| CristiB93 a întrebat:

Ce parere aveti despre prezicerile parintelui Arsenie, uitati aici :http://www.wowbiz.ro/......71773.html

43 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Imposibil. Bucurestiul este un oras nemuritor.

| Dandanache a răspuns:

Profetie din anii 30. Sursa: wowbiz. Bine, m-ai convins.

| sabin89 a răspuns:

Poate numai cartierul Ferentari, nu tot Bucurestiul

| RAY a răspuns:

De ce isi distruge dumnezeu crestini nu are de facut altceva?

| Mădă0611 a răspuns:

laughing iar povesti din astea. Daca tot stiu gandul lui dumnezeu, pe care "nici fiul nu-l stie", de ce nu zic si data? ("ie" mai multi neni care au chef de prezis viitorul) Asa si eu pot zice ca pisicile tale o sa prinda 1000 de soareci smug (poti sa ai 100 de pisici in 50 de ani, toate sunt ale tale, na, si o poti invarti cum vrei ca sa fie adevarata prezicerea sau falsa).

| CristiB93 explică (pentru Mădă0611):

Cum naiba sa fie povesti, nu ai vazut profetia pictata in biserica, sa adeverit sau nu?,de ce ar picta parintele antenele, telefoanele si celalalte intr-un moment cand acestea ar fi aparute deja, e clar ca atunci cand el le-a pictat, acestea nu existau, cum explici asta? dar sper ca nu o iei si tu ca ray.

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

In 68 a pictat-o:
1. Telefonul a devenit portabil la 20 februarie 1942 bla bla bla (wiki)
2. The first satellite television signal was relayed from Europe to the Telstar satellite over North America in 1962.
3. http://en.wikipedia.org/......%80%931969

si unde e faza cu "turnurile gemene"?

Parintele a prezis caderea comunismului si a mai prezis ca el nu va traii in momentul caderii, am mai vorbit mai demult despre parintele acesta, bineinteles ai venit mereu impotriva sa,dar eu acum te intreb,de ce ar fi parintele acesta un mincinos, care a fost scopul sau cata vreme a trait?, tine cont de faptul ca averi si bani nu a avut, apoi a mai fost si arestat de comunisti si a suferit in inchisoare, de ce ar suferii cineva pentru minciuni, de ce ar mintii el oamenii din moment ce nu a castigat nimic si el stia ca minte si ca lumea este nenorocita si lipsita de fericire asa cum o vedeti voi ateii?

laughing esti culmea si ai o gandire ce copil/batran de mai rar asa ceva, naivitate, credulitate. Nu e greu de prezis ca un regim politic o sa cada, mai ales cand poporul e puterea de fapt si el e cel asuprit. Si daca mai traia o luna, nu mai zicea nimeni nimic de "profetie", asa hopa, ce tare e nenea. Nu am zis ca e mincinos, nici tu nu minti ca il simti pe dumnezeu, nici cei care merg in rai/iad in timpul mortii clinice nu mint, nici un copil cand e sigur ca e bau bau in dulap, s.a.m.d., apoi cu suferitul in inchisori e simpla treaba, indeasa-ti bine in minte povestile preotilor/sfintilor (cartile alea cu "invataturi"/pilde/bla bla), apoi invata fericirile, asta daca nu le inveti din cartile despre care vorbeam, o sa stai sa bata lumea sute de cuie in tine, probabil nici n-o sa simti durere la gandul ca suferind pentru Iisus o sa ai viata/fericire vesnica.

| sublime89 a răspuns:

A fost un smecher Arsenie asta, a crezut ca poate el fraieri oamenii asa usor cu "prezicerile" lui. Poate ca pe unii ii poate, pe aia care nu cunosc nimic, si asculta doar de popi. E clar ca vor mai fi cutremure in Bucuresti, pentru ca au fost multe si in trecut, si cu regularitate. De ce am crede ca se vor opri chiar acum? Ca asa vrem noi? E o ciclicitate a seismelor acolo. E imposibil din puct de vedere tectonic sa nu mai fie niciun cutremur devastator. E doar o chestiune de timp pana atunci. Si daca nu se iau masuri de consolidare a cladirilor acum, chiar va fi aproape sters de pe fata pamantului si vor fi mii de morti. Omul se ajuta pe el daca stie, nu asteapta cadouri din cer ca astia din Galati care se roaga sa nu mai fie cutremure. Daca ar fi avut si japonezii atitudinea asta nici n-ar mai fi existat ca popor in prezent.

