Păi le spui frumos că ai religia ta şi atâta tot!
Isus a dat poruncă în Matei 28:19, 20 : "Duceţi-vă!"
nu spune dacă vreţi sau dacă puteţi...nu încearcă să te facă să te duci la ei ci să discute cu voi din Biblie...
Martorii lui Iehova sunt o denominatiune religioasa neoprotestanta si sunt printre cele cu cel mai activ prozelitism. Daca chiar te intereseaza gasesti destule informatii pe internet, inclusiv site-ul lor oficial.
Martorii lui Iehova sunt o religie care au acest nume scriptural.Isaia43:10-12.Indeamna oamenii sa studieze Biblia pentru ca aceasta ii poate ajuta in viata.Mai multe detalii despre ei poti afla de pe situl www.jw.org
Isi incalca dreptul la libertate doar pentru a se supune unui anumit lider ce le dicteaza totul...
O secta ce nu rspecta deloc Biblia, sau doar acolo unde le convine doctrinei:
Un simplu exemplu îl constituie ÎNDRĂZNEALA SAU IMPERTINENŢA "întemeietorului" sectei, Charles Taze Russel, cel care ajunsese să pretindă că inventatorii cultului ar fi mai presus de Scriptură, că "ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui Russel ajunge la adevar (!?!).
Din păcate, acest lucru nu s-a schimbat deloc pentru bieţii oameni prinşi în mrejele acestui cult. Doctrina lor se schimbă periodic prin broşurile care vin de la cartierul lor general din SUA!
Numele folosit de ei este o pronunţie NESCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova"! (incredibil dar adevărat!)
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova" (este o variantă de vocalizare în engleză destul de neinspirată; o pronunţie ceva mai bună fiind – "Iahve" – şi totuşi rămânând un compromis forţat!),
Pronunţia propusă ad-hoc, "Iehova", nu este acceptată de niciunul dintre rabinii care au existat vreodată în istoria poporului evreu (SPECIALIŞTI în domeniul ebraicii şi a pronunţiei ei, - singurii în măsură să se pronunţe în privinţa acestor aspecte!).
Respectiva pronunţie (pentru că nu este un nume ci doar o "pronunţie" este o CREAŢIE UMANĂ ALEATORIE, obţinută prin îmbinarea abuzivă şi arbitrară a două dintre cele aproape 5000 de "nume divine": Yhwh şi Adonai. Numele "iehova" este un compus arbitrar rezultat prin îmbinarea dintre consoanele unui nume şi vocalele(!) altui nume... (deci, o compoziţie cel puţin ciudată...).
E o secta.
Nu le mai da atentie. Urmaresc sa isi mareasca secta cu oameni usor de prostit care cred in rastalmacirile textelor biblice. De parca Bibila ar fi Baltagul.
Pai,alta data nu o sa mai ies sa le ascult prostiile! Multumesc pentru raspuns!
Salut. Aici poţi citi direct de pe site-ul oficial cine sunt Martorii lui Iehova:
http://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/
Pai si... au voie sa faca lucrul asta? Mi se pare ca sunt total retardati sa faca una ca asta. De ce sa ma influnteze negativ, atata timp cat eu cred in DUMNEZEU?
Cea mai mare prostie!
Noi, crestinii, ii invadam pe ei cu povestile noastre crestine!?
Nu au voie dar sunt retrzi frate ca ei nu cred in dumnezeu, si alte astea, ei au dumnezeul lor, eu nu ii suport, cum sa crezi ca sunt mai multi dumnezei...
Pai tocmai, din moment ce imi respect religia, de ce sa fiu obligata sa le urmaresc revistele si sa ii asculti de fiecare data!?
Eu nu o fac, si nici tu nu esti...
Vezi? aici gresesti. tu nici nu ai de unde sa stii. sunt zeci de mii de religii in toata lumea. nu ai de unde sa stii care din ele e reala si care nu. sau daca chiar exista un dumnezeu. sau vreun" mos craciun " care sa=ti conduca viata in fievcare moment.
Ce inseamna aceasta secta?
