| nicucostea855 a întrebat:

"Ca soldat bun+ al lui Cristos Isus, fii gata să suferi răul.+ 4 Niciun om care slujește ca soldat nu se implică* în afaceri* dacă vrea să-i fie plăcut celui care l-a înrolat ca soldat. "- 2 Timotei 2:3, 4.

Asta inseamna ca un crestin nu e bine sa-si infiinteze o firma, o afacere, sa fie patron de firma?

31 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Faci prima gafa în ce privește citirea Bibliei: nu realizezi ca e o carte ce se adresează sufletului.
E vorba de inima aici. Ca și un soldat, care nu e liber, ci e mereu sub ordin, inima trebuie sa fie a lui Dumnezeu, gata sa facă ceea ce cere El. "Afacerile" sunt distragerile care te fac sa te îndepărtezi de la datoria de "soldat".
Dacă inima îți e legata de Dumnezeu, poți face afaceri. Poti face și sport. Poți face și politica (bineînțeles, nu ca la noi). Pentru ca tot ce vei face, vei face cu Dumnezeu.

| iurii75 a răspuns (pentru cristi202):

"inima trebuie sa fie a lui Dumnezeu, gata sa facă ceea ce cere El. "Afacerile" sunt distragerile care te fac sa te îndepărtezi de la datoria de "soldat"." - da, așa este. Problema ar fi dacă acele activități devin cele mai importante.
Doar că un creștin nu se va implica in politică, indiferent unde. Altfel ar face parte din lumea aflată sub conducerea lui Satan.

| ania a răspuns:

Nu, nu inseamna. Si Apistolul Pavel a avut o afacere de confectionat corturi pentru a - se intrtine.

| LovedbyGrace a răspuns:

În versiunea Cornilescu e "treburile vieții"...
Legat de afaceri...am auzit păreri și păreri. Cred că este important motivul pentru care îți înființezi o afacere, dacă e dorința de îmbogățire nu e prea ok. Și în România este destul de greu să o faci în mod cinstit, aici dacă nu furi este cam greu să câștigi în mod considerabil.
Dumnezeu să îți dea lumină să înțelegi voia Lui!

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Adica nu am voie sa-mi doresc sa fiu bogat. Gata, ma duc in rai.

| LovedbyGrace a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Depinde cu ce inimă îți dorești asta... dacă e pentru a acoperi lipsa altora, pentru a simți și alții că ești bogat...dă-i bice!

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Daca devii bogat prin mod cinstit nu vad de ce ai intra in Iad. Daca o luam asa, aproape toata populatia lumii ar intra in Iad. De exemplu, Danutzul o sa intre in Iad. A facut Catedrala Prostirii Neamului cu banii statului. Cu un mld de dolari mai precis. Cred ca a furat o parte din acesti bani caci este exagerat pretul catedralei. Apropo, biserica trebuie impozitata. Ar trebui sa invie Cuza. Sa dea Cezarului ce e al Cezarului.

| LovedbyGrace a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Poți fi bogat, dar nu îți lipi inima de bani, nu fi lacom după ei...pentru că lăcomia de bani este închinare la idoli.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Da,sa ii zici asta la Preafericitul Daniel.

| LovedbyGrace a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Până la urmă...care e problema ta? Mântuirea este individuală.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Mizeria aia cu idolii era pentru a isi mentine monoteistii controlul. De exemplu mi se rupe de cum nu imi raspunde dumnedzau asta la rugi si vreau sa ma inchei unei zeite romane pentru potenta, uneia grecesti pentru succes in afaceri, si lui Allah ca sa moara dusmanii de ciuda. Ce se intampla? Pacatuiesc pentru ca ii las pe bor-isti fara o oaie cotizanta. Nu ca as cotiza la biserica, sta-le-ar in git. P.S. Cea mai mizerabila afacere asta a vinzarii de vise. Traim, imbatrinim, crapam, praf de stele. Aia e. Cam greu de inghiti galusca asta, nu?

| cristi202 a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Poți sa îți doresti sa fii bogat, dar trecute sa te gindesti cum vrei sa ajungi la bogăție. Dacă într-un mod incorect, mai bine nu, dacă vrei sa fii corect, atunci nu e n nici o problema. "Părintele" credincioșilor, Avraam, a fost un om foarte bogat, atit de bogat incit, cand i-a fost răpit un slujitor, a strins o armata și s-a dus sa biruie o alta ca să își elibereze slujitorul.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru cristi202):

Normal,dar daca te baga in iad doar pentru ca visezi la bani este o aberatie. Normal ca nu sustin interlopii si mafiotii.

| cristi202 a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Corect. Nu dorința de a avea e gresita, ci modul în care vrei sa obții banii poate fi greșit. Dacă o faci în mod corect, s-ar putea sa descoperi ca El încurajează ce faci, ca este de acord și ca e cu tine. Lucrurile încep sa " funcționeze", de te miri cum merg atit de bine, dar credincioșii știu ca asta e un semn ca El te ajuta. E ceea ce numesc ei binecuvintarea lui Dumnezeu. Cind o ai, lucrurile merg ca unse, și nu trebuie ca tu sa te strofoci prea mult.

