|

Când si unde poti aplica mir acasa?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

E bun pentru hemoroizii, după ora 03:00

| a răspuns:

Mir (míruri), s. n. – 1. Balsam de uns. 2. Mirodenie
(Dictionar Dictionar Dex)

"Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului."
(Sfânta Evanghelie după Ioan 12/3)
Nard - 1plantă cu rădăcina scurtă și groasă, fibroasă și foarte aromată, cu frunze moi și flori roșii-purpuri 2. Esență parfumată extrasă din rădăcina de nard
( Dictionarul explicativ al lb. Romane)
"S-a apropiat de El o femeie, având un alabastru cu mir de mare preţ, şi l-a turnat pe capul Lui, pe când şedea la masă. Şi văzând ucenicii, s-au mâniat şi au zis: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor. Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceţi supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea faţă de Mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna; Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 26/7-12)
Fiecare poate sa decida daca mirul femeii era "Sfantul si Marele Mir" sau un simplu balsam de uns. Eu cred ca daca acel mir era "Sfantul si Marele Mir " s-ar fi facut aceasta precizare in Evanghelie si nu ar fi spus nimeni sa il vanda iar banii sa-i dea la saraci, pentru ca Iisus ar fi spus ca cele sfinte nu sunt de vanzare, asa cum a spus apostolul Pavel celui ce voia sa cumpere darul Duhului Sfant, acel dar ce se obtinea prin botez, botez ce se dadea gratis la oricine il cerea :
"Şi Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani, Zicând: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agoniseşte cu bani."
(Faptele Sfintilor Apostoli – 8/18-20)
"Maslu - slujbă bisericească de sfințire a untdelemnului pentru mir,"
(Dictionarul explicativ al lb. romane )
Oricum ar fi, un lucru este clar : - "Sfantul si Marele Mir" e facut de preoti, iar in Evanghelie nu scrie nimic despre faptul ca preotii pot sfinti ceva sau pe cineva in afara de a se sfinti pe ei insisi

| a răspuns:

Cand vrei si unde vrei.
Ai nevoie de o pensula zdravana sau un trafalet si poti sa dai si pe acoperis.

| a răspuns:

De preferat pe tastatura laptopului, in cantitati cat mai mari.