Pai miscarea iehovistilor fondata pe minciuna si false profetii, a fost ridicata prin banii celor care si-au vândut avutul pentru a-l dona la cerere (catre secta) in asteptarea in repetate randuri (1874, 1914, 1915) a sfarsitul lumii prezis de manipulatorii lideri ai retelei: J. F. Rutherford, Russell, Knorr, etc.
Este o miscare ce sustine ca respecta biblia dar de fapt o calca in picioare fiind supusi orbeste interpretarilor liderilor manipulatori din State Unite care trimit frecvent schimbari (modificari) ale teoriilor lor denaturate tocmai prin acele brosuri scrise de,, profetii" lor mincinosi;
Tocmai aici e problema.,, Cazul" Martorilor nu este unul normal!
Din moment ce ei penttru manipulare si fennomenul de spalare a creierului sunt cunoscuti in primul rand, in special in tari care le-au interzis prezenta chiar din cauza acestor riscuri, nu cred ca este o idee prea buna ca in fata manipularii sistematice si subversive cineva sa se deschida dialogului cu bunavoina!
Bunavoina nu poate contracara si nu se poate apara in fata manipularii programate, sistematice! Germania este una dintre terile care i-au interzis. Stiu ei de ce...
Pai si Romania de ce nu le interzice lucrul asta? Bravo lor! Nu trebuie sa se lase influentati de aberatiile pe care ei le spun!
Ele urmaresc sa atraga cat mai multa lume,sa insele,parerea mea.
Fiecare e liber sa creada ce vrea,sa se regaseasca in ce secta vrea.
Dar problema e ca, ei ataca lumea, in afara de minciuni, de prooroci falsi ce sunt, vin peste tine si ti-l baga pe gat.
Martorii lui Iehova sunt niste sectanti cazuti in erezie care vor arde in iad impreuna cu demonii care i-au inselat.
Stii macar ce este aceea o secta?
Provenim din sute de grupuri etnice şi lingvistice. Totuşi, suntem uniţi deoarece avem aceleaşi obiective. Mai presus de toate, dorim să-i aducem onoare lui Iehova, Dumnezeul Bibliei şi Creatorul tuturor lucrurilor. Ne străduim să-l imităm pe Isus Cristos şi suntem mândri să fim numiţi creştini. Fiecare dintre noi petrece cu regularitate timp pentru a-i ajuta pe oameni să înveţe mai multe din Biblie şi despre Regatul lui Dumnezeu. Întrucât depunem mărturie, sau vorbim, despre Iehova Dumnezeu şi Regatul său, suntem cunoscuţi ca Martorii lui Iehova.
Vizitaţi site-ul nostru (jw.org). Citiţi Biblia online. Aflaţi mai multe despre noi şi convingerile noastre. (preluat de pe jw.org - Site-ul oficial al Martorilor lui Iehova)
Dragul meu, sunteti o secta pentru ca la fel ca si celelalte culte, nu sunteti fondati de sfintii apostoli.Toaate sectele baptisti, penticostali, iehovistio, etc sunteti rodul mintii bolnave de nebunie ale unor fanatici care cica au avut revelatii divine.Nu stiu cum nu va e frica de Dumnezeu sa va faceti case de adunari si sa le numiti biserici cand Biserica este numai UNA si Aceasta nu s-a ratacit asa cum eronat spuneti voi.
In vremurile vechi, cand a venit potopul, oamenii au murit inecati, iar cand va veni Armaghedonul ( care nu este sfarsitul lumii cum stiti voi ci reprezinta "curatarea" sistemului lui Satan ) oamenii rai vor pieri in foc. Aveti grija si nu mai judecati pe Martori fara sa cunoasteti adevaratul scop pentru care ei va viziteaza!
În loc să citeşti aberaţiile celor care nu-i suportă pe Martori! ai putea să te convingi singură de adevăr...
Martori lui Iehova respectă porunca din Matei 28 :19, 20.
Şi acum pe bune! Chiar nu vă înţeleg de ce vă supăraţi aşa intr-un hal când Martori vin să discute cu voi din Biblie?
