a răspuns (pentru Algo098):

Sunt, pentru cine nu crede, pentru cine crede scripturile si cuvintele din biblie sunt niste revelatii, Daca tu ai avea un copil iar copilul tau e ragaiat, tu il iubesti, si vrei tot binele pentru el, dar el nu asculta, si fuge d-acasa, nu te mai vrea, tu ce poti sa ii faci? il inchizi in casa? il bati? il tii cu forta? NU, pentru ca din iubire il lasi in pace, dar in sufletul tau e o tristete ca poate se raneste...dar e alegerea lui, el plecand de acasa incepe cu bautura, cu drogurile, devine bolnav, nu este vina ta ca parinte ca acel copil devine bolnav, pentru ca tu i-ai explicat ce e bine si ce e rau, dar daca el nu a vrut sa asculte, acum sufera pentru pacatele lui. Asa si cu Dumnezeu, Dumnezeu e tatal nostru, ne-a lasat poruncile sa le respectam, EL este in fiecare dintre noi, numai ca noi nu Il ascultam, nu vrem sa Il ascultam, si de aceea ne imbolnavim si spitalele sunt pline. Nu te gandi la Dumnezeu ca fiind shaman care ne face pe toti sanatosi ca sa putem iar sa ne desfatam si bem si petrecem pana iar ne imbolnavim. Dumnezeu e fin, alegerile sunt ale noastre, EL vine si ne ajuta atunci cand avem credinta si pazim poruncile Lui, ca un tata iubitor cand copilul lui asculta de parinti.

| Algo098 a răspuns (pentru slayer09):

Daca Dz era bun si puternic, avea grija de satan sa nu faca rau copiilor lui. Daca Dz era bun, nu lasa o secunda copii lui bolnavi in spital cand puterea lui si iubirea e infinita. Un parinte nu-si lasa copiii sa se bata intre ei, nu-si lasa copii sa faca orice prostie si orice lucru rau. Dz nu e un parinte bun, nu are iubirea si puterea care i se atribuie. Daca vezi un parinte care-si lasa copii sa faca ce vor imediat vei sti ca acel parinte nu e bun. Mai ales ca Dz e si atotstiutor si stie dinainte ce se va intampla si nu face nimic ca sa impiedice lucrurile rele. Ăsta ar fi raționamentul corect în cazul ca personajul respectiv ar fi real. Degeaba îi gasim scuze si cautam sa îndulcim o realitate urâtă care nu-i face cinste lui Dz.Finețea asta a lui Dz e în fapt inexistența lui. Omul e mincinos, nu spune întotdeauna adevarul, asa ca orice adevar se verifica, nu se accepta pe ochi frumosi, pe revelații si minuni. Viața nu se trăiește cu minuni închipuite, cu fantezie, vise și minciună. Un Dz puternic și iubitor găsea cale de comunicare cu toți oamenii, nu își facea simtita puterea si iubirea cu 2-3 revelatii si minuni discutabile, cu spitalele pline cu bolnavi (copii și adulti deopotrivă). E usor sa inventezi un personaj invizibil, atotputernic si iubitor a carui prezență e discutabila, să spui ca orice e bun e de la el, orice e rau e de la noi, ca el e bun si nu are nici o vina, ca omul e pacatos, ca omul primeste dupa moarte o viata infinita (un om obisnuit nici nu înțelege ce e aceea viață infinita, dar daca e gratis e bine să fie acolo). In felul ăsta, cu fantezie, cu promisiuni și amenintari fără acoperire avem gata credința. Un om care te minte nu e un om bun. Cu ajutorul minciunii te determina sa faci lucruri impotriva voinței tale, pe care altfel nu le-ai face. De exempu, un vanzator are o marfa proastă, îți spune că e bună și te face sa o cumperi. Asta nu e nimic mai mult sau mai puțin decât înșelaciune. De aceea zic că e bine sa ținem cont când facem ceva, mai mult de realitate și mai puțin de credință și de povesti și legende, pentru ca credința poate fi înșelatoare, te uiți ce îti spune unul, altul fara sa verifici, fara să iti folosești rațiunea, te lași condus de emoții și nu faci ce e mai bine. Credinta nu echivaleaza cu adevarul intotdeauna, de aceea i se spune credinta si nu adevar. În 2000 ani, cu un Dz adevarat, puternic si iubitor, ar fi trebuit ca aceasta credinta sa se numeasca adevar, dar a ramas doar credinta si lucrul ăsta ar trebui să ne dea de gândit. Daca Dz cu puterea si iubirea lui nemarginite nu e capabil să comunice cu oamenii și se limitează la cateva revelatii și minuni discutabile, dacă nu poate ajuta câțiva bolnavi din spitale, dacă nu poate opri lucrurile rele, e el atunci capabil să dea viață veșnica? Eu cred ca nu. Mai pot eu crede ce spun indivizii care au revelații? Nu.

