anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ca sa nu ziceti ca ma tot iau de voi, de aceasta data o sa va las pe voi sa vorbiti. Pentru inceput, o sa incepem cu 3 ramuri.

Intrebarea e simpla : dintre ortodocsi, catolici si martori, care ramura e cea corecta si de ce? Aveti grija ca raspunsurile voastre sa fie bine argumentate.

O sa intervin ocazional dar in mare o sa va las sa discutati intre voi.

44 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Fiecare o sa spuna ca religia sa e cea mai corecta, si ca e prima, etc.
Eu in liceu am invatat ca ortodoxa, si apoi s-au separat bisericile si s-a facut si biserica catolica.
Parerea mea este ca nici una nu este corecta, fiecare are lacune si ca preotii au selectat atunci ce si-au dorit ei, cu ce au fost de acord.

| milan9 a răspuns:

Gruparea iehovista, fondata pe minciuna si false profetii la sfarsitul sec. XIX, a fost ridicata prin banii celor care si-au vândut avutul pentru a-l dona la cerere (catre secta) in asteptarea in repetate randuri (1874, 1914, 1915) a sfarsitul lumii prezis de manipulatorii lideri ai retelei: J. F. Rutherford, Russell, Knorr, etc.
Este o miscare ce sustine ca respecta biblia dar de fapt o calca in picioare fiind supusi orbeste interpretarilor liderilor manipulatori din State Unite care isi trimit frecvent modificarea teoriilor prin acele brosuri scrise de,, profetii" lor mincinosi;

| milan9 a răspuns:

Secta "martorilor" lui Yehova a fost fondată de Charles Taze Russell, m a s o n de rangul 33, mormonismul a fost fondat de JOSEPH SMITH, m a s o n de rangul 33; Biserica Scientologică fondată de L. Ron Hubbard, m a s o n de rangul 33; Deci ce intenţii au aceste culte anticreştine?

Preocupaţi să denatureze şi să schimbe cuvintele Bibliei, au scos din aceasta tot ce nu le-a convenit!
Pe lângă acest prim fenomen, mai există şi cel al „profeţiilor" false, afirmaţii care niciodată nu s-au împlinit!
Aşa-zisele profeţii făcute de ei, sunt o blasfemie adusă lui Dumnezeu si Sfintei Scripturi sad

Permite totuşi Scriptura vreo "urmă" sau vreo tentativă de profeţie falsă? Nicidecum:
"Totuşi, profetul care spune în Numele Meu un cuvânt pe care nu l-am poruncit să-l spună, acel profet va trebui să moară. Poate că vei zice în inima ta: "Cum vom cunoaşte cuvântul pe care Domnul nu l-a spus?"
"Când profetul vorbeşte în numele Domnului şi cuvântul lui NU SE VA ADEVERI, acel cuvânt nu l-a spus Domnul. Profetul (cel pe care biblia îl numeşte "fals" ) L-A SPUS DIN ÎNDRĂZNEALĂ(!), să n-ai teamă de el".- Deuteronom 18, 20-22

| milan9 a răspuns:

Sunt cateva lucruri care ii caracterizeaza in general pe "martorii lui Iehova":

- sunt si se declara anticrestini;
- au modificat sute de versete ale Bibliei doar pentru ca Biblia sa dea apa la moara teoriilor lor bizare;
- s-au abatut de la invatatura Bisericii unice lasate de Fiul lui Dumnezeu in Noul Testament prin zeci de terorii gresite, erezii, abateri de la credinta.

| milan9 a răspuns:

Intr-un fel te intrebi cate Biserici a intemeia Dumnezeu in activitatea Sa in lume si cate secte au aparut prin ignorarea a ceea ce a lasat El, a "asezamintelor" Sale... thinking

Ei bine, e simplu. Biserica Sa e una singura, sectele sunt 40000.

- Cuvantul sectă vine din limba latina si înseamnă ruptură, ori dacă astăzi sunt peste 10000 de grupări, de denominaţiuni, acestea nu pot fi altceva decât,, rupturi", din moment ce la început a existat doar o singură Biserică, Biserica, pentru că Dumnezeu a întemeiat cu preţul vieţii Sale, o singură Biserică, doar Una (a cărei unicitate a fost confirmată de atâtea ori în Noul Testament: Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17... ).

| AlexandruIonut004 a răspuns (pentru milan9):

Pentru ce dai definitia sectei? Martorii lui Iehova nu sunt o secta, prietene.