Mie una mi-ar face plăcere să vină la mine un ortodocs, penticostal, etc să discutăm din Biblie!
Martori nu obligă pe nimeni să vadă ce arată Biblia şi nici nu încearcă să te facă să treci de partea lor... dacă vrei bine dacă nu tot...
Nu mi se pare normal deloc.Adica,noi,crestin-ortodocsii,nu mergem din casa in casa sa le aratam nu stiu ce din credinta noastra, legende... pilde si asa mai departe. Daca noi nu facem asta nici ei nu trebuie sa ne bage pe gat lucruri din astea, ca poate o persoana se lasa influentata. Avem religia noastra si punct.Trebuie sa o respectam, NU sa ascultam ce ne spun aia.
Păi le spui frumos că ai religia ta şi atâta tot!
Isus a dat poruncă în Matei 28:19, 20 : "Duceţi-vă!"
nu spune dacă vreţi sau dacă puteţi...nu încearcă să te facă să te duci la ei ci să discute cu voi din Biblie...
"Martorii lui Iehova" este numele unei secte. Ei cica vor sa transmita mesajul Bibliei despre care spun ca ar contine toata cunoasterea vietii prin Dumnezeu. Cu asta se ocupa ei, cu studierea Bibliei si cu prezicerea sfarsitului lumii.
Martorii lui Iehova este o organizatie religioasa, care cred in Iehova, acesta este Dumnezeul Lor. Ei cred in viata vesnica si iubesc sa umble cu predicatul pe jos si sa imparte tot felul de reviste de-ale lor si sa povesteasca chestii din religia lor doar ca sa te atraga in cercul lor, si mai au si niste intruniri de nu stiu cate ori pe saptamana cu toti martorii la anumite biserici de-ale lor. Probabil sunt din Republica Moldova
Si de ce m-ar interesa pe mine de inclinatiile lor si in cine cred ele!? De ce imi baga pe gat informatii despre povestea aia... ca nu am inteles mare lucru.
Au voie sa faca lucrul asta? Sa ma atraga in "cercul lor"?
Nu mi se pare deloc normal... avand in vedere ca eu am o credinta pe care o respect nu cred ca trebuie sa ma influenteze pe mine.
Pai asa sunt ei nu ai ce sa le faci, ei insista intotdeauna. Dar repede ii recunosti pe strada. Daca mai intalnesti asa persoane, pur si simplu iti continui de drum, ca asa fac toti. Ei de obicei merg incet, femeile poarta fuste lungi si au genti cu reviste. Iar barbatii sunt la patru ace, cravata costum, stii tu. Data viitoare evita-i.
Incerc pe cat posibil insa nu stiu cum imi pica atunci sau in ce moment ma gasesc si e posibil sa le spun cate ceva.
Iehova sau YHVE e zeul crestin, deci daca esti crestina e si zeul tau
Daca esti crestina, Iehova e si zeul tau.Dar na', nu ar trebui sa te intereseze.
Fie cum zici tu, eu am Dumnezeul meu!
Ca să înţelegi de unde vine confuzia deliberată a celor cu această denumire dată lui Dumnezeu ("Iahve-Yhwh"), iată:
"Este important a nu se confunda iniţialele YHWH (atribuite în Vechiul Testament lui Dumnezeu, pe lângă alte 5000 de nume diferite) cu pronunţia greşită "Iehova" (chiar şi iehoviştii mai "citiţi" recunosc faptul că este o variantă de traducere în engleză destul de neinspirată; o pronunţie ceva mai bună fiind – Iahve – şi totuşi rămânând un compromis forţat!),
Este o pronunţie NESCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova"! (incredibil dar adevărat!)
Pronunţia propusă ad-hoc, "Iehova", nu este acceptată de niciunul dintre rabinii care au existat vreodată în istoria poporului evreu (SPECIALIŞTI în domeniul ebraicii şi a pronunţiei ei, - singurii în măsură să se pronunţe în privinţa acestor aspecte!).