| slayer09 a răspuns (pentru Algo098):

Bun, perspectiva ta este adevarata din punctul tau de vedere, pentru ca este credinta ta in necredinta in Dumnezeu. Tu ti-ai format dealungul timpului niste principii, ideii, credinte si toate astea ti le-ai construit prin diferite informatii auzite, vazute, simtite, dar crezi tu ca tot ce ai vazut, simtit, auzit sunt adevarate? unele le poti simti, pipai, vedea, le poti explica, deci prin stiinta inseamna ca exista, dar sunt si unele pe care nu le poti explica si pe care nu le vezi, dar ai credinta ca ele exista, de exemplu gandul, stii ca exista dar nu stii ce e, nu il vezi nu il poti mirosi, dar el exista pentru ca asa l-am numit noi si face referire la ceva. Iubirea, nu o vezi, mirosi, pipaii, dar o simti, si tu crezi ca aia e iubire, uneori ne inselam si vedem iubirea altfel, pentru ca nu o cunoastem, si aici intervine si ratiunea, iar credinta este legata strans cu ratiunea pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu. Atunci cand iubesti simti sentimentul, dar stai sa te gandesti: sentimentul asta e iubire buna sau e iubirea aceea ca si cum as avea nevoie de el? si daca e iubirea aia cum ca persoana de langa tine te-ar face fericit tu fiind trist in general, aceea nu e iubire adevarata ci e o nevointa mascata in iubire. Tu invatand iubirea dupa informatiile lumesti, dar daca te raportezi la Dumnezeu, totul ti se va releva, vei stii ce e bine ce e rau, ce inseamna iubirea adevarata si ce e stricacios. Eu acum degeaba iti zic ce cred eu despre Dumnezeu si cum il vad eu, pentru ca tu pana nu o sa ai de-aface cu El si nu o sa Il cunosti mai bine, tu o sa ramai in credinta ta lumeasca pentru ca altceva nu cunosti. Aici intervine alegerea si vointa, daca vii spre Dumnezeu usor usor ti se va deschide mintea si vei intelege de ce e Dumnezeu asa, de ce nu e asa...de ce a permis razboaie, ca de ce sunt bolnavi in lume, de ce nu ajuta lumea. Sa stii ca intrebarile pe care le ai le-am avut si eu inainte, si eu eram un om "normal" fara "spiridusi" care isi traia viata si gandea ca tine. Iar ca sa iti raspund cat de cat la intrebarile tale. Dumnezu are grija de noi sa nu ne "manance" satana, dar are grija de noi aceia care asculta de El, bine are grija si de ceilalti, numai ca problemele si bolile vin din neascultarea lor, nu din vina Domnului, El vrea ca toti sa vina la El si sa ii ajute si sa ii invete, dar omul e incapatanat si face tot cum vrea el, si d-aia sufera. Dumnezeu stie ce e bine pentru noi, dar noi suntem razgaiatii si nu vrem sa ascultam de el ca sa ne fie bine. Iar la ceea ce zici tu ca lumea a inventat fel de fel de "spiridusi" bibli peste biblii, dumnezei peste dumnezei, dap, nu poti sa te increzi in ceva fara sa si cercetezi. Fraza cu crede si nu cerceta nu e scrisa nicaieri in biblie, e inventata de cineva care nu avea ce face. Il biblie chiar e contrariul: scrie ceva de genul sa crezi si sa cercetezi sa vezi ce duh este, daca e de la Dumnezeu sau nu. Iar un om crezincios sa stii ca nu e lipsit de ratiune, din contra, un om credincios cu adevarat e chiar foarte rational, dar el e atras mai mult de starea launtrica decat de prostiile vietii, si nimicurile cu care se confrunta un om de rand. Dar oricum nu cred ca intelegi ce iti spun pentru ca tu ai altfel de rationament construit, si pana nu o sa ai curiozitatea sa vezi despre ce vorbesti si nu o sa vrei sa vezi cum e si cu Dumnezeu, nu ai sa intelegi. Asa ca toate cele bune si Dumnezeu sa te lumineze!

| Algo098 a răspuns (pentru slayer09):

