| MayBeWill a întrebat:

Am vazut ceva la tv care m-a facut sa am o curiozitate, am vazut ca o fetita de 3 ani a fost violata de un baiat de 15 ani,Dumnezeu dc a permis acest lucru? Adica "toate lucrurile lucreaza impreuna pentru cei ce-L iubesc pe Domnul" si aici ma refer la calauzirea Lui care este valabila ( ca sa zic asa) doar pentru care si-au predat viata Lui si ii respecta voia,si mai stiu ca Dumnezeu il stapaneste pe Diavol nu il calauzeste, si ceea ce nu inteleg e dc a permis Dumnezeu acest lucru?

9 răspunsuri:
| n0matterman a răspuns:

S-a gandit la viitorul fetitei, trebuia sa aiba ceva de genul in CV, poate-i moda viitorului!

| Mădă0611 a răspuns:

Mai sunt cazuri. Un nene, 30, poate chiar 40 de ani, a violat-o pe fiica iubitei lui, care avea 2 ani, pentru ca era suparat ca a fost concediat. Fetita a murit.
straight face I don't want to live on this planet anymore.

| M25M a răspuns:

De ce sa atribuim aceasta fapt entitatii x sau y, cand este evident ca cel care a facut aceasta crima are probleme psihice?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Aceasta este una dintre cele mai dureroase întrebări care ni-o putem pune.
Eu am găsit un răspuns logic în paginile Bibliei.
Dumnezeu are autoritate asupra Diavolului dar ia permis pentru u timp să conducă omenirea. Motivul pentru care ia permis acest lucru este CONTROVERSA ce a ridicat-o Satan în grădina Edenului. Atunci Satan a pretins că putea să conducă oamenii mult mai bine decât Dumnezeu. De aceea, El ia permis pentru ceva timp să-şi susţină afirmaţia. Acesta este motivul pentru care suferim cu toţii, inclusiv slujitorii săi. Unii se întreabă de ce nu intervine Dumnezeu pentru a împiedica comiterea unor atrocităţi, cum ai menţionat şi tu. Dar dacă ar face asta, Dumnezeu practic l-ar susţine pe Satan în afirmaţia că e în stare să conducă această lume. Desigur că există mai multe detalii legate de acest subiect, care dacă vrei le putem discuta. Dar motivul principal pentru care este suferinţă ţine de CONTROVERSA ridicată de Diavol.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu intotdeauna castiga binele, din pacate. Atata am de zis.

| BogdanS a răspuns:

Amice,in lumea asta Dumnezeu nu vrea sa "atraga" de partea lui omul fara voia sa. Dumnezeu doar te indruma spre bine insa daca tu nu-l vrei bine nu o sa-ti fie.Zic in general, nu despre tine.

| bismarck a răspuns:

Dumnezeu nu îl stăpâneşte pe deplin pe diavol.Are puterea asta, dar nu o face.Pentru că el, diavolul stăpâneşte pe pământ acum.E momentul lui, şi astfel îndeamnă şi provoacă oamenii să facă rău, dar va fi tras la răspundere pentru toate aceste acţiuni, el şi cei ce le-au făcut.Şi la astfel de întrebări, precum de ce a permis ca fetiţa să fie violată, sau de ce Japonia a fost lovită de acel tsunami, sau China de cutremure. nu prea putem şi nu suntem în măsură să răspundem.Dar în Biblie nu scrie nicăieri că viaţa pe pământ va fi roz şi toate lucrurile frumoase.

Cât despre versetul ce l-ai amintit, Romani 8:28 dacă nu mă înşel, se referă la faptul că toate lucrurile au rostul de a ne prelucra pe noi, de a ne determina să fim mai buni, să putem fi cum vrea Dumnezeu.Şi asta se poate face prin lucruri bune, sau prin lucruri mai puţin plăcute nouă, depinde de noi.

Spre exemplu, acum după ce ai văzut acea ştire, te-ai gândit că respectivul trebuie să fie un obsedat şi că tu, nu numai că nu ai face aşa ceva unui copil de 3 ani, ci nu ai viola nici una de 23.Este un plus. Dacă nu învăţăm să fim mai buni din lucruri frumoase, vom învăţa din cele urâte.

PS:Motivul care l-am dat eu e doar un exemplu, dar nu ştiu exact la ce S-a gândit Dumnezeu când a lăsat să se întâmple asta.

| ms3y a răspuns:

Probabil Dumneze i-a pedepsit pe parintii acestei fetite pentru pacatele lor. Poate nu e asa drept, doar fetita nu avea nicio vina, dar un parinte sufera mai mult pentru copil decat pentru el insusi.