Respectiva pronunţie (pentru că nu este un nume ci doar o "pronunţie" este o CREAŢIE UMANĂ ALEATORIE, obţinută prin îmbinarea abuzivă şi arbitrară a două dintre cele aproape 5000 de "nume divine": Yhwh şi Adonai. Numele "iehova" este un compus arbitrar rezultat prin îmbinarea dintre consoanele unui nume şi vocalele(!) altui nume... (deci, o compoziţie cel puţin ciudată...)."
O zi faină!
Intr-adevar ei au fost acuzati periodic de crima (refuzul tratamentelor medicale), sperjur in faţa tribunalului S.U.A., minciuni, atitudine de revolta impotriva statului si a oricărui sistem guvernamental (deşi ei înşişi reprezintă un sistem), insulte si atitudini dusmanoase fata de cei care nu sunt ca ei, etc...
Eee cred ca avem legatura direct cu dumnezeu, zeii sa-si vada de ale lor
Stiu ca nu e prea matur, dar sper sa mori in chinuri, impreuna cu toti cei care sunt ca tine.
De unde dai Dumnezeu da inapoi inzecit
voi darui atita iubire cit imi sta in putinta
si puterea noastra este mare
VAZ DUH
Tu ai habar ce inseamna zeu? Zeu/zei este un termen folosit de pagâni. Deci tu esti păgân.
Tu ai habar ce inseamna termenul zeu. Este folosit de păgâni. Deci esti păgân.
Multumesc mult!
Cu multa placere! Pa Pa!
Unii spun ca ar fi o secata care asculta doar de niste lideri de care se lasa modelati intru totul pe baza unor idei stranii;
Am inteles...nu inteleg de ce sunt acceptate "vizitele" lor la fiecare casa.
Pur si simplu nu are rost sa iti explic tie ti sa oferit sansa sa i cunosti nu vrei problema ta. Discuta odata cu ei pe tema armaghedon atat. :* Si dupai mai vorbim...
Este o secta periculoasa, care nu are nici o legatura cu crestinismul. Din cate am auzit ar primi 200 de lei/ membru noua adus in secta. Dumnezeu are mai multe atribute si nu un nume propriu, "Dumnezeu este cel cu multe nume", iar daca citesti o Biblie ortodoxa chiar si pocaita, la Isaia spune "poporul Tau va avea numele Tau", intrebare: cum se cheama IsraIehova sa IsraEL? Si iarasi cand a fost Iisus pe Cruce: nu cumva a spus "Eli, Eli lama sabahtani" sau IYHW lama sabahtani? Iisus contrazice pe martorii lui arie, pardon Iehova.
Pentru informații adevărate, vizitează site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, jw.org, ori intră pe acest link (nu sunt pocăiți, nici secte, ci o religie recunoscută prin lege): http://www. jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/
îmi pare rău ca oamenii vorbesc fara sa stie despre Martorii lui Iehova. De inceput, te informez ca ei nu sunt o secta. Ei sunt o organizatie religioasa ce isi bazează TOATE invataturile pe Biblie, cartea inspirata de Dumnezeu. Scopul lor e acela de a le face cunoscut tuturor oamenilor faptul ca Dumnezeu va pune capat suferintei si nedreptatii intr-o buna zi, (o zi stiuta doar de Dumnezeu) lucru consemnat si in Biblie. De asemena, nu exista niciun conducator in fruntea lor. Ei sunt organizati in grupe. Practic toata munca lor este lucru in echipa. Se numesc,, MARTORI AI LUI IEHOVA,, datorita unui pasaj biblic care precizeaza ca ei, sunt martori la aceste zile din urma (de dinaintea acelei zile consemnate mai sus) impreuna cu toti ceilalti oameni. Ei nu doresc sa va schimbe religia; vor doar sa va faca constienti ca multe probleme de actualitate isi au solutia in Biblie si ca intr-o zi apropiata toate nedreptatile vor fi inlaturate. Te indemn sa citesti mai multe informatii pe site-ul http://www.jw.org/ro/. Si pe voi, ceilalti, va indemn sa nu mai raspanditi zvonuri false.