E frumos ce zici, dar nu e verificabil practic. E totul la nivelul de dorinta, cā realitatea nu e asa de roz si ajutorul divin e doar la nivelul imaginatiei si nimic nu se vede practic. E doar autoamagire si refuzul de a accepta realitatea asa cum e. Cand nu ai nevoie de Dz pentru ca te simti bine, e usor sa crezi in el, dar degeaba. Cand esti bolnav fara speranta si ai nevoie de ajutorul lui, la fel vei crede in el si vei astepta pana in ultima clipa ajutorul care nu va veni niciodata si vei spune ca asa e bine sa fie, ca atat meriti, ca asta trebuie sa ti se intample sau ca te cheama Dz la el in ceruri. Apoi sa crezi in alte vieti inaccesibile din alte planuri, din alte lumi e fantezie pura si amagire. Daca iti impui sa crezi intr-un personaj puternic si iubitor a carui putere si iubire se va reflecta doar in alta viata si nu in asta, e din nou o amagire. La fel e o amagire sa spui ca tot ce e rau ti se datoreaza in intregime si ca personajul invizibil bun si iubitor in care crezi stie el ce e mai bine pentru tine si de aceea te lasa fara nici un ajutor ca te va ajuta el dupa ce nu vei mai fi. E o utopie si nimic mai mult. E ca un virus psihologic care te face sa te ambalezi intr-o credinta rupta de realitate si asa ti se va termina viata cu gandurile astea in minte. E bine si asa. Daca omul se simte bine asa e perfect, nu poti sa-i interzici omului sa viseze. In felul asta, omul gaseste explicatii pentru orice, i se pare ca e nemuritor si ca ii va da cineva puternic o alta viata, se simte protejat, puternic, dar dupa parerea mea e doar la nivelul imaginatiei.

| slayer09 a răspuns (pentru Algo098):

Din perspectiva ta este adevarat, dar perspectiva mea e diferita, ti-am mai spus ca si eu eram ca tine si eu gandeam la fel ca tine, mereu imi spuneam de ce e asa lumea, de ce mi se intampla numai mie asta, de ce mie? ma duceam mereu cu gandul la Dumnezeu si il luam la intrebari...nu intelegeam, traiam in placeri, distractii totul era roz pentru mine dar sufletul meu era gol, adica eu te inteleg perfect prin ceea ce spui, dar nu o sa te pot face eu sa crezi in Dumnezeu daca tu accepti sa nu crezi, este doar alegerea ta, daca tu crezi ca e o amagire, este alegerea ta sa crezi asta. Si daca o fi o amagire sa stii ca e o amagire buna rau, de mi-a schimbat viata intr-o viata cu inima plina si plina de bucurii la tot pasul, vad lucrurile altfel, inteleg multe lucruri pe care atunci nu le intelegeam, daca si asta e o amagire si o inchipuire, atunci asta e extraordinar de rationala. Acum nu mai stau sa imi bat capul cu intrebarile de ce mi se intampla mie, de ce gresesc, unde gresesc, pentru ca deja stiu, si stiu si cum sa indrept lucrurile si apoi toate vin de la sine, ca un lant, vin bucuriile fara sa te astepti, caci Dumnezeu e bun si are grija de copii sai. Vezi, eu pot sa iti explic multe lucruri, dar alegerea ta de a nu crede nu poate vedea lucrurile asa cum le vad eu. Si aici intervine vointa omului, de a vrea sa creada sau nu. Toate cele bune!

| Algo098 a răspuns (pentru slayer09):

E usor sa pui in spatele unui personaj intangibil si invizibil tot ce ti se intampla si obtii personajul fara de cusur. E iluzia perfecta cand accepti neconditionat ca orice ti se intampla bun e de la personaj si orice ti se intampla rau e de la tine, dar se poate trai chiar mai bine si fara iluzii sugerate de altii.

| slayer09 a răspuns (pentru Algo098):

Uite eu personal, fara El, nu am trait bine, nu am stiut sa traiesc bine, si fara El nu stiu sa traiesc bine. Dar de cand am inceput sa Il caut, sa ma documentez, sa vin spre El, totul a luat o intorsatura neasteptata, cum se face ca eu avand multe intrebari, gandindu-ma la Dumnezeu si intrebandu-L linistit prin gandurile mele, ca prin minune si intr-un mod foarte omenesc si usor descopeream sau aflam raspunsurile la intrebarile mele, nu stiu cat de iluzoriu e, dar a functionat. Si intrebarea mea e, daca nu o exista si e ceva inchipui, de ce sa ma departez ce ceva inchipuit care imi face bine si ma ajuta sa fiu eu insumi si sa inteleg lucrurile si sa ma bucur de viata. Ca nu afectez pe nimeni prin 'piticii' mei, ba chiar datorita 'piticiilor' mei lumea are de castigat. Deci ce este rau in a crede in Dumnezeu si a respecta legile Lui? Chiar de zici tu ca nu exista.