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Lucrurile functioneaza din alte cauze, nu este meritul zeului imprumutat de la evrei.
Biblia va vrea ignoranti si saraci.Anania si sotia lui au murit de sabia lui Petru pentru ca nu au lasat toti banii la picioarele apostolilor.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

Hai sa o luam statistic. Dacă lucrurile funcționează din alte cauze decat Dumnezeu, procentul ar fi de aproximativ 50-50%. Pot sa meargă, pot sa nu meargă, depinde de cauze. Ori merge, ori nu. Din 10 situații, poți avea 5-5, 6-4, și, mai rar, 7-3. Dar cand ai de la 8 din 10 în sus situații în care lucrurile merg bine, sau chiar extraordinar chiar dacă sunt probleme sau dificultăți în a face lucrurile, facind lucrurile corect și cu dorința de a face cu Dumnezeu, ar trebui sa dea de gindit, nu? Statistic vorbind, asa stau lucrurile, sunt ani de cand observ lucrurile, și pot spune ca asa este. Și mai e ceva. Și cei credincioși pot certifica ce spun, cel puțin o data fiecare din ei a experimentat asta. Pot lucrurile sa meargă prost de la început. Din varii motive, uiți ca trebuie sa începi cu El. Dai de probleme, dar, cand te oprești și te rogi și Îl implici și pe El, după aceea, și cel mai adesea imediat după aceea, lucrurile încep sa meargă bine. Întrebarea e: de ce, dacă e totul la întimplare?
În ce privește chestia cu Anania, se vede ca ai citit Biblia printre rinduri. Nu banii au fost motivul, și nici Petru nu i-a ucis, ci minciuna, faptul ca au ascuns din banii, și apoi au susținut ca nu au făcut -o.
Dar sa lasam Biblia sa vorbească, ca să vedem clar ce zice, dau cu copy-paste: "Dar un om numit Anania a vândut o moșioară, cu nevastă-sa Safira, și a oprit o parte din preț cu știrea nevestei lui, apoi a adus partea cealaltă și a pus-o la picioarele apostolilor. Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt și să ascunzi o parte din prețul moșioarei? Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe Dumnezeu."
Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos și și-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toți cei ce ascultau aceste lucruri. Flăcăii s-au sculat, l-au învelit, l-au scos afară și l-au îngropat. Cam după trei ceasuri, a intrat și nevastă-sa, fără să știe ce se întâmplase. Petru i-a zis: „Spune-mi, cu atât ați vândut moșioara?" „Da", a răspuns ea, „cu atâta." Atunci, Petru i-a zis: „Cum de v-ați înțeles între voi să ispitiți pe Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la ușă și te vor lua și pe tine." Ea a căzut îndată la picioarele lui și și-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară și au îngropat-o lângă bărbatul ei." Subliniez: "Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt și să ascunzi o parte din prețul moșioarei? Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe Dumnezeu." Ce vrei mai clar? Dacă asa citești Biblia, dacă asa o înțelegi, cum ai spus tu, nu e de mirare ca nu poți crede în Dumnezeu. Cine știe, poate dacă ai citi - o atent, poate s-ar aprinde si la tine luminița. Oricum, înțelegerea ta e grava, pentru ca arata ca biserica ar fi alergat după bani, dar dacă citești pasajul, poți vedea ca de fapt cei ce întrau în biserica renunțau de buna voie la ce aveau, nu obligati. Dacă exista vreo obligativitate, greșeala lui Anania nu ar fi fost asa de mare.

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Ideea ca Petru i-a ucis pe Anania si pe Safira ii apartine Sf Ambrozie din Milano.
Si cred ca are dreptate.
Zeul evreu nu s-a mai facut viu de pe vremea Vechiului Testament.
Cineva trebuia sa ajute sufletul sa iasa din corp.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

Și sfinții pot gresi. Sunt oameni. Sa raminem la ce a spus Biblia ca s-a întimplat, e relatarea unui martor la evenimente.