| CinevaNou a răspuns:

Asta e o prezicere? Orice cutremur este catastofal la cum arata bucurestiul si e inevitabil ca la un momendat sa fie unul.

| CinevaNou a răspuns (pentru CinevaNou):

Si eu prezic ca peste miliarde de ani soarele nostru o sa explodeze sau o sa devina o pitica alba. Ai sa vezi ca am dreptate.

| fllu07 a răspuns:

Asta prezicere? ce sa-ti povestesc.
in isaia 45 se face o prezicere cu 200 de ani inainte ca babilonul avea sa fie cucerit, s-a spus si cum avea sa fie cucerit, si cine, si ce metoda. si sa potrivit ca o manusa pe mana cand a venit timpul. asa vad si eu anumite chestiuni si fac o profetie pe baza aceea ce vad, cum spunea tipul de mai jos cu oradea... zona aceea este activa d.p.d.v tectonic, si este normal sa fie cutremure mai mici sau mai mari. mai mult cutremurele sunt si un semn ca traim in zilele din urma: luca 21:10, 11

| Dandanache a răspuns (pentru fllu07):

"asa vad si eu anumite chestiuni si fac o profetie pe baza aceea ce vad"

Cam asta li se imputa si autorului/autorilor lui Isaia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tampenii.

| Dragotta a răspuns:

Ce sa zic ce mai prezicere...zic si eu acuma ca o sa fie o tornada mare in oradea peste cativa ani, si peste cativa zeci de ani, cu toate schimbarile de climat, poate va fi si atunci ar trebui sa ma astept ca toti idioti sa zica ca is un prevazator?

| Dragotta a răspuns:

''Astfel, explica el, vor fi pedepsiti oamenii pentru ca au pacatuit prea mult. '' - Pana si toti bebelusi sunt pacatosi? si catelusi? pisicile? Asta e logica crestina

| Kalla a răspuns (pentru Dragotta):

Daca iti pasa asa mult de lume mergi si salveaza pe cineva.In Africa copiii mor de foame in fiecare zi cateva nii.Mergi si ajuta in loc sa dai vina pe Crestinism.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragotta):

Pai eu stiu sigur ca vei muri.succes.si la multi ani.nu saant prezicator.asa ti-e scris.

| CristiB93 explică (pentru Dragotta):

Dar de pictura de la biserica draganescu in care sunt prezentate antenele pentru tv prin satelit, telefonul mobil si rachetele NASA ce mai zici, nu sa adeverit ceea ce a pictat el acolo?

| CristiB93 explică (pentru Kalla):

Pai ce sa faca ateii altceva decat sa dea vina pe Dumnezeu si cretinism pentru problemele cauzate de oameni.

| RAY a răspuns (pentru CristiB93):

Omul a murit in 89 pe atunci erau telefoane mobile, rachete, antena satelit

| CristiB93 explică (pentru RAY):

Dar el nu a facut pictura in 89, ci cu cateva zeci de ani in urma cand nu existau acestea, de ce trebuie sa aduci argumente ridicole doar ca sa fi impotriva crestinismului?

Ce argumente am adus sa stiu? biblic vb nici iisus nu stia de astea nu a vb vreodata de asa ceva,in vt vrajitori puteau prezice viitorul in nici un caz profeti,apostoli lui iisus nu au vazut viitorul, ce legatura are prezicerea lui cu iisus? iisus nu avea reigie eu nu sunt impotriva lui iisus, iisus nu era vrajitor care prezicea aiureli, cand voi vedea eu cu ochii mei ce ai scris acolo voi crede momentan nu cred, nu sunt impotriva lui iisus repet iisus ca voi nu puteti fi ucenici unui personaj care spune sasi iubesti aproapele voi nu faceti asa ceva niciodata

De unde sti tu ca eu nu imi iubesc aproapele? e adevarat ca multi crestini sunt doar cu numele, dar asta nu inseamna ca toti sunt asa, de ce ateii baga pe toti crestinii in aceeas oala de parca toti ar fi clone identice?