"Pentru unii, o secta este o religie nouă, neconvenrionala. Martorii lui Iehova nu au inventat o religie. Dimpotriva, inchinarea noastra urmeaza modelul crestinilor din secolul I, ale caror invataturi si exemplu sunt consemnate in Biblie (2 Timotei 3:16, 17). Noi credem ca Sfintele Scripturi trebuie sa fie autoritatea care stabileste ce este conventional in materie de inchinare.
Pentru altii, o secta este o grupare religioasa periculoasa care are un conducator uman. Martorii lui Iehova nu au un conducator uman. Noi respectam norma stabilita de Isus pentru continuatorii lui: "Unul singur este Conducătorul vostru, Cristosul" Citat de pe site-ul lor.

| milan9 a răspuns (pentru AlexandruIonut004):

"Sfintele Scripturi trebuie sa fie autoritatea care stabileste ce este conventional"?
Sfintele Scripturi stabilesc cumva adevarul pentru fiecare din cele 40000 de secte? Pentru fiecare secta ce FACE ABSTRACTIE de orice element al istoriei crestinismului, care fac abstractie de 2000 de istorie in general?

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Unul din motivele înmulţirii cultelor şi a sectelor a fost îndepărtarea de Biserică, de spaţiul care păzeşte şi explică Scriptura, şi inventarea unor reguli şi interpretări noi, în contradicţie cu Biblia!

Un simplu exemplu îl constituie ÎNDRĂZNEALA SAU IMPERTINENŢA "întemeietorului" sectei iehoviste, Charles Taze Russel, cel care ajunsese să pretindă că inventatorii cultului ar fi mai presus de Scriptură, că "ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui Russel ajunge la adevar (!?!).

Din păcate, acest lucru nu s-a schimbat deloc pentru bieţii oameni prinşi în mrejele acestui cult. Doctrina lor SE MODIFICĂ PERIODIC prin broşurile care vin de la cartierul lor general din SUA!

Prietene, nici macar 1% din ce ai spus acolo nu e adevarat.
! Martorii lui Iehova nu au inventat o religie. Dimpotriva, inchinarea noastra urmeaza modelul crestinilor din secolul I, ale caror invataturi si exemplu sunt consemnate in Biblie (2 Timotei 3:16, 17)."
Lucrurile stau foarte simplu: Inca de mic sunt ortodox. Cunosc toate obiceiurile, tot ce e legat de religia asta. Tu, in schimb. Nu stii nimic despre ei. NIMIC. Nu ma lua cu chestii scrise de pe net... ca internetul e plin de prostii.
Am fost la biserica de atatea ori, tu n-ai fost niciodata la o sala de-a lor ca sa-i judeci in halul acesta. happy

Cum ramane cu faptul ca FIECARE secta din cele 40000 pretinde ca urmeaza "modelul crestinilor din secolul I", in timp ce toate s-au indepartat radical de acest "model"...

Lucrurile sunt_ foarte complexe, dar sunt transparente pentru oricine doreste sa cerceteze adevarul din spatele indoctrinarii acestei grupari.

Având aceleasi rădăcini cu adventistii, Martorii lui Iehova s-au hazardat să profeţească data sfârşitului lumii.
Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii "profeţiei" legate de anul 1914, secta a început să propovăduiască că în acel an Mântuitorul şi-ar fi instaurat un Regat în ceruri (de unde şi până unde această imaginaţie bogată!?!).

După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918.

Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ!?! În acest sens, secta a strâns bani şi a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei(!) pe cei trei, dar în care, bineînţeles că s-a "instalat" el singur!

Presedintele Knorr a renuntat la falsa "profeţie" că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Evident, el este cel care s-a stabilit în luxoasa vilă!

Knorr a "refăcut calculele" si în 1961 a început să anunte anul 1975 ca dată sigură pentru întemeierea Împărătiei lui Dumnezeu. Trecând si anul 1975 fără să se întâmple nimic, în cadrul sectei s-a declansat o criză puternică şi aproximativ un milion de membri au plecat.

Criza se pare că nu a fost încă depăsită, întrucât secta nu îndrăzneste să lanseze un alt termen pentru sfârsitul lumii, pentru a ţine aprins zelul şi entuziasmul adeptilor.

Cat despre Charles, poftim si citeste : http://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/fondator/

Acesti oameni nu se feresc de nimic si nu se vor feri niciodata asa cum fac ortodocsii sau catolicii.
Presupun ca esti ortodox convins : Unde se zice in Biblie despre faptul ca sufletul umbla 40 de zile? Sau unde se zice despre Iad si Rai?
De fapt, unde se zice ca omul continua sa traiasca si sa umble pe pamant ca spirit dupa ce moare? Si ca ajunge in Rai/Iad?

Veşnicia este o REALITATE pentru TOATE SUFLETELE!

Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt VEŞNICE!
Nu vrea nimeni varianta a doua, a îndepărtării de Sursa Vieţii şi a Fericirii, dar în CREŞTINISM, SCRIPTURA este cea LĂSATĂ SĂ SE PRONUNŢE, nu iniţiativele unuia sau altuia:

Ioan 5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre ÎNVIEREA VIEŢII şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA osândirii."

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Ioan 5, 26: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are VIAŢĂ VEŞNICĂ şi la judecată nu va veni (se deduce că "ceilaţi" vor veni, nu sunt morţi...). "

II Corinteni 5, 1: "Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica (se refera la trup), avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, VEŞNICĂ, în ceruri."

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui VEŞNIC.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în VEŞNICIE.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda VEŞNICĂ.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel VEŞNIC.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.

II Tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la VIAŢĂ VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi ruşine VEŞNICĂ.

În timpul vieţii, "moarte spirituală" înseamnă tendinţa spre compromitere, direcţia greşită, riscul pierderii mântuirii, "predicţia" pierderii mântuirii, cu şanse totuşi de îndreptare...

"Moarte spirituală" după momentul sfârşitului vieţii înseamnă compromitere definitivă, perderea mântuirii şi a şanselor de a mai contribui la mântuire, omul nemaifiind întreg, trup şi suflet. Perioada formării sau a edificării sale spre bine sau spre rău fiind finalizată!

Ma depasesc complet aberatiile tale, imi cer scuze...
Am acasa teancuri cu reviste de la ei. Am fost de atatea ori la ei.
N-ai fost niciodata. Degeaba imi scrii romane, cand nici macar 1% din ce spui nu este adevarat. Te bazezi pe obiceiurile religiei tale ( care este si a mea, diferenta este ca eu n-o accept sub nicio forma )... Imi spui ca Martorii Lui Iehova nu respecta Biblia. Imi pare rau, dar oamenii astia nu au scopuri materiale. ei fac totul pe GRATIS. Dau Biblie pe GRATIS, fac intalniri pe GRATIS, studii pe GRATIS. Chiar si cladirile le ridica doar din donatii...
Preotii ce fac pe gratis, ah? Hartiile cu pomelnice. ca se dau hartiile si inauntru banii?
Trezeste-te omule!

Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI:

1). uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

Gruparea iehovista în mod conştient greşit neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului "suflet". Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? SUFLETUL.

Merg la Biserica in fiecare sarbatoare dar niciodata nici un preot nu mi-a cerut ceva pentru rugaciuni, pentru serviciile cultului divin, pentru absolut nimic.
O secta plătitoare de "zeciuială ascunsa" (donatii SUGERATE) mai bine nici nu ar vorbi despre activitatea "gratis"! thinking

Această zeciuială (directă sau sub formă de "donaţii") este miza pentru care IEHOVISTII Işi adună prozeliţi. Ce s-ar face fără ei? Cine ar mai plăti revistele, salile de "tron" si toate celelalte bazaconii?
Un ortodox nu plateste intr-o viata intreaga atat cat "doneaza" la cererea liderilor sectei un iehovist intr-un an. Milioane. Mii de ron, poftim...

Acel "RAI" din primul verset se refera la paradisul ce va veni dupa zilele din urma happy In niciun caz la rai.
Degeaba scrii atat... Totul are o explicatie.
Cum explici faptul ca este scos numele IEHOVA de mii de ori din Biblie?
Tu cand faci cunostinta cu un om nu vrei sa-i stii numele?
Presupun ca stii rugaciunea Tatal Nostru. Ce se spune in ea la inceput?
" Tatal nostru, care esti in ceruri. SFINTEASCA-SE NUMELE TAU..."
Care e numele lui? Este oare DUMNEZEU, DOMNUL etc? Nu ti se pare ca astea sunt niste simple TITLURI, cum ar fi...: Om, fiinta?
Sunt un om, dar am un NUME.

" Eu sunt Iehova. Acesta este numele meu" ISAIA 42:8
Si chiar te rog frumos sa-mi spui cum iti arata tie Biblia ta aceste versete si sa-mi spui si mie daca vezi vreo logica...ca eu nu vad
EXODUL 6:3 :
Eu m-am aratat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacob ca Dumnezeu Atotputernic, dar nu m-am facut cunoscut sub numele meu de IEHOVA.

Daca ii mai spui asta cuiva chiar ca o sa rada de tine laughing Toata lumea stie ca este o intreaga afacere... crede-ma, eu am fost si stiu. In schimb, tu n-ai fost niciodata la ei ca sa stii despre ce este vorba. Ii cunosc pe acesti oameni de mai bine de 5 ani.
Si da, poate nu iti vine sa crezi... dar totul la ei este GRATIS. Am teancuri de reviste, de carti de la ei. niciun ban nu am dat niciodata pe nimic. Am 3 Biblii, niciun ban.
Cumperi icoane cu bani si lumanari de la ei si imi spui tu mie ca nu sunt cu bani?
Resursele lor financiare vin din donatii. Atunci cand se construieste o noua sala, participa chiar oamenii simplii, care vin la sala. Poate participa oricine.
Nu mai vorbi, te rog, de acesti oameni fara sa-i cunosti! NU stii nimic despre ei!

| AdiTorrent7 a răspuns (pentru milan9):

Corect! Iar numele de 'Iehova' este un nume gresit alcatuit in mod fortat si banal din consoanele unui nume 'Yahve' si vocalele altui nume al lui Dumnezeu: Adonai.
Exista mii de nume adresate in Vechiul Testament lui Dumnezeu.
Yahve inseamna de fapt in traducere libera 'Cel ce este'. Este doar o metafora pe care iehovistii au transformat-o intr-un fel de struto-camila lingvistica:'Iehova' happy

Expresia 'sfintesca-se numele tau' este in termeni literari o sinecdoca. Exprimarea partii prin intreg si a intregului printr-un element constitutiv.
'Numele' lui Dumnezeu sugereaza de fapt aici pe Dumnezeu insusi, in sensul de a se sfinti sau cinsti Dumnezeu Insusi, nu doar slava Lui, nu doar puterea Lui, nu doar Legea Lui, ci tot ce tine de Dumnezeu.

| sabin89 a răspuns (pentru milan9):

"ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui Russel ajunge la adevar".
Tot dai citatul asta, dar niciodata nu dai un link, sa vedem de unde l-ai luat. happy

Intr-adevar stiu si eu ca tot prozelitismul lor are in vedere acele 'donatii' pe care se bazeaza in virtutea puternicei lor indoctrinari.
Unora li se sugereaza sa- si doneze intreaga mostenire dupa moarte acestei secte. Totil este facut cu manusi.

| AlexandruIonut004 a răspuns (pentru AdiTorrent7):

Iehova este o redare a numelui lui Dumnezeu în limba română, formă folosită timp de secole. Mulţi erudiţi preferă să folosească forma „Iahve", însă forma recunoscută pe scară largă este „Iehova". Prima parte a Bibliei a fost scrisă în limba ebraică, o limbă în care se citeşte de la dreapta la stânga. În ebraică, numele divin apare sub forma a patru consoane, יהוה. Aceste patru caractere ebraice — transliterate YHWH — sunt cunoscute ca Tetragrama.