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

De ce crezi ca se numeste Evanghelia dupa X si nu Evanghelia lui x?
Pentru ca niciunul dintre cei care au scris Evangheliile nu au fost martori la niciun eveniment si sunt anonimi.
Pavel nici macar nu l-a cunoscut pe Iisus.Ar fi avut el o "viziune ".Pe vremea aceea nu existau psihiatri.
Dar a inventat crestinismul.

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Ii facem trafic de postari lui Steregoi.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

Mda, aceeași problema cu citirea Bibliei.
Epistola lui Ioan, același Ioan care a scris Evanghelia "după" Ioan, capitolul 1, versetele 1-3: "Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mâinile noastre cu privire la Cuvântul vieții, pentru că viața a fost arătată și noi am văzut-o și mărturisim despre ea și vă vestim viața veșnică, viață care era la Tatăl și care ne-a fost arătată,
deci ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă". Dacă e.adevărat ce spui tu aici, ori nu e Epistola scrisa de Ioan, ucenicul lui Isus, ori Evanghelia nu e dupa el. Însă părerea generala e ca ambele aparțin aceleiași persoane.
Pavel nu l-a cunoscut în viata fizica a lui Isus, dar a avut după o intalnire de gradul III cu Isus cel înviat. Acel lucru a marcat viata și sa și l-a transformat din oponent în credincios veritabil. Datorita lui întreaga Europa a fost crestinata. Cit despre cunoasterea lui Isus, cred ca l-a cunoscut cel mai bine dintre toți apostolii. În una din epistolele sale, după ce enumera toate atuurile sale, spune: "Dar lucrurile care pentru mine erau câștiguri le-am socotit ca o pierdere din pricina lui Hristos. Ba încă și acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, față de prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos Isus. Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Hristos". Pentru Pavel, cunoașterea lui Isus a fost totul.

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Frunza verde loboda, povestile sunt scrise ca sa fie citite.
Exista cercetatori, arheologi, lingvisti etc care sunt de acord ca Evangheliile au fost scrise de anonimi.Nu o sa auzi asta la preotul din sat.
Nu ar fi rau daca ai citi si prefata la o Biblie sa vezi ca si acolo scrie ca Marcu nu l-a cunoscut pe Iisus ci a fost un traducator care la ajutat pe Petru, Ioan siLuca au fost dicipolii lui Pavel.
Matei a copiat cel dupa Marcu.
Toate au fost scrise in limba greaca.
De fapt circulau in sec II cel putin 16 Evanghelii, Irineu de Lyon le-a ales pe cele 4, el fiind ucenic ul lui Ioan.
Dar poti sa-i dai inainte cu Batman, Batman ca tot aia este.
Sau Isuzu al vostru.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

Exista UNII cercetători. Nu majoritatea. Cum exista și "nutriționiști" care zic ca laptele e un aliment otrăvitor. E o diferenta.
Eu zic sa mai cercetezi, și abia apoi sa te pronunți

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Laptele de vaca este facut de mama natura pentru vitel.Pentru om nu prea este indicat.Prin anii 70 s-a facut o propaganda masiva platita de marii producatori de lapte la care multimea a pus botul.Laptele contine calciu, vitamine, este benefic bla bla.Este nociv, consumatorii de lapte sunt primii care fac osteoporoza.
"Unii cercetatori"
Normal ca fiecare padure are uscaturile ei, adica cercetatorii indoctrinati.
Eu am citit prefata la NT CEI din 74.de acolo am luat informatiile.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

Crezi și tu în chestia cu laptele?!
Eu am 50 de ani, în medie pana acum am băut 1 l de lapte pe zi, ca îmi place (îmi place sa zic ca sunt un papa-lapte happy ), și nu am nici o problema cu oasele. Pentru ca consum mult lapte, nu ar trebui deja sa am?

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Nu te grabi, mai asteapta putin.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

Mda, ma cam grăbesc. Șansele ca să fac osteoporoza sunt mici, se știe ca mișcarea intareste oasele, și cum eu am o viata foarte activa, e posibil sa trebuiasca sa mai aștept. happy

| Panamax a răspuns (pentru cristi202):

Eu sunt intolerant la lactoza, o diger mai greu, la fel si crestinismul.
Daca la tine merge dai inainte.
Ajungi in Rai sanatos.

| cristi202 a răspuns (pentru Panamax):

happy Mulțumesc de urare!
Îmi pare rău pentru intoleranta ta la lactoza. Nu știu cum ar fi pentru mine dacă as avea-o, tinind cont de cit lapte sau lactate consum.

| halogen001 a răspuns:

Nu inseamna nimic. Povestile absurde, fanteziste, primitive si puerile nu au nici o relevanta in viata reala. Sunt bune doar pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| Panamax a răspuns:

De unde ai traducerea aia pentru handicapati mintali?