Da saraci crestini of, of da asa e toti va iubiti intre voi scuze

Iarasi bagi pe toti in aceeas oala, scuze daca ma insel, dar am impresia ca esti cam comunist.

Tu cand spui crestini te referi la religia ta? cand un catolic spune se refera la religia lui,cand un pocait si tot asa,nu va pot baga in acelasi oala pentru ca nici ca aveti religii diferite,nu poti compara catolicismul cu voi, sau cu protestanti, mormoni, adventisti care au a saptea zi sambata, clar va numiti la fel dar diferiti mult

Eu am vb de comunism?

Pai da asa e,suntem diferiti,nici un ortodox nu este la fel cum nici un catolic nu este la fel dintre toti,adevarul este doar la ortodoxism. Stiu ca acum zici ca si ceilalti cred la fel ca adevarul este la ei si sustin asta pana la moarte,dar este alegerea lor,eu am motivele mele pentru care cred ca ortodoxia este adevarata dintre toate religile crestinismului asa ca te rog nu imi venii impotriva ca stiu ce vorbesc,dar pana la urma adevarul il vom afla repede,ai observat si tu ce repede trece timpul, nu mai este mult pana murim. Dupa tine, tu te indrepti spre moarte totala,sufletul nu exista, cand ai murit, ai disparut total, nu mai ai constiinta, nimic. Dupa mine, eu ma indrept sper moartea trupului, sufletul si constiinta exista si se va duce acolo unde va hotara Dumnezeu. Curand vom afla care are dreptate, deci nu are rost sa ne certam.

laughing ateii dau vina pe dumnezeu in gluma, ca sa vedeti ca lumea nu e perfecta, dar voi dati vina pe oameni pentru orice. Daca e desert, e vina oamenilor, ei, dincolo de Himalaya (la nord) e desert din cauza muntilor, oamenii i-au facut? A, stai, pacatele oamenilor, dar parca dumnezeu a facut muntii din prea multa inteligenta, hmmm thinking Oamenii sunt de vina ca unii o duc rau, ce vina are cel care o duce rau ca oamenii sunt rai? La fel in cazul celor bolnavi grav, ce vina au ca cica parintii au pacatuit? E asa simplu sa dai vina pe om si/sau diavol ca daca nu mi-ar placea sa despic toate firele in 16, sa moara Bibi daca nu ma "intorceam" la crestinism.

Esti incredibila cum gasesti mereu ceva sa vi impotriva mea si cum manevrezi cuvintele si sa intorci situatia in favoarea ta, dar nu o sa ma las pentru-ca stiu ca adevarul este la mine.
Uite, Îti voi prezenta pe scurt un caz citit într-o culegere despre manifestările drăcesti, asa-zisele "fenomene paranormale". Un ziarist era convins că arta vrăjitoarelor e simplă sarlatanie. A scris pe o hârtie o falsă autobiografie si i-a dus-o unei ghicitoare ca să se convingă că aceasta va cădea în cursa care îi fusese pregătită. În falsa autobiografie scria: "Mă numesc... si sunt căsătorit cu Elvira încă de când eram studenti. Am avut noroc în viată. Sotia mea este o femeie minunată, între noi a fost întotdeauna o întelegere demnă de un model de familie. Părintii nostri au fost fericiti că nu ne-am creat unul altuia probleme de nici un fel. Atât mama mea cât si mama sotiei mele au si acum grijă de noi si de cei trei copii ai nostri. Din punct de vedere material o ducem decent, nu ne lipseste nimic, dar nu suntem bogati. Am 48 de ani si este normal să stiu ce mă asteaptă în viitor. Mă îndoiesc că o vrăjitoare poate să îmi prevestească viitorul, mie si familiei mele."

Ziaristul a avut un soc la auzul cuvintelor vrăjitoarei: "Numele dumitale este..., si nu cum scrie aici. Ai fost căsătorit de două ori, prima oară numai opt luni. Sotia actuală nu se numeste Elvira, ea poartă numele Maria, asa mi se arată. De student ai luat-o pe prima, aia cu opt luni. Cu asta te-ai însurat după divort. Dumneata duci o viată rea cu sotia, iartă-mă, este o femeie ce si-a bătut joc de dumneata de atâtea ori că nu pot să însir ca să nu te superi. Aveti împreună un copil, văd aici, este o fetită. Mult rău v-a făcut mama soacră, a umblat si cu vrăji, acum sunteti pe despărtire. (...) De viitor îti zic să faci rânduială, esti om cu cap. După ce faci rânduială o să fie ca lumea. Eu pot să te ajut!"

Ziaristul a rămas blocat. El era convins că vrăjitoarea va cădea în cursa care îi fusese întinsă. Universul lăuntric al ziaristului se clătina, convingerile sale erau puternic zdruncinate. Nu avea cum să nege o realitate: fiinta din fata lui îi spusese lucruri pe care nu avea cum să le stie.

Da, era evident că vrăjitoarea avea niste puteri care depăseau întelegerea omenească.

. Nu era greu de bănuit că autobiografia prezentată initial era falsă. Oamenii care vin la vrăjitoare vin pentru că au necazuri (numai în foarte rare situatii unii vin din pură curiozitate).

Însă, chiar dacă si un psiholog bun putea bănui că autobiografia e falsă, totusi el nu putea spune datele personale ale ziaristului. E imposibil de contestat că vrăjitoarea avea acces la o sursă de informatii care depăsea realitatea pe care o cunostea ziaristul. Sursa ei de informatii era diavolul. Dar asta nu a înteles ziaristul, impresionat de faptul că puterea de care se folosea vrăjitoarea nu venea de la vreun glob de cristal, nici de la vreun craniu de om, ca în desenele animate, ci de la o cruce de fier.
Spune-mi acum Madalina daca Diavolul nu exista sau fortele paranormale, de unde a stiut vrajitoarea datele adevarate ale ziaristului tinand cont ca aceasta nu la cunoscut niciodata? Te rog doar sa nu vi cu argumente ridicole.

1. Adevarul, querido amigo, e cam subiectiv devil
2. site-ul de unde ai luat povestea e crestin ortodox; cand o sa intelegi ca povestile de genul nu sunt reale? laughing nici pildele nu sunt reale, sunt un fel de fabula (Fabula este o scurtă povestire alegorică, care aparține genului epic, de obicei în versuri, în care autorul, personificând animalele, plantele și lucrurile, satirizează anumite naravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta.)

| Dandanache a răspuns (pentru CristiB93):

Sursa povestii tale este? Ce naiba e cu voi, fratilor? Credinta si credulitatea nu sunt acelasi lucru. De cand un articol dintr-un tabloid sau presupusa patanie paranormala a unui jurnalist au devenit dovezi de spiritualitate? Si ne mai miram ca ne iau ateii la misto ca suntem batuti in cap.

laughing Eram sigur ca nu ai altceva de zis decat ca nu este adevarat ci este o minciuna,cel care a scris asta a mintit,dar stai putin, ziceai mai inainte ca noi nu mintim, crestinii nu mint, ei cred ceea ce spun, acum ce faci, te contrazici?

| CristiB93 explică (pentru Dandanache):

De ce nu ar fi asta o dovada? Cea cu care discut a zis ca crestinii nu mint, acum dupa asta se contrazice, zice ca patania asta este o fabula, deci nu exista, ar fi o minciuna.

| Dandanache a răspuns (pentru CristiB93):

Si acum orice scrie un ziar de scandal e o dovada? Daca scrie acelasi wowbiz ca s-a descoperit trupul lui Hristos si anumite capete bisericesti recunosc ca nu a inviat, o sa crezi?

Vai, nu poti sa faci deosebire intre a spune ce simti (trairile alea cu si despre dumnezeu, de exemplu, de care esti sigur, deci nu minti, doar ca nu intelegi, e mai comod sa zici ce zic altii decat sa pui mintea la treaba) si o poveste inventata... rolling eyes

E inventata ca spui tu pentru-ca nu ai altceva de zis, dar de ce nu ar fi adevarata, de ce esti asa sigura ca povestea aia e inventata?

laughing e grele cu tine. Ce altceva sa am de zis cand nu exista vraji/vrajitori? De asta sunt sigura. Esti culmea.

Uite ca povestea asta demonstreaza ca vrajile exista, bineinteles nu toate vrajitoarele sunt adevarate, e si plin de mincinoase, dar sunt si adevarate care folosesc puterea diavolului.

| amuzanta a răspuns:

E adevarat ce zice! pentru ca e un parinte apropiat de Dumezeu