În opinia unora, acest nume nu trebuie folosit pentru că în prezent nu se mai cunoaşte pronunţia lui iniţială. Având în vedere că în ebraica veche cuvintele se scriau fără vocale, nu se ştie cu exactitate cum erau pronunţate în timpurile biblice literele YHWH. Însă ar putea fi acesta un motiv ca să nu folosim numele lui  Dumnezeu? În timpurile biblice, numele „Isus" se pronunţa, probabil, „Ieşua" sau „Iehoşua", însă nimeni nu are certitudinea că aceasta era pronunţia. Totuşi, astăzi oameni din întreaga lume rostesc numele lui Isus în diverse moduri, aşa cum se obişnuieşte în limba lor. Deşi nu ştiu cum se pronunţa acest nume în secolul I, ei nu se reţin să-l folosească. Dacă ai merge într-o altă ţară, ai constata, probabil, că şi numele tău se pronunţă diferit în altă limbă. În concluzie, faptul că nu ştim cum se pronunţa în vechime numele lui Dumnezeu nu este un motiv să nu-l folosi

Traducătorii care au înlocuit numele divin cu diverse titluri sunt vinovaţi de o mare greşeală. Procedând astfel, ei au făcut ca Dumnezeu să pară o forţă inaccesibilă şi impersonală, deşi Biblia îi îndeamnă pe oameni să cultive ‘o prietenie strânsă’ cu El (Psalmul 25:14).
Cât despre semnificație, Dumnezeu însuşi i-a explicat fidelului său slujitor Moise semnificaţia numelui său. Când Moise l-a întrebat pe Dumnezeu care este numele său, Iehova i-a răspuns: „Eu voi deveni ce voi vrea să devin" (Exodul 3:14).

| AlexandruIonut004 a răspuns (pentru AdiTorrent7):

De unde le scoateți? laughing) Datorita VOUA au oamenii astia o imagine atat de proasta!
N-ati fost vreodata sa-i cunoasteti si aveti tupeul sa vorbiti despre ei... Si sa-i faceti de ras cu minciuni inventate.
Ii cunosc de 5 ani de zile! Deci, tu. Abtine-te sa vorbesti. Caci esti intr-o totala necunostinta de cauza!
REPET: NU este o secta! Inca odata sa-ti demonstrezi cat de bine esti informat in privinta lor.

| sabin89 a răspuns (pentru AlexandruIonut004):

"Am acasa teancuri cu reviste de la ei. Am fost de atatea ori la ei."
De ce nu spui pe sleau: "Sunt unul de-ai lor"? Stii ca intotdeauna e bine sa spui adevarul. Mai devreme sau mai tarziu tot se afla. Inteleg, vrei sa arati ca si oameni de pe margine ii aproba; nu doar ca se lauda ei pe ei insisi. Inteleg asta, insa cinstea este totusi mai indicata. happy

| AlexandruIonut004 a răspuns (pentru sabin89):

Sabin, as fi ipocrit sa spun ca nu sunt unul de-al lor din moment ce ii sustin. Sunt ortodox, dar cred in invataturile lor.
Nu stiu ce intelegi tu prin " unul de-ai lor "... Am si precizat ca am fost de multe ori la sala lor, am facut si studii. Asta doar sa ma documentez cu ceea ce ei invata. Asta nu inseamna ca sunt martor, prietene.
Si chiar de-as fi, crezi ca mi-ar fi jena sa recunosc? Incat sa spui ca nu sunt cinstit? Fiecare are dreptul sa creada in ceea ce considera ca este mai bine sau sa nu creada deloc.

"Asta nu inseamna ca sunt martor, prietene. "
Nu mi se pare ca face sens. Adica mergi la ei de cca cinci ani, te-ai documentat atat de bine, ii aprobi...si totusi nu esti martor. confused
De fapt, multe lucruri care pentru mine nu fac sens pentru altii fac sens. Deci, nu mai insist.

| AlexandruIonut004 a răspuns (pentru sabin89):

" nu mi se pare ca face sens. ". Nu intelegi? Nu sunt botezat ca martor. Sunt ortodox. E a 3-a oara cand o spun.

Si eu asta spun ca nu inteleg, cum de nu te-ai botezat pana acum. Asta am spus ca nu-mi face sens. Dar nu trebuie sa-mi explici mie. In fond, e o problema a ta personala.

| milan9 a răspuns (pentru AdiTorrent7):

Intr-adevar, numele folosit de "martori" NU este o pronunţie SCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova".

Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdutăhappy şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata... thinking

| AndreiM77 a răspuns (pentru AlexandruIonut004):

Prietene, lasa-l sa vorbeasca in legea lui, ca sti este un proverb:nu te pune cu prostul ca sa nu cazi in prostia lui. Din raspunsurile lui vad ca are o minte inchisa, le tine doar pe ale lui, lasa-l.
In Matei 24:9 spune ca vom fi urati din cauza numelui sau (Isus).

| AndreiM77 a răspuns (pentru milan9):

Prietene ai o mine ciudata...
Dupa cum reiese din ceea ce spui esti un apostat.

| milan9 a răspuns (pentru AndreiM77):

Biserica intemeiata de Fiul lui Dumnezeu NU este apostata!
Gruparea ta iehovista in schimb, vine si in contradictie cu sute de versete biblice aparand tarziu pe scena istoriei ca o ciuperca otravitoare dupa 2000 de bogata istorie a Crestinismului, fara nici o legatura cu perioada apostolica... sad

| AndreiM77 a răspuns (pentru milan9):

Sti... sunt unii oameni cu care nu ai ce face, nu merita sa iti bagi capul cu ei ca este o pierdere de timp, asa s-au nascut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gaia,cu intrebarile tale ai ramas la stadiul de "copil de mingii".Mai avanseaza si tu, ce dracu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ortodoxa. De ce?
Pentru ca este cea dreapta.
Pentru ca lumina sfanta cade mereu pe masa ortodocsilor.
Pentru ca a ramas neschimbata.
Pentru ca''ortho'' inseamna ''corect'', iar ''doxa''-''invatatura''.
Pentru ca avem icoane facatoare de minuni:http://stirile.rol.ro/......23925.html
Pentru oamenii care au murit pentru credinta lor (ex: Constantin Brancoveanu, cei 40 de calugari de la Manastirea Bucium)
Pentru ca avem biserici si legende ale bisericilor frumoase.
Pentru ca eu am aceasta religie.

| bleakk a răspuns:

Gaia ca sa poti stabili care e cea corecta nu trebuie un punct de referinta ca sa poti stabili ast? Odata ce nu avem, discutiile nu sunt in zadar?

| aabaaab3278 a răspuns:

Nu o sa ajungi la un raspuns final. Toti cred ca religia lor e aia mai buna, e in zadar intrebarea ta.

| anonim_4396 explică (pentru aabaaab3278):

Intr-adevar

| AnniaAKN a răspuns:

Atâta timp cât avem aceiași Biblie și credem în același Dumnezeu nu văd de ce n-ar fi toate corecte.Nu contează ce nume are religia sau care respectă mai mult din cele scrise, ar fi absurd să ne confruntăm unii cu alții pentru a dovedi care suntem mai credincioși.Nu văd că ar interveni fasitatea. Între religiile acestea există câteva concepții diferite cu privire la botez, sfintele taine, spovedanie, împărtășanie... Faptul că merg cu regularitate la biserică și nu ezită sa-ți vorbescă despre credința ba chiar te opresc pe stradă șă-ți mai dea câte o revistă creștină, nu cred că asta îi face mai credincioși.Eu cred că un om poate fi credincios fără să faca parte dintr-o religie atâta timp cât crede in Dumnezeu și în cuvântul Său.

| AlexandruIonut004 a răspuns:

Clar martorii. De ce? Respecta tot ce se zice in Biblie, nu inventeaza nimic... Spre exemplu cum ca sufletul umbla 40 de zile dupa ce moare, sunt doar tampenii.
Treci pe langa o sala de-a lor...si priveste-i.
" Am trecut din intamplare si i-am vazut zambind..pareau oameni buni si fericiti."
Asta mi-a spus un prieten.
Nu cauta pe net lucruri despre ei...ca toata lumea ii vorbeste de rau. fara sa-i cunoasca macar.
Bafta!

Uita-te la acest videoclip, pe mine m-a impresionat mult :
http://youtu.be/4SgbVS6Yhl0

Iar la acesta.te pun sa-l vizionezi doar sa observi ce fel de oameni sunt..intotdeauna doar indreptati spre a ajuta.
http://youtu.be/LaDCPg-f3Uk

Milan, habar n-ai despre ce vorbesti happy

| Kiddazz69 a răspuns:

Ortodocșii, pentru că e singura care a rămas neschimbată. Catolicii au în plus "care din tatăl și duhul sfânt purcede" în crez, iar martorii... Idk. (Nu știu sigur dacă am spus perfect partea aceea din crez). Bine, s-ar putea să fie mai multe diferențe, dar numai asta mi s-a spus la ora de religie.
Btw, am 14 ani.