| Algo098 a răspuns (pentru slayer09):

E foarte corect ce spuneti. Eu insa am alt punct de vedere, alt fel de a vedea lucrurile.
Eu consider ca a crede in ceva ce nu se verifica practic, e un fel de amagire, de autosugestie.
In mod normal in viata se intampla si lucruri bune si lucruri mai putin bune. Daca mi se intampla ceva bun, ii multumesc lui Dz si sunt multumit de Dz ca m-a "ajutat", daca mi se intampla ceva rau, spun ca Dz m-a pus la incercare, ca asa trebuia sa fie, ca Dz stie mai bine ce e mai bun pentru mine (si in acea situatie răul a fost cel mai bun lucru pentru mine), ca nu am fost suficient de credincios, prin urmare, orice mi s-ar intampla si orice as crede eu ca a facut sau nu a facut Dz pentru mine e un lucru bun si eu trebuie sa-i multumesc si sa fiu multumit de Dz indiferent de ce ar face acesta. Eu nu pot gandi asa. Un Dz puternic si iubitor trebuie sa aiba o altfel de relatie cu omul, mai directa si mai productiva. Doar avand impresia ca m-a ajutat, se potriveste foarte bine cu autosugestia.
De ce prefer stiinta in locul credintei? Credinta, dupa cum ii spune si numele, nu e ceva sigur. De exemplu, daca as fi sub influenta credintei si un alt credincios sau un indrumator spiritual mi-ar spune sa fac un anumit lucru (de exemplu sa beneficiez sau nu de un anumit tratament medical, sa ma vacinez sau nu, sa tin o anumita dieta, sa imi impart viata sau nu cu o anumita persoana in functie de orientarea ei religioasa si asa mai departe), atunci fiind credincios as fi tentat sa-i urmez sfaturile. Am convingerea ca nu intotdeauna acele sfaturi sunt cele mai bune si credinta in ceva invizibil, intangibil, neverificabil ma poate conduce pe un drum gresit. Daca insa fac totul cu stiinta, rezultatele se vad si atunci sunt multumit.

| slayer09 a răspuns (pentru Algo098):

Bun, da, esti pe drumul cel bun, in credinta nu trebuie sa te lasi dus de nas de unul si de altul, mai ales acum ca ai 1000 de secte si oameni si idei si etc. ce-i drept trebuie sa ai incredere in unele persoane si sa te apleci cu urechea la sfatul lor, dar mereu trebuie sa rationalizezi, sa vezi in sufletul tau si mintea ta daca acea persoana care te indruma te indruma gresit sau nu, daca iti este de folos sufleteste sau nu, trebuie sa gandesti logic si rational, si venind cu rationamentu si logica stiind ce e rau si ce e bine, nu te departezi de ce e bine si nu te duci pe o carare spre pierzanie, dar pana atunci tu trebuie sa cunosti, sa stii, sa descoperi, sa Il descoperi pe Dumnezeu. dar cum am mai zis, este alegerea ta. Nu contest gandirea ta, e a ta, e parerea ta, o respect, dar mie mi se pare ca pleci de la o premisa gresita: zici ca daca vrei sa crezi in ceva trebuie sa il verifici, sa fie palpabil sa fie real, sa il vezi...banuiesc. Bun, de ce zic ca premisa e gresita, pentru ca exista in lumea asta lucruri pe care nu le poti masura, atinge, mirosi, dar ele totusi exista. Cum am mai zis: gandul, el exista, nu? sentimentul, el exista nu? Nu le poti masura, nu le poti mirosi, nu le poti verifica dar toata lumea stie ca ele exista. Asa si cu Dumnezeu, dar numai ca nu toata lumea stie ca exista si nu toata lumea crede in EL. Sa stii ca cunoasterea Lui sta prin simtire, prin vazul cu mintea. Iar autosugestia sa stii ca este vointa omului, si prin vointa omului, prin alegerea certa a eea ce vrea omul isi schimba comportamentul si isi purifica sufletul sau il manjeste, totul e vb de alegeri. Autosugestia e doar vointa omului de a alege ceva cu ardoare. Crezi ca autosugestia e rea, atat timp cat vrei sa te autosugestionezi sa fii bun si iubitor?

| Heraclit a răspuns:

În primul rând Dumnezeu nu este om. Este Dumnezeu. În Vechiul Testament exista o descriere literara antropomorfizata. Adica descria actiunile lui Dumnezeu ca si cum le-ar face un om ca mintea noastra proasta sa poata intelege despre ce e vorba. Deci Dumnezeu nu e om, e doar o figura de stil sa zicem. A doua persoana a Sfintei Treimi S-a încarnat și Îl numim Iisus Hristos (cu 2 de i, nu cu un singur i). Cand Iisus zice ca "Eu si Tatal Meu una Suntem" se refera la faptul ca sunt Dumnezeu. Iisus este o icoana a Tatalui. Iisus, Tatal si Sfantul Duh sunt toti un singur Dumnezeu. Cand Iisus zice ca Tatal e mai mare ca El se refera la faptul ca Tatal este capul Sfintei Treimi. Si da Dumnezeu este atotstiutor si atotiubitor si Stie mai bine decat tine, sau decat mine sau decat oricine altcineva ce inseamna o "tragedie". Dumnezeu, cel mai mult, vrea sa ne mântuim. Daca o tragedie ne aduce aproape de mantuire atunci Dumnezeu o permite. Gandeste-te la martirii care au murit in Roma, în arene mancati de lei. Noi percepem o tragedie, dar Dumnezeu percepe lupta, sfintenie si curaj. Religia crestina e una a curajului in fata mortii, nu a confortului si fricii. Asa cum Iisus a fost chinuit si a murit asa si noi suntem chemati sa ne purtam crucea cu demnitate si curaj si sa induram ce se ni se intampla cu barbatie.

| alex598 a răspuns:

Prima întrebare: Dumnezeu este atotputernic și poate să se arate oricui în orice formă dorește și poate și să vadă și să știe totul.
A doua întrebare: deși Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt sunt egali și ei se consideră unii pe alții egali, ei au roluri diferite: Isus are, printre altele, rolul de fi o jertfă perfectă pentru păcatele oamenilor. Pentru a putea fi o jertfă perfectă el trebuia să se facă om și să fie supus sub autoritatea Tatălui. De aceea cât timp Isus a fost pe pământ a fost supus autorității Tatălui. Pentru că orice om este supus ori autorității lui Dumnezeu ori a Diavolului. Nu există cale de mijloc. De aceea Isus a ales să fie supus Tatălui cât timp era pe pământ. De aceea Dumnezeu este "mai mare" decât Isus. Pentru că omul Isus a fost supus Lui.
Întrebarea trei: înainte de a răspunde țin să fac scurta specificație că numai Isus este om dintre cele trei persoane ale trinității. În teologia creștină se afirmă că Isus este 100% Dumnezeu și 100% om. Dacă asta pare contradictoriu de fapt nu este acest cerc? este 100% rotund și 100% galben exact cum Isus este atât om cât și Dumnezeu. Dacă tot ai confuzii gândește-te te rog că până și oamenii sunt formați din trup, suflet și duh (conform teologiei creștine)
Întrebarea patru: Dumnezeu dă fiecărui om libertatea să aleagă ce vrea să facă. Dacă un om îl nedreptățește pe altul nu înseamnă că Dumnezeu nu îl iubește pe cel nedreptățit fiindcă i-a dat agresorului liber arbitru. Dumnezeu își arată dragostea față de amândoi prin faptul că amândurora le-a dat libertate de alegere. N-ar fi iubire dacă Dumnezeu ne-ar obliga pe fiecare să îl iubim pe El și să nu facem rău. Asta ar fi dominare. El nu asta vrea. Dreptatea va veni pentru amândoi la judecata finală. Dar totuși cum rămâne cu tragediile care nu sunt provocate de alți oameni precum dezastrele naturale? Ei bine, Dumnezeu, când a creat lumea a făcut-o perfectă. Fără dezastre naturale. Și a pus-o sub autoritatea oamenilor. Oamenii, atunci când au căzut în păcat s-au făcut sclavi ai păcatului și autoritatea care le-a fost dată i-a revenit celui ce îi ținea sclavi, adică lui Satan. Avem opțiunea să rămânem sub acea autoritate sau să ne subordonăm autorității Domnului. Și până ce va exista un singur om care nu va alege să se subordoneze autorității Domnului, Diavolul va avea putere asupra creației și puterea să creeze dezastre naturale. Biblia îl numește pe Diavol "stăpânitorul acestei lumi". De aceea la a doua venire Dumnezeu va instaura "un cer nou și un pământ nou", cum spune apocalipsa, în care nu vor mai fi nici dezastre nici nedreptăți și nici tragedii pentru că acolo Dumnezeu va avea autoritate. Sper că am fost destul de clar și de ajutor happy