|

Ce înseamnă semnul ăsta? http://edgeba.webs.com/220px-Om_svg.png

Am pus întrebarea la religie pentru că am dat de el când am ajuns la un articol despre hinduis și am înțeles că e "simbolul universal al religiei", dar are vreo "traducere" mai exactă?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Al iudaismului, crestinismului si islamului nu e in mod sigur, asa ca nu poate fi simbol universal al religiei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://en.wikipedia.org/wiki/Om

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Semnul reprezinta Sahasrara, chakra coroanei. Chakra coroanei este considerata ca fiind punctul de legatura dintre lumea fizica si lumea spirituala, dintre uman si divin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunetul AUM este metionat in Upanishade, si este tratat in mod special in Taitririya, Chandogya si Mandukya Upanishd. El este folosit ca obiect de meditatie profunda, fiind considerat a avea o deosebita eficienta spirituala, acest fapt este atribuit nu doar intregului cuvant ci si din cauza celor trei sunete din care este alcatuit: a (a-kāra), u (u-kāra), m (ma-kāra). Vibratia sunetului AUM, simbolizeaza manifestarea lui Dumnezeu in forma "Brahman Șaguna". "OM" este reflectarea realitatii absolute cunoscuta si sub numele de "Adi Anadi", adica cel fara inceput sau sfarsit, si imbratisand tot ceea ce exista, reprezentand vibratia suprema. Cand se pronunta pe litere A-U-M, reprezinta energia divina Shakty, unita in cele trei aspecte ale sale: Bhrahma Shakti (creatia), Vishnu Shakti (conservarea sau mentinerea) și Shiva Shakti (distrugerea si/sau eliberarea).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează