Supunem la vot? Nu există nici fantome, nici iele. Acestea sunt doar o formă de a face o imagine mai pe înţelesul omului despre ceea ce înseamnă răul. Plus că imaginaţia omului e bogată...şi eu pot să cred acum că există un broncobalastrigozaur dacă vreau. E imaginaţie pură. Bine, mai sunt şi cazuri în care, datorită unor probleme psihice sau datorită răutăţilor proprii, unii oameni văd verzi şi uscate.Cel puţin asta e părerea mea. Poate alţii cred altceva
Mă bucur că nu. Rezultă că ai avut motive să o faci. Perfect. Ideea e că eu cred în existenţa demonilor. Ei există şi îşi fac de cap cu cei din afara credinţei. Încearcă să îşi facă de cap şi cu creştinii, inducându-le tot felul de idei despre...fantome.Cred că dacă ai trecut la Ortodoxie ai făcut-o pentru că ai văzut cum stau lucrurile. Demonii îi fac terci pe eretici, dar fantomele...lasă de dorit. Plus că acolo unde este Dumnezeu, (probabil ştii deja) demonii se cam frig. Şi la propriu şi la figurat. De asta nu cred în fantome. Cred în existenţa demonilor, care dau năluciri de tot felul când omul se îndepărtează de Dumnezeu, de Biserică, dar nu în existenţa de sine a fantomelor. Astea sunt născociri ale lui sarsailă. Părerea mea. Repet, poate alţii au altă părere.
Da nu exista atunci eu am fugit de crengi care urlau si faceau ca ultimul strigat de disperare din iad. si nu am fost singurul care a patit asta
Păi depinde. Fie chiar fugeai de crengi, fie ai ceva demonei pe lângă tine (Doamne ajută să nu fie aşa) şi ar trebui să mai dai pe la o slujbă, o spovedanie... ceva asemănător...o sfeştanie, un maslu.
Asta ziceam si eu ca "fantomele" sunt demoni care iau diverse forme, in fond pot lua si forma de inger de lumina, deci... nah
Pai vorbesc nebui? daca eram singur ma internam la nebuni dar nu am fost singur
Păcat. Poate o vei face cândva şi ne vei spune şi nouă efectul
Nu exista fantome sau iele.Ele au fost create din imaginatia omului. Fantomele sunt luate dupa sufletele pierdute care s-au despartit de trup.
Ielele sunt create tot prin imaginatia omului fiind niste fete frumoase,imbracate in alb, iesint pe starda noaptea si vrajind barbati.
Iti spun ca ele nu exista si este pacat sa credem in ele caci Domnului, Cel care exista cu adevarat, nu-i plac asemenea lucruri.
Fii linistita, asa ceva nu exista.
Daca nu l-ai vazut cu ochii tai nu inseamna ca NU exista...Nici pe Dumnezeu nu la-i vazut, dar presupun ca tu crezi in El!
Eu una acum nu stiu ce sa cred..deoarece am 10 anisori.Si nah acum mereu cand vine vorba de vreo fantoma imi zic in gand nu exista asa ceva nu exista.Si parca mai imi trece frica.DAR eu una sincer nu prea cred in presupusele "fantome"...
Aici cu imaginatia pura a persoanei cu raspuns castigator e putin subreda, daca ar fi sa intrebam un preot o explicatie el near raspunde ca se poate dar acest lucru se datoreaza unei "magii" sau cum mai zice el un "blestem" pus asupra acelui om, el mai spune ca sunt unele locuri case cruci de strada etc. in care sau petrecut lucru necurate si se mai inatampla sa apara el spune ca ar fi posibil.
Am vazut ca se spun si povesti ei bine va zic eu una de la o manastire unde a fost 2 vecini de ai mei si au stat acolo 3 zile. Ziua era tot bine dar noapte dupa cum povesteau iei incepe totul.intr-o seara mergand iei spre camera aud o voce ciudata o alta limba plina cu ura si a incercat sa tina minte vorbele alea dar nu a putut mergand iei spre voce au intalnit un calugar de la manastirea respectiva era cum zicea el "plutea" si vocea aia vorbea cu el dar nu au vazut pe nimeni.calugaru a inceput sa cante o melodie religioasa cum zicea vecinu meu "canta asa de frumos si duios incat te facea sa plangi" vocea aicia a plecat si calugaru era iar cu "picoarele pe pamant" ei zic poate au visat. Ultima noapte poc strong pe sus pe se auzea zgomote si dintr-o data lineste. Dupa cateva clipe pe bodea se auzea pasi vecinu speriat s-a ridicat nimeni se culca la loc iar pasi el zice de ce nu ma lasi in pace ce ai cu mine face cruce si nu sa mai ajut nimic.el e dascal acum si zice cai cea mai ciudata experienta de viata intalnita de pana acum.Am intalnit multi oameni care au pacit cate ceva si nu pot da explicatie.Dar cine poate? asta e intrebarea care bantuie pe toata lumea
Cum sa existe monstri sub pat ''intrebarileintrebatoare''?