|

Bogatul sau săracul va intra în împărăţia lui Dumnezeu? Eu cred ca:nu sărăcia sau bogăţia te va duce în Rai sau în Iad, ci felul în care trăieşti sărăcia sau bogăţia, trebuie să fim săraci în fapte rele (să nu facem cele rele) şi bogaţi în fapte bune (să facem cele bune).

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici unu, ca biblic vorbind nu exista rai si iad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De acord cu tine.
Și sunt și o mulțime de oameni săraci care sunt zgârciți; și din pricina aceasta vor pierde mântuirea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si eu cred tot la fel. Chesia este ca bogatul era avar si ca nu dadea. Deci, depinde cum iti folosesti banii aici pe pamant in cazul nostru de fata happy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai dreptate pe jumatate.
Efeseni 2:8-10 ''Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. ''

''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''

Nimeni nu este mantuit prin fapte, doar si doar prin moartea, prin sacrificiul Lui Hristos pe cruce noi putem fi mantuit, averea nu are nici o importanta, nici pozitia sociala, nici statutul, poti fi pesedintele tuturor tarilor si sa mergi in iad, doar si doar prin jertfa Lui Hristos Iisus de a cruce noi putem fi mantuiti
''Nu exista iertare de pacat fara varsare de sange''
''Caci plata pacatului este moartea, sufletul care a pacatuit acela va muri''

Hristos a luat asupra Sa pedeapsa aceasta, tu si eu prin acceptarea jertfei Lui pe cruce, daca ii cerem sa ne mantuiasca, daca ii cerem iertare, daca venim la El cu inima sincera si ii cerem mantuirea, El ne-o vada, ne va da Duhul Sau cel Sfant, ne va da imparatia cerurilor, fara plata, prin Harul Lui.
Faptele sunt importante, foarte importante, pentru ca Dumnezeu le cantareste, dar, atentie, ''NU faci fapte bune ca sa devii fiul Lui, faci fapte bune pentru ca ESTI fiul Lui''
Faptele bune sunt pentru ca noi odata mantuiti suntem chemati la fapte bune, la a trai in sfintenie, a trai frumos, a iubi pe altii, a ajuta pe altii, a darui, a trai dupa biblie, dar Duhul Sfant ne va ajuta la aceste fapte bune, pentru ca de unii singuri nu am putea sa le realizam.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Bine,am inteles, noi putem fi mantuiti prin Fiul Omului, caci spui tu:Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata.Dar mai exista si alte doua categorii ca sa ne castigam mantuirea:pocainta si primirea Duhului Sfant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

Cine il are pe fiul se refera mai degraba la cine si-a trezit constiinta Christica.
Crestinii interpreteaza simbolic doar cand nu trebuie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

Nu exista alte cai, prin pocainta nu primim mantuirea, iar Duhul Sfant nu vine in viata noastra decat dupa ce suntem mantuiti prin Hristos.
Marcu 16:16 ''Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.''

In Fapte 16 un om intreaba ce trebuie sa faca, nu i se spune sa se pocaiasca si atat '' Atunci, temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila,
i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?
Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit, tu şi casa ta.
Şi i-au vestit Cuvântul Domnului, atât lui, cât şi tuturor celor din casa lui.
Temnicerul i-a luat cu el chiar în ceasul acela din noapte, le-a spălat rănile şi a fost botezat îndată, el şi toţi ai lui.
După ce i-a dus în casă, le-a pus masa şi s-a bucurat cu toată casa lui că a crezut în Dumnezeu.''

In Faptele Apostolilor 10 vedem Duhul Sfant ''Voi ştiţi ce s-a întâmplat prin toată Iudeea, începând din Galileea, după botezul predicat de Ioan: 38 cum Dumnezeu L-a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, Care mergea pretutindeni, făcând bine şi vindecându-i pe toţi cei ce erau asupriţi de diavolul[i], căci Dumnezeu era cu El. 39 Noi suntem martori ai tuturor lucrurilor pe care le-a făcut El în ţara iudeilor şi în Ierusalim; El este Cel pe Care ei L-au omorât, atârnându-L pe lemn. 40 Pe El, Dumnezeu L-a înviat a treia zi şi a îngăduit să Se facă văzut, 41 nu întregului popor, ci nouă, martorilor aleşi mai dinainte de Dumnezeu, nouă, care am mâncat şi am băut împreună cu El după ce a înviat dintre cei morţi. 42 El ne-a poruncit să predicăm poporului şi să depunem mărturie că El este Cel desemnat de Dumnezeu ca Judecător al celor vii şi al celor morţi. 43 Toţi profeţii depun mărturie despre El, şi anume că oricine crede în El primeşte,...2004 - 2216 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

"În nimeni altul nu este mântuire, decât în Isus. Căci nu este sub cer niciun alt nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi."
Faptele Apostolilor 4:12

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prostia cu imparatia a fost inventata pentru a atrage cat mai multi adepti.
Ce sa faca Dumnezeu cu o turma de prostanaci care toata viata au crezut niste aiureli?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează